Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 5 минута, Предраг М рече

Its so cool and healthy... 

I sad ja mogu postaviti stotine videa u kojima imamo iste scene na ulicama izmedju muskaraca i zena i sta nam to govori? Govori nam da ti jednostavno ne razumijes sta podrazumijevamo pod homo monogamnim odnosom u kojem se mnogo polaze na moralne norme koje zastupa i hriscanska religija. Nadrogiranih i pijanih budala koji upraznjavaju sex u javnosti ima medju svim sexualnim orijentacijama.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, ana čarnojević рече

ma znam. ali ja se sve vreme pitam... ako je to dozvoljeno episkopu i on sluzi liturgiju znaci da ne postoji nekakva crna zavesa koja ce se spustiti na dusu jednog geja i odvojiti ga od Boga kao sto ovde neko hoce to da predstavi. pa bio on rukopolozen i time njegov polozaj i uloga bili strashniji ili je samo dusa koja se moli i dozvoljeno joj je da prilazi.

To što episkop - pedofil služi Liturgiju je jedan par rukava i, koliko znam, Crkva uči da su Svete Tajne u takvom slučaju sasvim validne. Ali, drugi par rukava je da li se crna zavesa spustila na dušu tog episkopa. Ja smatram da jeste, ukoliko se nije pokajao; ali, čak i u tom slučaju ne bi više smeo da bude episkop.

пре 19 минута, ana čarnojević рече

ali stvarno bih volela da se prestane sa praksom da se tovare ljudima tereti koje mozda nisu u stanju da iznesu. neko moze da podnese celibat neko ne moze. hajde sad da se pravimo da smo neko ko je iznad, da mi sami imamo seks i da trazimo od nekog da ga nema...

Znaš kako, niko ovde ništa ne tovari iz svoje glave ili iz hira. Naprosto, učenje Crkve je da homoseksualni odnosi nisu prihvatljivi. Niko od nas nije to izmislio. 

I, naravno, treba biti svestan da većina homoseksualaca koji pokušaju celibatno življenje neće u tome uspeti. Ništa, treba ih opet prihvatiti i sačekati da još ojačaju, pa da probaju opet. I koliko god puta da pokušaju i ne uspeju, uvek ih treba prihvatati.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

@Ronald можеш али ако погледаш статистику објвљену у разноразним педерским гласилима доћи ћемо до тога да су овакве девијације много више заступљеније у њиховој популацији... зашто??? 

пре 6 минута, Ronald рече

I sad ja mogu postaviti stotine videa u kojima imamo iste scene na ulicama izmedju muskaraca i zena i sta nam to govori? Govori nam da ti jednostavno ne razumijes sta podrazumijevamo pod homo monogamnim odnosom u kojem se mnogo polaze na moralne norme koje zastupa i hriscanska religija. Nadrogiranih i pijanih budala koji upraznjavaju sex u javnosti ima medju svim sexualnim orijentacijama.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

I, naravno, treba biti svestan da većina homoseksualaca koji pokušaju celibatno življenje neće u tome uspeti. Ništa, treba ih opet prihvatiti i sačekati da još ojačaju, pa da probaju opet. I koliko god puta da pokušaju i ne uspeju, uvek ih treba prihvatati

Samo sto mnogi ne mogu izdrzati celibat koliko god jacali, jer da mogu ne bi onda medju hetero muskarcima bilo tako malo ljudi koji zive u celibatu. Cak i oni koji zive su u mirjanskom zivotom su obicno dosli u tu situaciju jer ne mogu da nadju bilo kakvog partnera ili partnera sa kojim bi organizovali zajenicki zivot.

Sa druge strane ti pominjes celibat oko homo veza, koliko mi se cini iskljicivo se oslanjajuci na sex, medjutim homo partnerima je zabranjena i ljubav bez sexa, zagrljaji, poljupci( da uzmemo i nestrastvene), mazenje i milovanje itd. Ovaj aspekt cesto namjerno mnogi hetero Crkveni ljudi zanemaruju jer ne vide da u homo zajednici moze postojati takav odnos. Naravno ne mislim na tebe jer ti to razumijes.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Предраг М рече

@Ronald можеш али ако погледаш статистику објвљену у разноразним педерским гласилима доћи ћемо до тога да су овакве девијације много више заступљеније у њиховој популацији... зашто??? 

Ne zezaj me, jesi ti cuo za svingerske hetero klubove, jesi li vidio sta hetero parovi rade na nudistickim plazama pa do raznoraznih usluga koje prostitutke nude klijentima a koje hetero muskarci obozavaju. Jedan moj prijatelj je bio blizak toj industriji tako da bolje da ne znas kakvih fantazija ima medju hetero muskarcima i sta bi radili zenama. Jednostavno nisi upucen dovoljno i trazis nesto da bi opravdao svoje vjerovanje kako su svi homosexualci devijantni a ne vidis koliko djevojcica po skolskim WC-ima zadovoljava oralno djecake. Jos da vidis sta ta djeca salju jedni drugima u porukama..., a to je okruzenje u kojem mi zivimo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

pa vidi, ja imam problem sa tim. mozda su validne, sigurno jesu, ali znati da je neko to i to i dati mu da sluzi Tajne a ovamo pricati o nekakvom ucenju crkve koje od ljudi trazi to i to...pa ne znam. nesto oko tog ucenja mi je jako cudno...nikako da uhvatimo ni za glavu ni za rep.

I ja imam problem sa tim. Da se ja pitam, tog episkopa bi trebalo nogodupirati (ali onako snažno) iz Crkve, a po mogućstvu ga i odvesti u neku prostoriju sa roditeljima te dece i ostaviti ih nasamo, čisto da mu objasne neke stvari. Ali se ne pitam.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, ana čarnojević рече

pa vidi, ja imam problem sa tim. mozda su validne, sigurno jesu, ali znati da je neko to i to i dati mu da sluzi Tajne a ovamo pricati o nekakvom ucenju crkve koje od ljudi trazi to i to...pa ne znam. nesto oko tog ucenja mi je jako cudno...nikako da uhvatimo ni za glavu ni za rep.

osim toga, Hriscanstvo je mnogo sire i misterioznije od ucenja crkve, to znamo, zar ne?

Validne jesu jer se svaki monah i episkop mora uzdrzavati koje god da je orijentacije, pa cak i da je pedofil, a pravilo je na kojem je insistirao sv. Jovan Zlatousti i mnogi druge znamenie askete je da fizicki ne dodiruju nikoga, sto se cesto odnosilo i insistiralo i za djecu( mislim na bilo kakav dodir, ne strastven, na to ne mislim vec ocinski zagrljaj ili slicno) jer iz kriminalisticke psihologije onih koji su sex zlostavljali djecu znamo da vecinom nisu pedofili vec heterosexualni ili homosexualni muskarci koji su to ucinili situaciono a svi testovi, od penile plestimografa pa do usmenih i drugih jasno pokazuju da nisu pedofili.

Pedofili cesto od kad postanu svjesni svoje privlacnosti zive sa traumama i strahovima i uglavnom padaju na sajtovima ili ranije fotografijama i videima.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Desiderius Erasmus рече

neki red je da uvažiš stavove Crkve u kojoj se pričešćuješ. 

Уважавам и доприносим расветљавању православне истине и по овом питању. Као м. Калистос Вер нпр...

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ana čarnojević рече

ne pričam ja o moralnoj strani, to obaška, nego o svetotajinskoj. 

nekom ćeš dopustiti nešto što kao ne sme i što je prepreka a nekom nećeš nego ćeš reći greh je.

Greh je i u jednom i u drugom slučaju, ali izeš ti tu Crkvu u kojoj bi pre nego što se pričestiš morao da ispituješ kakav je pop koji te pričešćuje...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ronald рече

Sa druge strane ti pominjes celibat oko homo veza, koliko mi se cini iskljicivo se oslanjajuci na sex, medjutim homo partnerima je zabranjena i ljubav bez sexa, zagrljaji, poljupci( da uzmemo i nestrastvene), mazenje i milovanje itd. Ovaj aspekt cesto namjerno mnogi hetero Crkveni ljudi zanemaruju jer ne vide da u homo zajednici moze postojati takav odnos. 

Mislim da će Bog nagraditi svaki napor kod tih ljudi, pa makar i ako se budu ograničili na zajednički život bez seksa. Milostiv je Bog i želi da spase.

Подели на овим сајтовима

Nedavno se jedan slucaj desio u mom komsiluku u CG, muskarac stariji, bivse vojno lice, uvijek sredjen i dotjeran, ozenjen, znam da ima lijepu cerku( jos je vaspitacica i mogu misliti koje probleme joj je napravio njegov slucaj) je pracen jer je uplacivao u banci na racune sajtova kako bi gledao sajtove slike i videe sa mladjom i otkriven je jer i mnogi detektivi se pojavljuju na tim sajtivima pod laznim imenima i javljeno je da bude pracen i sto je i ucinjeno. Godinu dana je pracen i onda uhvacen i osudjen na mizernih godinu dana, a pri tom kod nas ne postoji nikakav Centar u kojem bi se moglo raditi sa eksluzivnim i neeksluzivnim( sto je slucaj sa njim)pedofilima i sexualnim zlostavljacima djece.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече

Mislim da će Bog nagraditi svaki napor kod tih ljudi, pa makar i ako se budu ograničili na zajednički život bez seksa. Milostiv je Bog i želi da spase.

Zato sam ja rekao da to moze da se praktikuje kroz postove i uzdrzanje ka ovome sto si naveo, da se trude i teze ka tome. Naravno da Bog zeli da se svi spasu, i njegova milost je nerazumljiva hriscanima za koje smo na ovom forumu cesto vidjeli da spasenje samo ogranicavaju na hriscane jer rigidno tumace Svete spise.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Nedavno se jedan slucaj desio u mom komsiluku u CG, muskarac stariji, bivse vojno lice, uvijek sredjen i dotjeran, ozenjen, znam da ima lijepu cerku( jos je vaspitacica i mogu misliti koje probleme joj je napravio njegov slucaj) je pracen jer je uplacivao u banci na racune sajtova kako bi gledao sajtove slike i videe sa mladjom i otkriven je jer i mnogi detektivi se pojavljuju na tim sajtivima pod laznim imenima i javljeno je da bude pracen i sto je i ucinjeno. Godinu dana je pracen i onda uhvacen i osudjen na mizernih godinu dana, a pri tom kod nas ne postoji nikakav Centar u kojem bi se moglo raditi sa eksluzivnim i neeksluzivnim( sto je slucaj sa njim)pedofilima i sexualnim zlostavljacima djece.

Међутим, није обљубио дете, искључиво је гледао слике и снимке?

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ronald рече

Ne zezaj me, jesi ti cuo za svingerske hetero klubove, jesi li vidio sta hetero parovi rade na nudistickim plazama pa do raznoraznih usluga koje prostitutke nude klijentima a koje hetero muskarci obozavaju. Jedan moj prijatelj je bio blizak toj industriji tako da bolje da ne znas kakvih fantazija ima medju hetero muskarcima i sta bi radili zenama. Jednostavno nisi upucen dovoljno i trazis nesto da bi opravdao svoje vjerovanje kako su svi homosexualci devijantni a ne vidis koliko djevojcica po skolskim WC-ima zadovoljava oralno djecake. Jos da vidis sta ta djeca salju jedni drugima u porukama..., a to je okruzenje u kojem mi zivimo.

слажем се са свиме што си рекао ал опет машиш поенту... СЕКСУАЛНА ДЕВИЈАЦИЈА ЈЕ ДЕВИЈАЦИЈА И ТРЕБА ЈЕ ЛЕЧИТИ, без обзира да ли је реч о педерастији, свингерају, оргијању итд итд ... чињеница је да је међу хомосексуалцима та девијантност присутнија .... ово што помињеш каква су нам деца је друга, посебна и комплексна тема... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...