Jump to content

МИЛО МИРАШУ ОТВАРА ВРАТА: Најавио „обнову“ тзв. ЦПЦ и уклањање цркве на Румији и крстионце на Михољској превлаци

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 197
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Новембар је брзо... :D

А после њега иде и децембар, па јануар...

Мојне да верујеш у сваки абер који чујеш само зато што теби лично лепо звучи, брате, или што би волео да је истина да су људи са којима лично ниси добар много гори људи него што јесу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Мојне да верујеш у сваки абер који чујеш само зато што теби лично лепо звучи, брате, или што би волео да је истина да су људи са којима лично ниси добар много гори људи него што јесу.

Нису аброви, а ни даброви...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Нису аброви, а ни даброви...

Супер. Ево већ почели да раде и црквени Лауфери. Шешељ се ваљда још тражи, па се пуштају разни аброви на разне стране да се види ко ће да буде најбољи црквени Шешељ.

Само што су пред овај Сабор почели нешто раније него обично.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Иду зебре, виде дабра. - Бежи дабре, иду кобре! - Ко бре? - Да бре!

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Панарет рече

Морате да схватите да не осећају сви обавезу да Вам одговарају на објаве на ЖРУ и да о томе дискутују...

Мени? Свашта од тебе... Једно лепо и детаљно саопштење о овом великом догађају је минимум васпитања и кулутуре према епископима и људима који су уложили напор и својим присуством увеличали догађај. Као и према свима онима који су заинтересовани о свему томе.

пре 4 часа, Панарет рече

Ако је в. Максим слагао, онда нека се огласе Руси и демантују...

Можда су Максиму, уместо лепог, културног и информативног текста о догађају, довољне две реченице које се у недостатку додатних информација могу протумачити као један од његових спинова. Он има право на то, његов избор.

Иначе, након пажљивих анализа расправе Максима и Иринеја, ништа што Макисм напише не прихватам здраво за готово док се не провере чињенице. И то је, такође, био његов избор током те расправе, и нисам због тога срећан, али тако је како је.

И, конкретно, људи који су уложили труд и одгледали снимак кажу да су наши и Руси служили а дозволили цариграђанима да се причесте при чему су обојица од цариграђана у ствари бивши тј. одбачени од Барта. Ако је то тако онда то даје другачије светло у односу на Максимов (случајно?) штури опис...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, ana čarnojević рече

u redu. 

mene licno ne zanima nikakva sumnjicavost, kritika i te stvari koje jesu tekovina slobodnog misljenja i slicno i to sve pozdravljam. mene licno zanima samo ljubav koju osecam prema Mitropolitu. nikada nisam razmisljala o njemu, nikada me nije zanimalo sta radi, videla sam ga jednom u zivotu. ali eto, desila mi se ljubav i to bas sad kada ga ovde raspinju. i nikome se necu izvinjavati zbog toga. niti me zanima da li sam pametna, glupa, obavestena ili neobavestena. da li cu ispasti naivna ili lukava.

prema tome dogovorili smo se.

Па... нисмо још, али се ближимо томе :) 

Има још једна ситница. Из твог описа односа према догађајима око Амфилохија може да се закључи да ти пишеш само емотивно у великој љубави а ја само рацинално и критички. Али, то није тако. И ти си писала рационално и аналитички о појединим аспектима (зато сам на то и одговарао и покушавао да дам своје виђење), али, са друге стране, и ја волим Амфилохија :) и то стварно, јер се искрено молим за њега као и за сваку другу хришћанску душу за коју мислим да се налази у невољама, искушењима, проблемима. Сигурно је моја љубав према њему малецна у поређењу са твојом, али је ту, јер да није, био бих равнодушан и не бих писао ништа јер би ме било баш брига и за њега и за православну браћу у ЦГ.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

@Vladan :::. Vladani si vido ovaj snimak iz Merike...

sve je to lepo al gde je ikonostas?!? necete me prevariti. ja idem samo u hramove koji su stariji od 200 godina 1324_womens

Па.. има две шипке... можда нису стигли да на њих окаче пар престоних икона, а можда су шипке и симболичне, не знам... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ana čarnojević рече

ja negde kapiram Maksa

Мани су Максим и Григорије (а некада пре несрећног ћутања и Атанасије) били (а и сада још мало) позитивни због разбијања аутистичне политике ћутања која влада у нашој Цркви дуго времена. Зато смо имали Артемија, Качавенду, Пахомија, Филарета итд. итд.

На жалост, прво прича са фанариотима, а затим, од Сабора на овамо и до сада и њихово ћутање разбија ту наду да су имали снаге да нешто мењају на боље у отворености СПЦ када је реч о горућим проблемима.

А проблема, "мањих" од ових "крупнијих" црквено-политичких има много, и како ствари стоје, никада неће доћи на ред, а не знам шта је горе и чему бих дао предност. Нагомилало се до очајања...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, ana čarnojević рече

sve je to lepo al gde je ikonostas?!? necete me prevariti.:ljut:

И у мојој цркви нема иконостаса, иако је црква препуна икона, али не као вашариште. И скоро све је Ава осликао. 

Код Аве све скромно и љуцки... 

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Zoran Đurović рече

И у мојој цркви нема иконостаса, иако је црква препуна икона, али не као вашариште. И скоро све је Ава осликао. 

Код Аве све скромно и љуцки... 

Католички свеци, св. Петар са кључевима, табернакул, олтар на коме може да се служи и versus populum...Православни храм :D

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Панарет рече

Католички свеци, св. Петар са кључевима, табернакул, олтар на коме може да се служи и versus populum...Православни храм :D

Био је један симпа педер у Смедереву, па рече чика Мићку, који га је позвао у цркву да се причести: Не може ... у ... и душа у рај. Све је казао. Ти види са Лохијем како стоје ствари.  

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zoran Đurović рече

Ти види са Лохијем како стоје ствари.

Ја за разлику од тебе не верујем у непогрешивост ни једног епископа. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...