Trifke Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 4 минута, Ćiriličar рече Лепа може бити жена, мотика, мачка, лопта - неко ко/што се гледа визуално. Песма може бити све само не лапа-ружна. Замисли кад би рекао Пупкин је написао лепу песму...то ти је исто као кад би хтео дати комлимент жени коју хоћеш да ожениш икажш "јооо-ј, што си добра рибе" Додај само "ух")... Нећу коментарисати више ову темо, само сам појацнио, вајним теолозима, који "воле" владику Максима, колико су у офсајду. Драгослав Бокан и Драгош К. су имали мучне препирке и болне...као интелектуалци, климоглавци зна се како раде, потпуно исто ко и Информер што "воли" АВ. Милојков, блокирај ме, не читај и не коментариши...тако интелигентан чова, не потцењуј се. Ti si moj heroj, definitivno! Milan Nikolic and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 1 минут, Trifke рече @Ćiriličar Blago tebi kada te trolovi pohvaljuju! Само да питам за дефиницију трола: да ли је то свако ко се усуди да нешто позитивно напише о владици Максиму? Стекао сам такав утисак овде на форуму, можда грешим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 3 минута, Trifke рече @Ćiriličar Blago tebi kada te trolovi pohvaljuju! Bilo je upozorenja od moderacije da se sa njom ne ulazi u raspravu, već da se odmah prijavi, čim se naredni put pojavi. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 Управо сада, Вукашин рече Bilo je upozorenja od moderacije da se sa njom ne ulazi u raspravu, već da se odmah prijavi, čim se naredni put pojavi. А зашто да се сада пријаву, не разумем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 2 минута, Александар Милојков рече Само да питам за дефиницију трола: да ли је то свако ко се усуди да нешто позитивно напише о владици Максиму? Стекао сам такав утисак овде на форуму, можда грешим. Trol je ova koju redovno brišu a ona se već po ko zna koji put pojavljuje. Nisam mislio na tebe. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 Управо сада, Trifke рече Trol je ova koju redovno brišu a ona se već po ko zna koji put pojavljuje. Nisam mislio na tebe. То су онда дупли налози, што није дозвољено. Али то није исто што и трол. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 1 минут, Вукашин рече Bilo je upozorenja od moderacije da se sa njom ne ulazi u raspravu, već da se odmah prijavi, čim se naredni put pojavi. Nisam video to upozorenje. Hvala na informaciji! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 1 минут, Александар Милојков рече То су онда дупли налози, што није дозвољено. Али то није исто што и трол. Ma čekaj samo da se zalaufa. Ne misliš li da je za džabe brišu! Nisi ti jedini koji podržava Maksima ovde pa ga ne brišu. Просечан србенда and Касијана Јефина је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Август 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2019 Сестро, брате - знам ја ПБФ у прст. Али Ти не схваташ, да има људи који уче теологију НЕ за Чинове, НЕ за титуле, и чак НЕ за било ккав "посао", Службу (а дарови Духа, су по Павлу, разни). ТИ то никада не можеш да појмиш. Још да неко потрађи године, потроши пола стана и запостави породицу а ничим се "не окити". Заборавили сет, (без)умници, да је Свти Павле ткао, са Олтара није јео него од свога зноја...а у општој јагми за пархије, безумној помами за титуле, ту смо где смо. Тема је, дакле песма једног Ћириличара, објаснио сам, да не лупате као секташи, мотиве и како је настала. Извол'т! Дакле има темао Давиду, Максиму, Иринеју...ова није то. Рећи ћу и то, да флоскула "емоција" је, са псхилошког становиша једно обично ср*ње. Човек који није емотиван је душевно оболе човек! Чак су и животиње емотивне. Зато су протестанти, посебно Скандинавци, пукли ко леденица - деца која воле да се играју дају дијагнозе и кљукају хемијом, уче их да је срамота показати емоцију. Резултат је пта: Фејсбук! Ко има сисе да покаже и да се похвали како је срћан. Ко има мишиће да их истури исто тако. Ко је био у Грчкој на мору такође - сви су срећни иако "земља ова мати милионах, сина једног не мож' венчат срећом". Трагикомика су теолози кад омаше, још ако су напуцали библиографију...па човек који нема појма како тоиде, улапи се, и блеји у њега ко у неко надбиће, а сам се осећа као нула. Ал'добор, мЛого сам "расуђивао" - не преписуј тамо, ало! Сва права задржава аутор (Типа, Силуан Атонски плаче цео живот, нешто му се растужило...ај'ти купи Трифке лизало, ош' Касијана Јефина and Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 7 минута, Александар Милојков рече А зашто да се сада пријаву, не разумем? Ima dugu istoriju banovanja Trifke and Касијана Јефина је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 14 минута, Ćiriličar рече Сестро, брате - знам ја ПБФ у прст. Али Ти не схваташ, да има људи који уче теологију НЕ за Чинове, НЕ за титуле, и чак НЕ за било ккав "посао", Службу (а дарови Духа, су по Павлу, разни). ТИ то никада не можеш да појмиш. Још да неко потрађи године, потроши пола стана и запостави породицу а ничим се "не окити". Заборавили сет, (без)умници, да је Свти Павле ткао, са Олтара није јео него од свога зноја...а у општој јагми за пархије, безумној помами за титуле, ту смо где смо. Тема је, дакле песма једног Ћириличара, објаснио сам, да не лупате као секташи, мотиве и како је настала. Извол'т! Дакле има темао Давиду, Максиму, Иринеју...ова није то. Рећи ћу и то, да флоскула "емоција" је, са псхилошког становиша једно обично ср*ње. Човек који није емотиван је душевно оболе човек! Чак су и животиње емотивне. Зато су протестанти, посебно Скандинавци, пукли ко леденица - деца која воле да се играју дају дијагнозе и кљукају хемијом, уче их да је срамота показати емоцију. Резултат је пта: Фејсбук! Ко има сисе да покаже и да се похвали како је срћан. Ко има мишиће да их истури исто тако. Ко је био у Грчкој на мору такође - сви су срећни иако "земља ова мати милионах, сина једног не мож' венчат срећом". Трагикомика су теолози кад омаше, још ако су напуцали библиографију...па човек који нема појма како тоиде, улапи се, и блеји у њега ко у неко надбиће, а сам се осећа као нула. Ал'добор, мЛого сам "расуђивао" - не преписуј тамо, ало! Сва права задржава аутор (Типа, Силуан Атонски плаче цео живот, нешто му се растужило...ај'ти купи Трифке лизало, ош' "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Август 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2019 Управо сада, Trifke рече Blago tebi kada te trolovi pohvaljuju! Ђе'с ти докторир'о/ла? Код Амиша? Ми лоши ришћани не волимо да нас хвале, јер људска хвалба не даје "венац славе"...зато ја, рецимо, критикујем владику Максима да га "погурам" у светост. А теби се заФаљујем до црне земље што ме не хвалиш...знаш како каже Апостол Јаков, да је јака молитва праведника пред Господом. Фала ти ђе чуо/ла и не чуо/ла...ал'ипак сам дозн'о да ноћу метанишеш за ме'....немеРе се јуродивост лако сакрити...не мож'светлост тама угушити. Паз' да се, дете, не пре'ладиш, тако нагло, да се врућ(а) воде не напијеш Trifke and Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 2 минута, Ćiriličar рече Ђе'с ти докторир'о/ла? Код Амиша? Ми лоши ришћани не волимо да нас хвале, јер људска хвалба не даје "венац славе"...зато ја, рецимо, критикујем владику Максима да га "погурам" у светост. А теби се заФаљујем до црне земље што ме не хвалиш...знаш како каже Апостол Јаков, да је јака молитва праведника пред Господом. Фала ти ђе чуо/ла и не чуо/ла...ал'ипак сам дозн'о да ноћу метанишеш за ме'....немеРе се јуродивост лако сакрити...не мож'светлост тама угушити. Паз' да се, дете, не пре'ладиш, тако нагло, да се врућ(а) воде не напијеш "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 1 сат, Ćiriličar рече Лепа може бити жена, мотика, мачка, лопта - неко ко/што се гледа визуално. Песма може бити све само не лапа-ружна. Замисли кад би рекао Пупкин је написао лепу песму...то ти је исто као кад би хтео дати комлимент жени коју хоћеш да ожениш икажш "јооо-ј, што си добра рибе" Додај само "ух")... Брате зар лепота мора да се односи само на жену? Ко размишља дубље, види лепоту у свему Божијем па и у твојој песми. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 5, 2019 Пријави Подели Написано Август 5, 2019 пре 11 часа, Ćiriličar рече Подари, Творче, чеду Своме, Васкрсле Љубави Своје, да и он као велики Петар, напаса смерно плашљиво стадо Твоје. Bratko Cilicar pravo da ti kazem, nisam ti ja neki expert za pesme i poetiku, ali ovo mi nekako najbitnija stvar koja se tice episkopa i episkopske sluzbe, ...... i, eto, lepo je sto si pesmu o episkopima posvetio bas e.Maksimu, malo nekih drugacijih tonova da cujemo o njemu jer je ipak i on episkop crkve i zasluzuje postovanje i kao covek i kao onaj koji nosi ovu episkopsku sluzbu koja je po mene' najteza stvar na celi ovaj svet.... (naravno zasluzio je i kritike za ona svoja pisanija o autokefaliji i fanaru i zasluzice ako nastavi u tom pravcu) Рисбо, Trifke and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука