Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Ниси мене прозвао/прозвала, али употреби мало логике, што се правиш енглез (=енглескиња, да буде феминистички коректно): Црква сматра предбраћне хетеро односе за грех. Пошто хомосексуалци не могу да склапају брак у Цркви, Црква то не признаје, логично је да је за Цркву грех. Није шија него врат. Сад, нека оци појасне како се односе према Св. Тајнама кад им такви људи дођу. Јер неки дозвољавају неки не, да се преЕ (=не преДбрачни) ловери причешују. За грех нема дилеме, али покушај је, види се, да се дилема наметне - за почетак.

Kanoni su jasni po pitanju pricesca-godine zabrane, ako se sodomit ne pokaje... To znaci da je sodomstvo greh... Stvar je jasna...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан К. рече

ne obmanjuje-sto je greh-greh je jednom za svagda, do Straanog suda...

А еволуција? Це, це, це...

Не знају хомо шта је у Цркви икономија, да знају повадили би очи пропагандом. Ово је феномен у историји Цркве, да група људи која јавно исповеда грех, намеће Цркви да мења своја учења и кажеим да није грех.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ćiriličar рече

А еволуција? Це, це, це...

Не знају хомо шта је у Цркви икономија, да знају повадили би очи пропагандом. Ово је феномен у историји Цркве, да група људи која јавно исповеда грех, намеће Цркви да мења своја учења и кажеим да није грех.

Nikad se, u nama poznatoj istoriji Crkve, nije raspravljalo o tome da nesto vise nije greh?! I da Crkva treba da promeni misljenje... Zamislite ovo da kazete Sv. Vasiliju Velikom...???

Подели на овим сајтовима

Nikad se, u nama poznatoj istoriji Crkve, nije raspravljalo o tome da nesto vise nije greh

Пази, нису они глупи људи, они не ишту мало, не иду на форму, икономија, канони су промељиви и то, снисхођење, него право у средину: грех није грех. Писмо лаже, Оци не знају, Апостол није то мислио....и онда иде разрада.

Најболесније у тим појавама је да се Цркви која је опстала и надживела империје, гоњења, све, буквално натура - није како ти кажеш, ја знам и мењај то! То је ароганција невиђена. САД Конгрес, Стејт департмент са опрезом, можда лицемерно, али са опрезом се односе ка Цркви иако је нападају....овде се туче у главу. То је толико арогантно и агресивно, да је непојмљиво икоме ко назире шта је Црква. Али методе су исте. И смишљене. Прво се пробило где је карика најтања, где цркве и нема - протестанти. Онда се папа притишће и упоредо ми.

Подели на овим сајтовима

Upravo sam zavrsio citanje Poslanice Rimljanima... Bog sve uredjuje... Upravo procitah: 16, 17-18:"Molim vas, pak braco, da pazite na one koji cine razdore i sablazni protiv nauke koju vi nauciste, i klonite ih se; jer takvi ne sluze Gospodu nasemj Isusu Hristu, nego svojem trbuhu, i blagim i laskavim rijecima varaju srca nezlobivih"... 

Misao veceri...

Подели на овим сајтовима

Хтео бих још једном да скренем пажњу да прича о урођености (= неминовновности) хомосексуалности није доказана, тачније, доказано је да није урођена, да се ради се о миту који шири геј лоби. Дакле, ако је мање од 20% случајева да је и други једнојајчани близанац хомосексуалац (а има истоветни генетски и хормонски материјал као и близанац-хомосексуалац), јасно је да не може бити говора о хомосексуалности као "судбини". То што Панарет толико инсистира на урођености има само једну сврху - да тиме најпре себи, а онда и свима осталима "докаже" да је немогуће променити своју "оријентацију", а то онда значи да није грех, јер грех је питање воље, а не природе. Нико не тврди да не постоји одређена предиспозиција, али не постоји нужност да неко буде хомосексуалац. Ту је у игри много фактора, и унутрашњих и спољашњих, прича је врло сложена и тешка, без икакве сумње, али хомосексуалност није нужност.

@grigorije22 Хипоталамус једнојајчаног близанца- хомосексуалца је скоро идентичан као хипоталамус жене, кажеш. У реду. Али  хипоталамус другог једнојајчаног близанца је идентичан у потпуности хипоталамусу брата хомосексуалца. Али више од 80% такве једнојајчане браће, са хипоталамусом скоро идентичним као код жене, нису хомосексуалци, иако њихова браћа јесу. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

Како?

Neprestanim papagajaskim ponavaljanjem i ubedjivanjem Crkve da "nije greh"... I trazenja od Crkve da se menja...

Подели на овим сајтовима

Neprestanim papagajaskim ponavaljanjem i ubedjivanjem Crkve da "nije greh"... I trazenja od Crkve da se menja...

Не, ја сам овде само поставио питање зашто је х. грех и нико не зна 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Ako se secas, tri dana o tome svi pisemo... A ti opet pitas "zasto"... Zasto je rukoblud greh? Zasto je blud greh? Zasto je sodomija greh? Zato sto nista od spomenutog nije ispunilo bracni cilj, koji je zadat od Postanja-jedan covek i jedna zena... Ja ne znam sta ovde jos moze biti nejasno...:scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Хтео бих још једном да скренем пажњу да прича о урођености (= неминовновности) хомосексуалности није доказана, тачније, доказано је да није урођена, да се ради се о миту који шири геј лоби. Дакле, ако је мање од 20% случајева да је и други једнојајчани близанац хомосексуалац (а има истоветни генетски и хормонски материјал као и близанац-хомосексуалац), јасно је да не може бити говора о хомосексуалности као "судбини". То што Панарет толико инсистира на урођености има само једну сврху - да тиме најпре себи, а онда и свима осталима "докаже" да је немогуће променити своју "оријентацију", а то онда значи да није грех, јер грех је питање воље, а не природе. Нико не тврди да не постоји одређена предиспозиција, али не постоји нужност да неко буде хомосексуалац. Ту је у игри много фактора, и унутрашњих и спољашњих, прича је врло сложена и тешка, без икакве сумње, али хомосексуалност није нужност.

@grigorije22 Хипоталамус једнојајчаног близанца- хомосексуалца је скоро идентичан као хипоталамус жене, кажеш. У реду. Али  хипоталамус другог једнојајчаног близанца је идентичан у потпуности хипоталамусу брата хомосексуалца. Али више од 80% такве једнојајчане браће, са хипоталамусом скоро идентичним као код жене, нису хомосексуалци, иако њихова браћа јесу. 

Ako ti imas podatak da vise od 80% takve brace nisu gejevi onda je to drugo. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Панарет рече

Како?

Па, мислим, да ја теби објашњавам. Не мислим ја на теорије завере...имате методе као Троцкисти, исте, опрости. Једно сте успешнији од њега у ширењу идеологије, да идеологија је то преузела...ено и држава Калифорнија то зове идеологијом. Исе "иконе" у Бг као у Пољској. па бре, ја сам живео 20 година у протестанској земљи...немој мени. Како? На све могуће начие: кроз медије, форуме, школе, литературу, уџбенике...од колевке па до гроба, од обданишта до парламената и до епископата. Чуј како.

Сада имате и теологе хомо....али е разумете да је то баш "са бодилом праћати се"....што се Православља тиче. Пази, ја верујем најдубље, да ће пре есхатона, Дтугог доласка, хомосексуалци бити ударна песница против Цркве (оне малобројне и хришћана). Али верујем да ће се многи од њих, од хомосексуалаца спасти. Да не будем да нападам у "пакету", не. Ви сте наопако поставили проблематику, и вама ће се обити о главу. Умасто да учење Цркве користите да детектујете проблем, и мењате себе, ви мењате Цркву да је прилагодили себи. То је много, за вас, опасан пут. Пази, за свакога...да будем јасан.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, grigorije22 рече

Ako ti imas podatak da vise od 80% takve brace nisu gejevi onda je to drugo. 

Да, то је истраживање на 40.000 парова близанаца рађено, чини ми се, после 2010. године.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...