Orthophill Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 18 часа, Панарет рече Лепо је објаснио човек, није реч о бласфемији већ напротив, о изналажењу места у Христу... Брате, ја верујем, да у Цркви и у љубави Христовој има место за све. И за посветене, и за праведнике и за грешнике! И за оне који живе у девствености и чистоти, за оне који живе у браку са чисте постеље, за оне који живе у браку са прљаве постеле и за оне који живе у блуду и разврату. Тако су изградени и православни храмови са три дела: - олтар за посвеќене, - наос - за лаос (праведници и покајани грешници), - нартекс - припрата за грешнике који се нису покајали. Сви ми треба да знамо где нам је место и да то исто заузмемо, незаборављајуќи да Бог подједнакво воли све нас. Као што нас учи Господ да почнемо од најгоре место на трпези, па онда Он позваќе нас на боље! Полако... Панарет and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 17 минута, Bokisd рече Mislim, ono, niste znali dragi moji hriscani da se sodom i gomor u stvari odnosi na pojam negostoljublja.... ...jeste da nije lepo biti negostoljubiv ali da je to kako kaze prorok Jezekilj za Sodom.... Него се понашаху и чињаху гадове преда мном, за то их затрх кад видех.....(Jezekilj. 16, 50)... mislio prorok na negostoljublje,.... onda smo svi ugasili nacisto... Мени исто делује невероватно да је Содом симбол негостољубља. Али свакако не мислим ни да је симбол хомосексуалности као такве, већ једне неумерености, изопачења и робовања телесним страстима. Не видим како два моногамна хомосекс. који заиста воле један другог као особе могу да буду слични становницима Содома који су оргијали и били спремни и да убију само да би задовољили своје нагоне = силовали путнике намернике. Desiderius Erasmus, Панарет and Жика је реаговао/ла на ово 2 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 12 минута, Срђан Шијакињић рече Мени исто делује невероватно да је Содом симбол негостољубља. Али свакако не мислим ни да је симбол хомосексуалности као такве, већ једне неумерености, изопачења и робовања телесним страстима. Не видим како два моногамна хомосекс. који заиста воле један другог као особе могу да буду слични становницима Содома који су оргијали и били спремни и да убију само да би задовољили своје нагоне = силовали путнике намернике. Da, tamo se nije radilo o prostoj homoseksualnosti već o homoseksualnim silovateljima. Što ne znači da homoseksualni odnosi nisu sami po sebi greh, ali ne možemo poistovećivati te dve stvari. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече Da, tamo se nije radilo o prostoj homoseksualnosti već o homoseksualnim silovateljima. Što ne znači da homoseksualni odnosi nisu sami po sebi greh, ali ne možemo poistovećivati te dve stvari. Mada je tu bilo i još nekih stvari: 49 Evo, ovo beše bezakonje sestre tvoje Sodoma: U ponosu, u izobilju hleba i bezbrižnom miru beše ona i kćeri njene, a ne pomagahu siromahu i ubogom; 50 Nego se ponašahu i činjahu gadove preda mnom, za to ih zatrh kad videh. Драшко, Жика and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Који су то аргументи да педерлук није грех? Ствари су црне или беле, добре или лоше, исправне или неисправне. Оволиким паметовањем измислиће се и "аргументи" да је ок и љубав између човека и добермана. Имамо дар покајања а то нам је лек за сваки грех. Не увијајте грех и обланде. Sofija_ and Srdjan61 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Treba stati u odbranu skrnavljenja i sprdanja sa ikonom Presvete Bogorodice. Sotona nam se smeje u lice kroz homoseksualce koji se ponose svojim grehom i na ovome se sigurno nece zavrsiti. Putin je bio pametan kad je zabranio njihovo paradiranje na 100 godina. Предраг М and Srdjan61 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 3 минута, Предраг М рече Који су то аргументи да педерлук није грех? А који су да јесте? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Срђан Шијакињић 9. Или не знате да неправедници неће наслиједити Царства Божијега? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници, Иса_3:11, Дап_24:25 10. Ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, неће наслиједити Царство Божије. Ето, шта каже Нови Завет... Треба читати Свето Писмо... Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 25 минута, Срђан Шијакињић рече Писали смо доста пута о овоме, тешка тема... Морамо имати пуно разумевања за хомосекс. који желе да живе црквено. Замислите само колико хетеро људи би остало у Цркви када би то подразумевало да морају да се одрекну не само секса целог живота, него и могућности да нађу мужа/жену, тј. романтичну љубав, са свим што таква љубав подразумева, икада у животу... Верујем да би остало мало више људи него што тренутно има монаха и искушеника. С друге стране, поштено говорећи, не видим пуно простора за аргументацију да практиковање хомосексуалности није грех. Просто нема пуно места (ако их има уопште) у Писму и Предању на која би се могло позвати. Према томе, по мом мишљењу, највише што се може је да се у пракси верујућим хомосексуалцима изађе у сусрет, тако што би свештеници са посебном предусретљивошћу процењивали сваки појединачни случај и што не би потпуно забрањивали причешћивање и учествовање у црквеном животу оним хомосексуалцима који верују, желе да буду део Цркве, али нису довољно снажни да се - још увек - обавежу на целибат или, још важније и много теже, одрекну потребе да буду са неким у емотивној вези. Замислите случајеве у којима две особе проведу у вези године и године, у чврстој, моногамној вези пуној љубави и онда неко од њих осети потребу да верује и да живи црквено (као што се дешава маси хетеро особа у неком тренутку у животу)... Шта таква особа треба да ради? Да прекине све везе са дојучерашњим животним партнером? Ужасно тешко, практично немогуће очекивати тако нешто од било кога... Шијакињићу ти си паметан човек, да ли нам можеш изложити зашто је х. грех? За мене није довољно пар цитата из Писма која се деконтекстуализовано тумаче. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече Мени исто делује невероватно да је Содом симбол негостољубља. Али свакако не мислим ни да је симбол хомосексуалности као такве, већ једне неумерености, изопачења и робовања телесним страстима. Не видим како два моногамна хомосекс. који заиста воле један другог као особе могу да буду слични становницима Содома који су оргијали и били спремни и да убију само да би задовољили своје нагоне = силовали путнике намернике. Pa, jeste, problem je ta agresivost homo stvari Sodomu koja je uzrokovala kaznu ili ako bi rekli savremenim jezikom, medijska promocija homo price i kada to prebacimo danas u ovo vreme, nazalost videcemo extremnu promociju homo price i medijsku agresivnost da je homo stvar prirodna i jednaka sa hetero pricom... (premijer homo i slikanje sa decom i to sa dve nepunoletne devojcice...... sta one predstavljaju tamo na toj sramnoj parada, da li je ovo klasicno promovisanje homo price nasoj deci....strasno...) i ta medijska i pravna i politicka homo agresivnost je po mene problem koji moze da se poveze sa gradom sodomom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 За све оне који не знају, "мужеложници" или мекушци, како пише негде-ХОМОСЕКСУАЛЦИ... Дакле, нема Царства за оне који остану упорни у греху, који се никада не покају, исто као ни за блуднике, лопове, пијанице... Sofija_ and Предраг М је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Панарет Да, вама је све то "погрешно тумачење" Писма... Ви то боље тумачити од отаца... Sorry Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan61 Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 А који су да јесте? И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их.Tweet thisPost on FacebookПроп.:7:29Мал.:2:15Мат.:19:4Мар.:10:61 Кор.:11:7Кол.:3:1028И благослови их Бог, и рече им Бог: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, ...Ево већ на почетку. Иначе би створио Адама и Ђуру да је по теби.Али онда ни тебе не би било. Сфаташ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Панарет Видиш, брате, ствар је у томе што нас је Бог створио за заједницу. Створио је мушко и женско да буду једно, да чине заједницу, чија слика заједнице је Света Тројица. Савршено јединство-Отац, Син и Дух Свети. Све осим тога је ПРОМАШАЈ заједнице, заједница није постигнута... Промашај је блуд, промашај је хомосексуализам, промашај је педофилија, промашај је зоофилија... Зато је грех, и то на смрт, ако се не покајемо... Дакле, ми смо створени за заједницу, а хомосексуализам НИЈЕ заједница, ма правдао га колико хоћеш... У Писму нећеш наћи оправдање, као ни код Отаца... Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Ne moze i greh i Gospod. Na nama je da izaberemo. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука