Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 25 минута, ana čarnojević рече

ako cemo po ljepoti , ljepsi je Grisha. njega i drugosrbijanke po tviterima vole. ako cemo po junastvu, opet Grisha. ako cemo po pisanju... Grisha. 

ako cemo po pojanju, Maksi nema ravna. kad pise povezuje stvari lepo, ali ne roni bas nesto.

ako cemo po teologiji i slikanju, onda Ava. 

Какво јунаштво Григорија је у питању питам се... 

Поред оца Стаматиса (чији је са-стваралац Максим) , једино што је искорак у нашем иконо /фреско писању, а да ми је познато је Јасна Тополски. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

https://youtu.be/N9oMPj_59Cs?t=79

Maksim prosto nema bas neki talenat za slikanje

Не постоји никакав видео или озбиљан интервју где Максим напада АВ. Гр и АВ су годинама на ратној нози. Да је Макс кажњен због АВ је школски пример спина.

- Макс нема никаквог сликарског дара, осим ако мазати дречавим бојама не спада у сликарство. У Стаматиса барем има цртежа, јер се он бавио сликањем годинама, то код овога не постоји. Овде, у Италији, где су моја дела, његови скарабоки не би могли да се апсолутно појаве.    

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

ako cemo po ljepoti , ljepsi je Grisha. njega i drugosrbijanke po tviterima vole. ako cemo po junastvu, opet Grisha. ako cemo po pisanju... Grisha. 

ako cemo po pojanju, Maksi nema ravna. kad pise povezuje stvari lepo, ali ne roni bas nesto.

ako cemo po teologiji i slikanju, onda Ava. 

Жене!!! :smeh1: Порфирије је ултимативни баја СПЦ 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

i ja isto mislim da se on tako zanese, pa od duga vremena uz  shum okeana naslika npr konja ... i to... 

ali beli konj...strasti su zauzdane rekla bih...

Kraljica si! 

пре 4 минута, Снежана рече

Carica si!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Снежана рече

Samo sto je muskarac prvi poceo da govori o lepoti vladika 

пре 4 часа, Панарет рече

в. Максим је ретко даровит човек: теолог, иконописац/сликар, појац, владика и монах...и веома леп!

Подели на овим сајтовима

Možete da pričate šta hoćete ali mister SPC nosi Grigorije. On je uspeo u tome da ujedini sve tri nacije u BiH. ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, feeble рече

Прво питај Панарета који је род, да не буде да вређаш човека.:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Не постоји никакав видео или озбиљан интервју где Максим напада АВ. Гр и АВ су годинама на ратној нози. Да је Макс кажњен због АВ је школски пример спина.

- Макс нема никаквог сликарског дара, осим ако мазати дречавим бојама не спада у сликарство. У Стаматиса барем има цртежа, јер се он бавио сликањем годинама, то код овога не постоји. Овде, у Италији, где су моја дела, његови скарабоки не би могли да се апсолутно појаве.    

Ja se cudim kad se o njemu ozbiljno govori kao o slikaru.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, feeble рече

Гејевима се више свиђа Максим, а женама Гргур... Проверено. 

Ја сам предложио другарима с једног ултрапопуларног геј сајта да једног владику прогласимо геј иконом, што је афирмативна титула, али сам одустао јер му фали јавна подршка лгбт и деловало би као провокација због лоших односа СПЦ и геј заједнице. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Панарет рече

Ја сам предложио другарима с једног ултрапопуларног геј сајта да једног владику прогласимо геј иконом, што је афирмативна титула

Ја бих га предложио за тако ласкаву титулу, али морате прво да пишете апел Амфилохију, јер је он на сабору рекао да је Максим морална особа јер није педер. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, ana čarnojević рече

ako cemo po junastv>

По јунаштву Амфилохију и Атанасију нема премца!

Код Србаља јунашто се може само мерити на Косову! на том Грдном Судилишту! и једино су се на том Судилишту показали Лохи и Таса!

и донекле Јоаникије. 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Мукица је несхаћен: "Уколико само присуство Цркве у свету не представља знак суда и позив на покајање и крштење света – тада она не испуњава своју сврху. То је оно што садашња генерација, било да су клирици и хришћани, треба да схвати као велику одговорност пред Богом: да манифестује једну Цркву која није од света али је у свету. Уколико се мисија данашње Цркве сведе на идеолошки обрачун са неистомишљеницима и прогон због другачијег фокуса, због неспретно срочене мисли и сл., последице могу бити штетне, можда и горе од педесетогодишње стагнације под комунизмом".

Пазите сад ово: Отворено писмо Центра за верску безбедност, који управља интернет пројектом Cerkvarium, Патријарху Иринеју и Архијерејском сабору Српске православне цркве
https://cerkvarium.org/en/dokumenty/church/otvoreno-pismo-patri-arkhu-i-arkhi-ere-skom-saboru-srpske-pravoslavne-tsrkve?fbclid=IwAR3k9-2SQSTYHjqKnWwha75VBlsEuWiqPz56YUB7Xy5KZxz6GIuj4sPA3tI

"Оптужујете Васељенског Патријарха да се наводно мешао у послове друге помесне цркве, дајући Украјини аутокефалност. Ипак, ове године свечано прослављате 800. годишњицу сопствене, српске аутокефалности, коју је одобрио Васељенски Патријарх, упркос чињеници да су српске земље биле канонска надлежност охридског архиепископа Димитрија (Хоматијана), који је због тога протестовао". 

Дакле, иста аргументација коју је Максим изнео у „Ако ово буде крај, знаћу да није љубав“ (рекао сам му да ће се ово показати пророчке речи, па да ме се сети када дође крај): "Поменусмо да је 1219. године Васељенски патријарх потпуно игнорисао канонску ситуацију у областима државе Стефана Немање које су, важно је истаћи, потпадале под јурисдикцију Охридског архиепископа Димитрија Хоматијана... и супротно канонима доделио „аутокефалију“ српској држави. Сви смо данас поносни и радосни због тог смелог, иначе неканонског чина".

Још бих питао @Bokisd и @Родољуб Лазић да ми објасне и ову максимијаду, јер ја ове дуовнике не читах: "Поуке духовника 20. века човеку савременог доба своде се на три савета: не очајавај, не буди сентименталан и не присиљавај себе".  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

i ja isto mislim da se on tako zanese, pa od duga vremena uz  shum okeana naslika npr konja ... i to... 

Нисам рекао да је Максим "врхунски сликар", нити га поредио, већ сам истакао чињеницу да има много дарова. 

Осим тога, мени се икона свиђа :

0039.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...