Jump to content

Личне границе у породици

JESSY

Препоручена порука

пре 4 часа, dusaa рече

@JESSY mene bi moji i muž i deca odmah rekli ajde ne smaraj :D i kad bih počela da pričam tako nešto....naravno da to treba zadržati za sebe jer se takvi konflikti menjaju iz dana u dan sa radnim kolegama i to nje validno da se priča

A ja ne znam kako bih da baš te neke sitne konflikte i probleme ne kažem svom, pored svega ostalog, i najboljem prijatelju, koji me najbolje poznaje...i bila bih jako tužna da me tek tako otkači.. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 11.8.2019. at 16:27, JESSY рече

pa recimo, ne moraš kada dodješ kući s posla, odmah pričati svojoj ženi kako ti je grozan šef, kako ti je danas rekao to i to, kako te iznervirao a nije bio u pravu i sl....razumeš? to nije nikome na korist...nema potrebe za tim...mislim, to sam lupila prvi primer koji mi je pao napamet...

овај пример је стварно периферан и бениган....ја сам мислио на нешто лично-лично,мислим  стварно лично.Као неке доживљаје.емотивне покрете,помисли,које би требало да се дели и са брачним другом или духовником.

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisha рече

а сам мислио на нешто лично-лично,мислим  стварно лично.Као неке доживљаје.емотивне покрете,помисли,које би требало да се дели и са брачним другом или духовником.

stvar je u tome da svako ima svoje granice i odredjuje ih kako njemu odgovara...ja licno sam za potpunu otvorenost, mogu da iskazem svoje emocije i misli, nemam problem s tim...ali sigurna sam da ne postoji osoba na svetu koja neke stvari ne zadrzava samo za sebe...to je prosto normalno...tipican primer su recimo kompleksi...ljudi se toliko trude da ih sakriju , ne žele da priznaju da ih imaju...znači od nas zavisi koliko ćemo biti otvoreni...otvorenost nije u isto vreme i iskrenost...takodje treba da poštujemo i granice dugih, koje su oni postavili...to se odnosi na sve vrste odnosa...koliko puta je rečeno da je nekada mudro prećutati neke stvari...ne može nas uvek svako razumeti...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...