Jump to content

Жена блудница. А он?

Оцени ову тему

Препоручена порука

NIje mi jasno o kakvoj trgovini govorite. Ko to nešto traži, daje i očekuje od svog bračnog druga...ili na početku veze. Kakva je to ljubav ako nije bezuslovna. To o čemu govorite možda, ali možda, ako postoji, nije zrela razvijena i prava ljubav....takva ljubav nema neku budućnost.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Нисам баш испратио контест, али, Хаџијо, Хуанито је ближе реалности него ти. Ти причаш о ономе што треба и што се тешко позтиже, а што мало ко од нас (=нико) има (=нема).

. Таквих "малих" ствари је мали милион и оне брутално показују на којем смо ниву - ужасно ниском.

Da ali smo svesni da te male stvari, koje bi se eventualno pojavile u medjuljudskom odnosu ne menjaju činjenicu da te  ljude tj. osobu volimo.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, sanja84 рече

NIje mi jasno o kakvoj trgovini govorite. Ko to nešto traži, daje i očekuje od svog bračnog druga...ili na početku veze. Kakva je to ljubav ako nije bezuslovna. To o čemu govorite možda, ali možda, ako postoji, nije zrela razvijena i prava ljubav....takva ljubav nema neku budućnost.

Не негирам услове, свака света тајна потребује низ земаљских и небеских услова, то и апостол каже : Тијелесно сједињење може бити и освећење и обесвећење, додао би - за поклонике капитализма и предузеће

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, sanja84 рече

Па ево једног простог питања (не за тебе, него генерално). Да ли бисте ушли у везу или брак са особом која не задовољава ваше разне потребе? Другим речима, да ли бисте ушли у везу или брак са било ким? А са било ким се такође може превести и као без иаквих услова или пак безусловно.

Да ли је могуће да не видите да сама чињеница да ми бирамо партнере логички искључује безусловност?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Не негирам услове, свака света тајна потребује низ земаљских и небеских услова, то и апостол каже : Тијелесно сједињење може бити и освећење и обесвећење, додао би - за поклонике капитализма и предузеће

hm... a koji bi to bili uslovi. Ako mislite na izbor partnera to bi bilo drugo. Ali kad se jednom izabere...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Па ево једног простог питања (не за тебе, него генерално). Да ли бисте ушли у везу или брак са особом која не задовољава ваше разне потребе? Другим речима, да ли бисте ушли у везу или брак са било ким? А са било ким се такође може превести и као без иаквих услова или пак безусловно.

Да ли је могуће да не видите да сама чињеница да ми бирамо партнере логички искључује безусловност?

Stvar je u tome da biraš partnera za brak, tj svetu tajnu, a ne da partnera unaprediš u status muža, žene.... ti nekog nepoznatog nemaš obavezu da voliš kao muža ili ženu ... :)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, sanja84 рече

Da ali smo svesni da te male stvari, koje bi se eventualno pojavile u medjuljudskom odnosu ne menjaju činjenicu da te  ljude tj. osobu volimo.

Pa ne kaže Juan da ih zbog toga ne volimo, nego da ta ljubav nije bezuslovna... te male (i velike) stvari su uslovi.

Na primer, ti voliš svog muža ali ako počne da te bije ili vara ga nećeš više voleti... stoga je to da te ne bije i ne vara uslov tvoje ljubavi... i uvek je i bio... jer se ne bi ni zaljubila u nekog od koga bi očekivala da te bije i vara.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, sanja84 рече

hm... a koji bi to bili uslovi. Ako mislite na izbor partnera to bi bilo drugo. Ali kad se jednom izabere...

Од тјелесних, друштвених, душевних, духовних, материјалних, благослова родитеља и цркве, љубави, све је потребно, е сад како поредаш ствари такав ћеш поредак живјети.

Иштите најприје Царства љубави, а остало ће се додати, имаш и прво материјална база, а онда духовна наградња, из квантитета у квалитет....

Мислим да човјек треба да живи свој призив, оно што му је Господ посадио у срце то да вјерно чека, колико год безизгледно изгледало у неким тренутцима, вјерност углавном дочека своје испуњење и Бог украси вјерне своје, а ко потроши уље...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Juanito рече

Da prostiš ali po tvojoj definiciji mi smo u obavezi da budemo svačija žena i svačiji muž. To je malo čudno zar ne... zato postoji bratska i sestrinska ljubav.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Pa ne kaže Juan da ih zbog toga ne volimo, nego da ta ljubav nije bezuslovna... te male (i velike) stvari su uslovi.

Na primer, ti voliš svog muža ali ako počne da te bije ili vara ga nećeš više voleti... stoga je to da te ne bije i ne vara uslov tvoje ljubavi... i uvek je i bio... jer se ne bi ni zaljubila u nekog od koga bi očekivala da te bije i vara.

Ta tema je malo kompleksna,  puna uzroka i posledica...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ćiriličar рече

@Hadzi Vladimir Petrovic Бог помого, хаџијо! Не, иконе су уопштавање тезе да ми немамо љубави. Кратко ћу -  ма, слажем се. брате, 100% и са оним о љубави што си најпре рекао и са овим...али проблем је што ми љубави немамо, и све је мање има око нас.

Онај лик, Хуанито, како ли, можда сам омашио контекст, јер нисам све читао, али углавном се ступа у неке односе са егоцентричних и егоистичних полазних тачака - наравно, ту је и потреба за другим неком. Управо та потреба за другим је, валда, она последња искра која је у нама данас остала. Вратоломно се сурвавамо. Нисам песимиста, али мој отац и мати су живели у брако 60 година, сваки дан заједно и сваки дан су пили 2 пута кафу заједно, и јели 2-3 пута заједно. Данас пуца све као леденица. Да не наводимо узроке. Данас се ступа у брак након вишестуког "опробавања"...не може девојка/жена ни мупкарац за 5 година да "воли" 10 мужкараца/жена. Разумеш, о томе сам говорио. Љубави на почетку мало ко има. Ако је има има је ако је хришчанин, па је добио од Христа...све почиње неком трговином, а сам Бог зна, некад и добро заврши јер Бог на добро све окреће, ако има ко да добро прихвати, подржи, чува.

Хвала ти, Брак се систематски и глобално напада и можда га је теже остварити него монаштво, гледао сам интервиу са монахињом мислим из Пећи: " кад је то све тако са браком, идем ја у манастир". Огромна је пропаганда против Брака, а кад си без породице или растурене породице - слаб си и политички.

Кажем ти кад би причешћу прилазили како прилазимо тјелесним односима: без благослова заједнице, да се напијемо, у разним вјерама... трпили би казну? Какву,  управо такву и трпимо због тјелесних сагрешења, још ако живиш са неким а ниси ни искрен - не можеш да му се исповједиш. Па како да будеш сретан?

Мислим такође да то мјењање партнера отежава, али не онемогућује људе да се по вољи Божијој тјелесно сједињу.

Има и читав политички контекст, нису то случајне појаве....

Гдје се повећава опасност повећава са и благодат и сви се ми много радујемо када се људи нађу.

Наши хероји и мученици за 21 вјек су свети Брачници.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, sanja84 рече

Ta tema je malo kompleksna,  puna uzroka i posledica...

Jeste... a i Juan je malo zabiberio izrazima koji se obično ne koriste u toj temi i na način na kojima je ljudima nelagodno da razmišljaju na tu temu... ali kad priča o trgovini ne misli na "daj mi toliko i toliko para da ti budem žena" (mada ima i takvih trgovaca)... nego npr. "ja nudim sebe odgovornu, brižnu i pametnu i tražim od tebe da budeš pametan, vredan i strpljiv"... prosto, i u takvim odnosima mi nešto specifično nudimo i nešto specifično  tražimo zauzvrat... nije bezuslovno... ni jedna žena i ni jedan muškarac nije nikad tražio partnera sa idejom "ma može da bude bilo kakav, nemam nikakve kriterijume i ja očekujem da on prihvati bukvalno sve i svašta sa moje strane"... to se nikad nije desilo i ljudi nisu takvi... 

Čak i majčinska, sestrinska, bratska ljubav nisu takve... tu su uslovi daleko blaži... ali i tu postoje granice koje mogu da se pređu... inače, iz krivične statistike znamo (ili bar možemo da osnovano pretpostavimo) da je sestrinska ljubav prema bratu najjača...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Jeste... a i Juan je malo zabiberio izrazima koji se obično ne koriste u toj temi i na način na kojima je ljudima nelagodno da razmišljaju na tu temu... ali kad priča o trgovini ne misli na "daj mi toliko i toliko para da ti budem žena" (mada ima i takvih trgovaca)... nego npr. "ja nudim sebe odgovornu, brižnu i pametnu i tražim od tebe da budeš pametan, vredan i strpljiv"... prosto, i u takvim odnosima mi nešto specifično nudimo i nešto specifično  tražimo zauzvrat... nije bezuslovno... ni jedna žena i ni jedan muškarac nije nikad tražio partnera sa idejom "ma može da bude bilo kakav, nemam nikakve kriterijume i ja očekujem da on prihvati bukvalno sve i svašta sa moje strane"... to se nikad nije desilo i ljudi nisu takvi... 

Čak i majčinska, sestrinska, bratska ljubav nisu takve... tu su uslovi daleko blaži... ali i tu postoje granice koje mogu da se pređu... inače, iz krivične statistike znamo (ili bar možemo da osnovano pretpostavimo) da je sestrinska ljubav prema bratu najjača...

avocado, ljudi se menjaju... i mi i partneri bracni... ali to ne gasi ljubav, ne bi trebalo. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sanja84 рече

avocado, ljudi se menjaju... i mi i partneri bracni... ali to ne gasi ljubav, ne bi trebalo. 

Naravno... nekad ugasi, nekad ne... nekad se prihvati i ono sto ne bi verovala da ces prihvatiti... ali ne sve... i stoga nije bezuslovno...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...