Jump to content

Priče iz Biblije

Оцени ову тему

Ana B.

Препоручена порука

• 1 month later...

Veoma poucna starozavetna prica koja na najbolji nacin opisuje i nas hriscane iako je kontekst prehriscanski.Posebno mi je interesantna analogija vezana za verovanje tadasnjih ljudi i starozavetnih proroka sa danasnjim ucenjem pravoslavne hriscanske crkve.Sluga Boga zivoga u jami okruzen lavovima i njihovom rikom i andjeli koji spasavaju slugu Bozjega iz jame.Vecna borba dobra i zla predstavljena  metaforicki.To i jeste sustina verovanja za nas kojima je Novi zavet zvezda vodilja duhovnog zivota.

Подели на овим сајтовима

Хахах, види га Славко ни пет ни шес, него одма акција. То бре Славеее !

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Slavko 29 рече

Kako biste vi Ana B. protumacili ovu Biblijsku pricu?

Tako kako piše, ne metaforički. Bogu je sve moguće. Neke nove struje sve tumače metaforički... Koliko različitih tumačenja Biblije, lepo ti dođe sam da je tumačiš. Po Vuku :D

Подели на овим сајтовима

Ништа не може и не сме да се тумачи по својој вољи.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

@Ana B. Jasno mi je da nemate blagoslov da tumacite bilo sta.To je normalno.Nemam ni ja samo volim da laicki tumacim obzirom na moje mogucnosti i to da bogoslovlje nije moja struka.Ako vam odobre moderatori mozemo zajedno da se latimo pera.Smilovace se Gospod i nama ako se slazete.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...