Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече

A, je l' imaš ti ondak neki bolji predlog šta raditi sa tim ljudima?

Ja sam to već objavio, evo još jednom!

-1confession-is-stronger.jpg

Ispoved, pokajanje, molitva. Samo neko ko se je iskreno ispovedio i pokajao postaje ponizan, moli srcem. Tada ga Bog čuje......... (za sada dosta, da ne ispadne da vas ja svejeretik i rimootpadnik učim)

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bernard рече

Ja sam to već objavio, evo još jednom!

-1confession-is-stronger.jpg

Ispoved, pokajanje, molitva. Samo neko ko se je iskreno ispovedio i pokajao postaje ponizan, moli srcem. Tada ga Bog čuje......... (za sada dosta, da ne ispadne da vas ja svejeretik i rimootpadnik učim)

Ja te ne smatram ni jeretikom ni rimootpadnikom, samo mislim da ispovest i pokajanje neće od homoseksualca napraviti heteroseksualca. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече

Ja te ne smatram ni jeretikom ni rimootpadnikom, samo mislim da ispovest i pokajanje neće od homoseksualca napraviti heteroseksualca. ;) 

Ko ne veruje će se najverovatnije odlučiti za lopatu! :smeh1:

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bernard рече

Na ovoj temi mlatite praznu slamu. Zajron takođe!

Ja se samo rukovodim juridičkom kanonskom praksom grčkog crkvenog pravoslavnog suda koja potvrdjuje upravo ono što sam Bokisidu napisao! U Grčkoj Crkva nije odvojena od države, klirici su istovremeno i državni službenici a civilni sudovi su istovremeno i crkveni, presude imaju kanonski učinak, tamo se može suditi i kliricima pa i arhijerejima a episkopu Amvrosiju je sudjeno zbog zloupotrebe crkvenog položaja (abuse of ecclesiastical office) i osudjen je kaznom zatvora i suspenzijom. 

Da ne postoji razlika u homoseksualnoj i heteroseksualnoj "posrnuloj, paloj, poklesloj" prirodi. Obe su jednako "posrnule, pale i poklesle" jer su jednakom prirodom istih i u svemu jednakih ljudskih bića tj. posljedicom istočnog grijeha i njihovih "postEdenskih" priključenia. Jednako ljudskih, jednako posrnulih, jednako pokleslih, jednako palih, jednako spremnih na grijeh ali takodjer jednako otvorenih k obraćenju,   k istini i spasenju Jevandjelja , jednako spsosbnih pokajanja, obraćenja, svetosti i oboženja.

amrbose.jpg.750x400_q85_box-0%2C43%2C400
ATTITUDE.CO.UK

A Greek Orthodox Bishop has been suspended after telling followers to ‘spit’ on gay people.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bokisd рече

Brak se Ronald ne raskida osim u slucaju ako postoje stvari koje ugrozavaju samu svrhu crkvenog braka, kao preljuba, prelazak bracnog partnera u drugu veru, kada postoji medjusobna antipatija cak i neka mrznja i svadja u braku koja rusi ljubav i harmoniju u braku, ... tako da samo tu ima snishodjenja kod raskida braka i to do treceg, cetvrti brak ne postoji.

Drugo, kontekst vremena nije uslovio takav odnos crkve prema homo prici, nego je sam kontekst pisma da Bog ne odobrava tu homo pricu i ne znam kako to moze da se promeni, greh je greh, bilo preljuba, bilo blud, bilo homo prica.... jer, ima tamo kada kaze Isus ... ko pogleda sa pozudom zenu vec je ucinio preljubu u srcu svome.... i to su strasti i to je nesto kao deo nase pale prirode i treba da se borimo sa time, sta treba da kazemo da je i to nasa priroda i nema veze imamo snishodjenje i moze to za deset godina i da se promeni i crkva malo da se prilagodi..... i ako neko cini preljubu i blud i masturbacija i onda takav ne moze da se pricesti dok to ne ostavi..... i sta cemo onda sa homo pricom, kao to je po prirodi i ajd da im snishodimo i onda oni kao mogu da se pricescuju i da zadovoljavaju (svoju sramnu strast.... kako je definise ap.Pavle) jer je eto to kao neka priroda... dok mi hetero koji je neko u preljubi ili bludu, onda on ne moze da se pricescuje i mora da izdrzava epitimiju i pokajanje, pa ako je tako za hetero, onda tako i za homo,.... bato ako se uzdrzavas onda moze pricesce, ako ne, onda ne moze kao i za svaki drugi greh, pa, onda borba, padnes i ustanes, kao i svaka borba sa grehom, ..... jer inace dobijamo  skroz uvrnuto stanje, samo da bi se nekako opravdala homo prica.... tesko to moze u crkvi da funkcionise i nadam se da nece u buducnosti,.... osim ako ti neki extremni ekumenisti i liberalni teolozi i episkopi budu vecina u crkvi i promene predanja i ucenje otaca....ali, onda ce biti pitanje u kom tom tacno pravcu bi isla ta crkva....

Brak se ne raskida osim ako.... i navede milion razliga, haha daj Boki ne zezaj me:-)))

Boki ava Zoran je mnogo outa u svojim radovima ukazao i na kontekst vremena, kao sto si i ti sam kad sam ja pomenuo apostola Pavla i poslusnost robova prema gospodarima, ali ti ne priznajes logiku otud sinoc onaj komentar koji me je nasmijao( ja mislim da si ga samo ti mogao razumjeti) i mnogi koji to potvrdjuju.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bernard рече

Na ovoj temi mlatite praznu slamu. Zajron takođe!

A ti si tu kao dovoljno pametan da ukazes na to, hahaha, i jos citas to sto nazivas mlacenje prazne slame. Pametnije ti je da to onda zaobidjes. Isto tako ja mogu da kazem da tvoja konstatacija nema nikakvog smisla.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Панарет рече

Неко је поменуо да би се тај обред који ће се етаблирати у цркви у догледно време могао звати обред братимљења...

Симпатично, лепо је што се људи припремају и размишљају...

Znam sta je bratimljenje, John Boswoll je pretjerao( nije bio u pravu) iako je bio izuzetan istoticar, mislim da je citao na 16 jezika.

Sergebac7thcentury.jpg
EN.M.WIKIPEDIA.ORG

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Ronald рече

Boki ava Zoran je mnogo outa u svojim radovima ukazao i na kontekst vremena, 

верујем да је више пута указао на контекст времена везано за каноне и правила која су прописана канонима, а "контекст времена" се НИКАДА не може употребити и користити у разликовању добра и зла. Грех је грех од постања до вечности... 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ronald рече

Brak se ne raskida osim ako.... i navede milion razliga, haha daj Boki ne zezaj me:-)))

Boki ava Zoran je mnogo outa u svojim radovima ukazao i na kontekst vremena, kao sto si i ti sam kad sam ja pomenuo apostola Pavla i poslusnost robova prema gospodarima, ali ti ne priznajes logiku otud sinoc onaj komentar koji me je nasmijao( ja mislim da si ga samo ti mogao razumjeti) i mnogi koji to potvrdjuju.

Ali, to su opravdani razlozi, narocito ova dva preljuba i vera, i sve to do cetvrtog braka koji crkva ne prihvata po nikakvoj ikonomiji,....cak se i na drugi brak gleda na primer ovako....  Obred venčanja i molitve koje sveštenici izgovaraju razlikuju se zavisno od toga koji brak po redu supružnici zaključuju. Drugi brak koji se sklapa u crkvi više liči na opelo nego na venčanje. On je pun pokajničkih uzdaha. Ovakvim obredima dominira osećanje pokajanja, pa i tuge, zbog prethodnog venčanja koje nije ispunilo svoj cilj. Zbog toga se bračne krune (venčila), koje simbolišu stupanje u ljudsku i božansku zajednicu, koriste samo prilikom prvog venčanja - ističe Ranković...

https://www.blic.rs/vesti/srbija/drugo-vencanje-vise-lici-na-opelo-razvode-se-i-svestenici-a-evo-kada-i-kome-crkva/z6s2q7k

Moz' zamislis kako je tek kod treceg braka. I, sad zamisli kakva neka ikonomija treba za homo pricu u crkvi.... treba, ali svaka ikonomija ima granice kao sto postoji ovde kod price o braku i kako kaze sv.Jovan Zlatoust...." Potrebna je ikonomija, tamo gde se ne prestupa zakon ".... tako da homo je po crkvi greh i tu nema popustanja jer je to duhovni zakon i blagoslov samo za brak izmedju muskarca i zene......,ali ipak treba da bude i odredjena pastirska briga za takve vernike ako pridju crkvi, kao sto postoji i za svakog u crkvi.

Dok kod ove price oko Pavla..... jel bre Ronald sad vazi ono sto sam pricao o kontekstu vremena i toga da hriscani po Isusu nisu dosli da dizu revoluciju i bune.... (jer ima ono,... Bogu Bozije i caru i carevo.... i ko se lati oruzja od oruzja ce da i pogine).... dok tamo kad smo pricali bilo je nesto ovako, ej Boki prica nesto napamet...... :nene:... i sad mi pominjes neku logiku, pa ne moze bre tako bratko Ronald....:0201wink:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...