Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, Александар Милојков рече

Како човек који живи у Загребу може да буде ванредни професор на ПБФ-У?

Хајде А, па није Бајага "црвено слово", кад може еп Мах. "ако ово буде крај..." може и Порфирије "442 до Београда" ... :smeh1:

...ово је жестока машина, 

небо мастило,

месец жут....

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Александар Милојков рече

Али, владика није идеолог, већ научник

12:smeha:

пре 16 минута, Александар Милојков рече

Чак и када се у неким стварима нисмо до краја сложили он није инсистирао да његова буде последња

Ти ниси овде тема, него Макса. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Мислиш са Академије? - Лепо му се вратило... :smeh1:

Максим је сада друга жртва Авине клетве. :sunce:

Драги Аво, као неко ко ти најискреније (теби и твојој породици) жели свако добро и да ти се све жеље остваре, па и та да предајеш на ПБФ-у (лично мислим да си сасвим комптенетан, што се тиче твог научног потенцијала), морам ти ипак још нешто рећи. Познавајући твој дух и твоју теолошку мисао, бојим се да ћеш и у некој новој академској средини (факултету) тешко  опстати - јер ћеш морати да говориш пто не мислиш, а за то ипак мислим да ниси способан. Ти си прилично, да тако кажем, либералан теолог. Ако су Максима прозивали и тебе ће, буди сигуран. Јер твоја теолошка свест, бојим се, није баш на цени у нашем црквеном мејнстриму.

Подели на овим сајтовима

Порфирије је држао редовно предавања, док је Максим држао блок наставу тако да није могуће да је био више на факултету од Порфирија.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Порфирије је држао редовно предавања, док је Максим држао блок наставу тако да није могуће да је био више на факултету од Порфирија.

Ја сам имао прилике да слушам свега неколико његових предавања из Новог завета, а био сам јако редован као студент.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Ми смо радили писмено код асистента, вероватно је он и оцењивао.

Није. Слао је копије радова Максиму и он је оцењивао. Барем у моје време.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Ја сам имао прилике да слушам свега неколико његових предавања из Новог завета, а био сам јако редован као студент.

Код нас је чешће долазио.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Код нас је чешће долазио.

Могуће. Ја говорим из свог искуства. Али се сећам његових предавања о апостолу Павлу и Посланоцама. Био ми је јако занимљив.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Није. Слао је копије радова Максиму и он је оцењивао. Барем у моје време.

Не знам, али је вероватно асистент оцењивао. Можда је говорио да владика оцењује да би испунио форму. Тако ја мислим, можда грешим.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Не знам, али је вероватно асистент оцењивао. Можда је говорио да владика оцењује да би испунио форму. Тако ја мислим, можда грешим.

Као кад је теткица потписала реферат за мене уместо Максе:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Добро, ја сам код Максима полагао више испита и на мастер и докторским студијама. На докторским му се уопште није свидео мој рад са којим сам изашао пред комисију на испит, јер сам оплео по Зизијуласовом тумачењу Августина. Тада сам помислио да ће ме као ментор оставити, али није. А и на испиту са добио високу оцену јер се дригј двојици чланова комисије (Шијаковић и Перишић) рад свидео. Објавио сам га касније у Видослову. :) Ма људи, знате какав је био однос мене и Максима у току мог докторисања - повремено је личио на бокс меч. :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Александар Милојков рече

Добро, ја сам код Максима полагао више испита и на мастер и докторским студијама. На докторским му се уопште није свидео мој рад са којим сам изашао пред комисију на испит, јер сам оплео по Зизијуласовом тумачењу Августина. Тада сам помислио да ће ме као ментор оставити, али није. А и на испиту са добио високу оцену јер се дригј двојици чланова комисије (Шијаковић и Перишић) рад свидео. Објавио сам га касније у Видослову. :) Ма људи, знате какав је био однос мене и Максима у току мог докторисања - повремено је личио на бокс меч. :) 

То је друго, ја сам говорио о основним студијама.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Александар Милојков рече

Познавајући твој дух и твоју теолошку мисао, бојим се да ћеш и у некој новој академској средини (факултету) тешко  опстати

На Академији су студенти први дан тражили да се избацим. То је ипак рекорд и за поштовање. То ни владика Николај не би могао!:))) 

Па да пробам сад, можда ми се срећа осмехне. Сад су нове, модерне генерације које је Макса обликовао, они би ме волели, не би писали тужбе... Ваљда... Мада је мало чудна ситуација, јер ја који сам прилично отворен према педерима, они држе страну Лохију, а не мени! Луда кућа...   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...