Jump to content

Личне границе у породици

JESSY

Препоручена порука

А ако успете да продужите, да будете отворени и благонаклони (доброжелатељни) према онима што вас осуђују – то ће се показати као ваша најважнија победа над собом. То ће још више да укрепи вашу веру у себе и своју слободу. И научићете ваше опоненте да и они буду отворенији и слободнији од страхова.

Зато што је узрок њихове затворености – страх, који се у друштву назива разумношћу.

Ја сам изабрала отвореност. Мени је тако комфортније. И није ме брига, што ће ме неко назвати наивном или лукавом. То се увек догађа, али само на почетку.

И то је за мене поуздан признак да поступам исправно. И тада, с још већом благонаклоношћу према оним што ме осуђују, дозвољавам себи да будем отворенија…

Ако се те ситуације тичу других људи – то су већ сплетке или чак паразитирање на рачун другог. Нарушава се важан принцип конфиденцијалности.

И још! Осећања је боље не увлачити у словесно самораскривање. Према осећањима се требамо односити пажљиво. И према својим и према туђим. Зато што се можеш занети и разболети. Но то је посебна тема.

Због свега тога, ја не би отвореност сматрала за наивност или лукавство.

Већ напротив, пре за – увереност у себе и умеће да чак и компликовану ситуацију окренемо себи у корист.

https://poznajsebe.wordpress.com/2017/04/25/biti-otvoren/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, JESSY рече

u svakom slučaju poenta teksta je da svako od nas ima neki svoj minimum intime koji ne deli ni sa kim

то је факат да постоји.....колко је то добро у браку и у односу са духовником?

• Свиђа ми се 1

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisha рече

колко је то добро у браку и у односу са духовником?

ne mislim da to može ugroziti odnose...

mislim, ne govori se ovde o lažima, prevarama...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

А ако успете да продужите, да будете отворени и благонаклони (доброжелатељни) према онима што вас осуђују – то ће се показати као ваша најважнија победа над собом. То ће још више да укрепи вашу веру у себе и своју слободу. И научићете ваше опоненте да и они буду отворенији и слободнији од страхова.

Зато што је узрок њихове затворености – страх, који се у друштву назива разумношћу.

Ја сам изабрала отвореност. Мени је тако комфортније. И није ме брига, што ће ме неко назвати наивном или лукавом. То се увек догађа, али само на почетку.

И то је за мене поуздан признак да поступам исправно. И тада, с још већом благонаклоношћу према оним што ме осуђују, дозвољавам себи да будем отворенија…

Ако се те ситуације тичу других људи – то су већ сплетке или чак паразитирање на рачун другог. Нарушава се важан принцип конфиденцијалности.

И још! Осећања је боље не увлачити у словесно самораскривање. Према осећањима се требамо односити пажљиво. И према својим и према туђим. Зато што се можеш занети и разболети. Но то је посебна тема.

Због свега тога, ја не би отвореност сматрала за наивност или лукавство.

Већ напротив, пре за – увереност у себе и умеће да чак и компликовану ситуацију окренемо себи у корист.

https://poznajsebe.wordpress.com/2017/04/25/biti-otvoren/

ја кад изаберем отвореност према некоме а то су моји најближи, ја се безрезервно дајем без резерве до краја...е сад да ли је то добро или не...не знам али ја осећам радост давања и то ме радује и испуњава...чак некада себе тотално занемарим да би била другом на корист. и не кајем се...наравно да треба имати свој став и не дати своју интиму то је друго али ево ја волим да се делим...и имам своју породицу..куму...они знају да сам увек ту за њих...Дуки ..али и када кажем сад не могу касније ћу..не љуте се.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, dusaa рече

наравно да треба имати свој став и не дати своју интиму то је друго

e, pa o tome se ovde govori...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, JESSY рече

e, pa o tome se ovde govori...

то подржавам..сви морамо имати своје нешто..и свој мир...али кад некад немамо услове практичне природе, морамо чекати боља времена...надати се бољем

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, JESSY рече

ne mislim da to može ugroziti odnose...

mislim, ne govori se ovde o lažima, prevarama...

па текст је превише штур-скраћен...не мислим на лажи и преваре ,већ на суштину тог ,,лично``.ако је двоје постало једно кроз свету тајну брака,уколико није егиозам у двоје,како то да је однос једног брачника са другим особама лична ствар? интима друге особе са којим је један брачник у односима,је у реду да буде сачувана у дискрецији али сам однос као и природа тог односа не би требало да буде лична

много простора да се кроз лично  тумачење текста направи велика штета у нечијим односима усвајањем оваквих инстант површних порукица.Да ли знају дотични психолози да по православљу постоји и ђаво? 

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

у тексту има много чињеница али су некако одсечне и прелазе Хришћански пут....не дај Боже никоме сина наркомана али код мајки ту нема  граница у делању...а на првом месту љубав и молитва.

ја сам моју децу васпитала по примерима моје баке мене, читајући старца Порфирија....волећи их...и пре неки дан мени моја ћерка каже мама ја ћу све исто урадити око васпитања мојој деци као ти нама само две ствари нећу...и ја сад чекам да чујем шта ће рећи а она каже нећу убацивати распарене чарапе на прање и више ћу знати фризурица направити од тебе...и сад ја сам заплакала знајући да у мом васпитању према њима има пропуста али такве ствари кад чујеш од одраслог озбиљног и паметног детета онда се захвалиш Богу на свему и кажеш уз сузе јако ми је жао мила што нисам знала више фризурица...ал научила бих ја но имала сам много других споредних а битних елемената док су они расли.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisha рече

како то да је однос једног брачника са другим особама лична ствар

pa recimo, ne moraš kada dodješ kući s posla, odmah pričati svojoj ženi kako ti je grozan šef, kako ti je danas rekao to i to, kako te iznervirao a nije bio u pravu i sl....razumeš? to nije nikome na korist...nema potrebe za tim...mislim, to sam lupila prvi primer koji mi je pao napamet...

пре 10 минута, Bokisha рече

много простора да се кроз лично  тумачење текста направи велика штета у нечијим односима усвајањем оваквих инстант површних порукица.Да ли знају дотични психолози да по православљу постоји и ђаво? 

lično mislim da je vrlo dobro objašnjeno i da ne može napraviti štetu bilo kome ako ga dobro pročita...a ako ne, pa ima jako puno stvari u životu koje ljudi pogrešno shvate...šta tu reći...to zavisi samo od njih samih...

što se tiče djavola, ja lično nikad ne mislim o njemu....ja se uvek trudim da mislim na Hrista...ako smo sa Njim, ko će protiv nas...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

@JESSY mene bi moji i muž i deca odmah rekli ajde ne smaraj :D i kad bih počela da pričam tako nešto....naravno da to treba zadržati za sebe jer se takvi konflikti menjaju iz dana u dan sa radnim kolegama i to nje validno da se priča

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisha рече

па текст је превише штур-скраћен...не мислим на лажи и преваре ,већ на суштину тог ,,лично``.ако је двоје постало једно кроз свету тајну брака,уколико није егиозам у двоје,како то да је однос једног брачника са другим особама лична ствар? интима друге особе са којим је један брачник у односима,је у реду да буде сачувана у дискрецији али сам однос као и природа тог односа не би требало да буде лична

Tekst možeš da čitaš kao instant poruke a možeš i da uzmeš nešto ako prepoznas kao korisno.

Da li treba supružnici baš sve da dele?

Da li svako može da razume svaku "sitnicu" u životu onog drugog?

Mislim da ne.

Svako je ličnost i treba da radi na sebi.

I svako mora da ima neko svoje dostojanstvo.

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, JESSY рече

Била сам разјарена и изборила сам се за признање да је то моја лична територија.

Poznato mi je

Prošao sam kroz ovo

Nije isključeno da ponovo arlauknem ako odredjeni ljudi opet krenu da "pravedno" gaze

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Драшко рече

Da li svako može da razume svaku "sitnicu" u životu onog drugog?

Mislim da ne.

:skidamkapu:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...