Jump to content

Жена блудница. А он?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Богомислић рече

Само упиреш прстом и вичеш "блудница", очекујући да се око тебе скупи група једномишљеника фарисеја, да је гађате виртуелним камењем, јер правим би данас било противзаконито.

Naprotiv. Bludnice koje sam spomenuo, same kažu da žive bludnim životom, ali za njih je to sasvim u redu i ubeđene su da se i većina ostalih žena ponašaju slično, samo kriju. Sa nekima od njih sam jako dobar prijatelj.

Није моја меродавност, него консензус светих отаца. Осуђивање је плод гордости, а гордост је сатански грех, неупоредиво већи од блуда.

Sad si me ubedio, znaš koliko. :smeh1:

Него, не рече ми откуд знаш да она за коју верујеш да је грешила, да се сада не каје.

Ne radi se samo o jednoj osobi. Nisam primetio kod njih ni najmanje znake kajanja.

Неког правог са телом тигра, а срцем човека. Мужевних црта лица, поносита стаса, зеленог по годинама, а седог по разуму.

:))

Tigar je suviše moćan za takva poređenja.

Који је способан и спреман да преузме одговорност за породицу коју ће са њом створити, да створи и заради да ни у чему не оскудевају, ни она, ни деца њихова.

Ne komplikuj. Dovoljno je da se žene okanu jurenja za karijerom i okrenu se porodici i porodičnim muškarcima.

Подели на овим сајтовима

On 13.8.2019. at 21:23, Bojan* рече

Sa nekima od njih sam jako dobar prijatelj.

Па причврљи онда неку, немој да глумиш светитеља кад ниси.

Sad si me ubedio, znaš koliko. :smeh1:

Хришћани верују светим оцима. Јеси ли ти уопште Хришћанин?

Ne radi se samo o jednoj osobi. Nisam primetio kod njih ni najmanje znake kajanja.

Не видиш ти, али види Бог. Мало ће која јавно да призна да је грешила и да се сад каје, али хоће под епитрахиљем.

Подели на овим сајтовима

On 16.8.2019. at 19:16, Богомислић рече

Па причврљи онда неку, немој да глумиш светитеља кад ниси.

Zamolio bih te da biraš reči u mom prisustvu. Na šta ovo liči zaboga.

Хришћани верују светим оцима. Јеси ли ти уопште Хришћанин?

Jok, ti si.

Не видиш ти, али види Бог. Мало ће која јавно да призна да је грешила и да се сад каје, али хоће под епитрахиљем.

Neće, jer osim što se ne kaju, ne smatraju to grehom i nastavljaju sa takvim životom.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

On 15.8.2019. at 22:23, Vladan :::. рече

Ево један мотивациони видео за тебе :ok:

Odgledao sam. 

Osim što su me obuzela neka pomešana osećanja, ništa se drugo nije desilo.

U Srbiji je teško pronaći ženu zainteresovanu za brak, od onih koje nisu bludnice, sem ako nisi lep i imućan, jer u tom slučaju sve je lako i takvi neretko promene mnogo partnerki, odajući se bludu. 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

On 30.7.2019. at 8:05, Anika рече

Како то изгледа жена која није блудница? Докле сме да иде дужина сукња, изрез, шминка? Озбиљно вас питам, желим неке ствари себи да разјасним. :0212_rolleyes:

Ни сам нисам сигуран шта је блуд, али мислим да нема везе са начином облачења, него са сексуалним односима.

Подели на овим сајтовима

On 9.8.2019. at 16:25, Juanito рече

Је л посластичар који држи колаче у излогу одговаран за обијање радње јер је изазвао пожар пожуде у онима који много воле колаче?

Није одговоран закону, али јесте самом себи, јер није обезбедио излог металним решеткама или оним вратима што се спуштају на доле.

Мора да буде свестан стварности да стакло није адекватна заштита.

Подели на овим сајтовима

On 30.7.2019. at 9:05, Anika рече

Докле сме да иде дужина сукња, изрез, шминка? Озбиљно вас питам, желим неке ствари себи да разјасним. :0212_rolleyes:

Окретох се срцем својим да познам и извидим и изнађем мудрост и разум, и да познам безбожност лудости и лудост безумља. И нађох да је грча од смрти жена којој је срце мрежа и пругло, којој су руке окови; ко је мио Богу, сачуваће се од ње, а грјешника ће ухватити она (Проп. 7, 25,26).

Не зажели у срцу свом љепоте њезине, и немој да те ухвати вјеђама својим. Јер са жене курве спада човјек на комад хљеба, и жена пуста лови драгоцјену душу.  Хоће ли ко узети огња у њедра а хаљине да му се не упале?  Хоће ли ко ходити по живом угљевљу а ногу да не ожеже?  Тако бива ономе који иде к жени ближњега својега; неће бити без кривице ко је се год дотакне. Не срамоте лупежа који украде да насити душу своју будући гладан; Него кад га ухвате, плати седмоструко, да све имање дома својега. Али ко учини прељубу са женом, безуман је, душу своју губи ко тако чини (Прем. 5, 25-32).

А гле, срете га жена у одијелу курвинском и лукава срца, Плаха и пуста, којој ноге не могу стајати код куће,  Сад напољу, сад на улици, код свакога угла вребаше. И ухвати га, и пољуби га, и безобразно рече му:  Имам жртве захвалне, данас изврших завјете своје;  Зато ти изидох на сусрет да те тражим, и нађох те. Настрла сам одар свој покривачима везенијем и простиркама мисирским. Окадила сам постељу своју смирном, алојем и циметом. Хајде да се опијамо љубављу до зоре, да се веселимо миловањем. Јер ми муж није код куће, отишао је на пут даљни, Узео је са собом тоболац новчани, вратиће се кући у одређени дан. Наврати га многим ријечима, глатким уснама одвуче га. Отиде за њом одмах као што во иде на клање, и као безумник у путо да буде каран,  Докле му стријела не пробије јетру, као што птица лети у замку не знајући да јој је о живот (Прем. 7, 10-23).

Или она народна: "Нисам вила да збијам облаке, већ  девојка да гледам предасе".

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ćiriličar рече

Окретох се срцем својим да познам и извидим и изнађем мудрост и разум, и да познам безбожност лудости и лудост безумља. И нађох да је грча од смрти жена којој је срце мрежа и пругло, којој су руке окови; ко је мио Богу, сачуваће се од ње, а грјешника ће ухватити она (Проп. 7, 25,26).

Не зажели у срцу свом љепоте њезине, и немој да те ухвати вјеђама својим. Јер са жене курве спада човјек на комад хљеба, и жена пуста лови драгоцјену душу. 

Девственик да пише о женама, везама и браку, то је ко да Ник Вујичић пише о патикама за трчање. Не бива.

Нису залуд они што су дали завет девства живели по манастирима и пештерима, далеко од света. За њих је свака жена искушење. Тек ће се понеки одважити да лепој Мари покаже како да удари срчаницу и кола да направи, али то је само изузетак који потврђује правило.

Врц лепе жене је највиша лепота у свој Творевини. Не знаш ти, самозвани праведниче, да ли испод тог одела "курвинског" лежи душа чиста и да ли осуђујући је што носи сукњу на ресице, себи суд изричеш, јер каквим судом судите, судиће вам се.

Или, ако је грешила, да се сада не каје. Не можеш да знаш, поготово ако не носиш епитрахиљ. Зна само Бог.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bojan* рече

Zamolio bih te da biraš reči u mom prisustvu. Na šta ovo liči zaboga.

Бирао и изабрао. Личи на серију о Немањићима.

пре 4 часа, Bojan* рече

Jok, ti si.

Па ти си тај што не верује светим оцима.

пре 4 часа, Bojan* рече

Neće, jer osim što se ne kaju, ne smatraju to grehom i nastavljaju sa takvim životom.

Бог сигурно ниси, а ни епитрахиљ не носиш. Опет ти кажем да не можеш да знаш да ли се кају. То што неко стално изнова пада не значи да не покушава да смогне снаге да више не падне.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...