Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

?????? ? ???????, ???? ??? ...

Obrazloži, nisam podobro razumeo  0104_cheesy

Веома повољно вршим дубоку анализу форума свих врсти и жанрова. За више информација обратите се на nebeski.ratluk(at)gmail.com

Подели на овим сајтовима

Часни оци интересује ме пар ствари.

Доласком на овај форум приметно ми је да је форум лепо дизајниран и функционалан. Осим тога што има благослов епископа Јована, могао би бити стварно средство где се проповеда Јеванђеље и људи утврђују у вери. Но чини ми се да је форум мало претрпан световним материјалом и тиме су подфоруми мало непрегледни. На менију актуелних тема, увек фигурише доста световних ствари који за православље апсолутно немају никаквог значаја. Тако нека тема која је актуелна и о којој се ваља дискутовати, врло брзо пада на доњу листу због световних тема које избујају умеђувремену, данашња музика, спортске новости, и тако разне друге теме за које мислим да им је место на световним медијима. Онда док се дискутује о темема које се тичу вере и нашег спасења, одмах ту друга или трећа тема испод је музика АС/DС, и друге ствари које по самој својој природи нису ни достојне да буду присутне на православним форумима. Можда је овакав концепт неко смислио да би привукао више људи, али то је начин који по мом мишљењу једноставно доприноси деградацији квалитета дискусије уместо побољшању. Не знам ни да то има сврхе на неки одређен период, па кад се накупе људи онда ће се постепено то укидати. Вера је ипак осетљива ствар, и не треба да је градимо уз помоћ световњаштва, лако се запрља, исквари ако нисмо стално приправни. Има један леп пример из Цркве, када је престало гоњење хришћана и кад је званично Миланским Едиктом хришћанство постало службена религија римског царства поред паганства, мноштво људи је присупило Цркви, јер сад је спао страх од гоњења и мучења. Велика маса људи значило је у уношење световног духа у Цркву. Неки су остеили да би овај дух могао ослабити ревност за Истину, па су се одлучили повући од света и тако су крајем 3. и почетком 4. века основане прве монашке заједнице као чувари апостолског наслеђа и предате наме вере. Мислим да би аналогно овоме и овде могло да се поразмисли, за редукцијом, или потпуним укидањем световних тема, на рачун тога де се побољшају и доведу у први план теме са православном садржином. Број људи је независан од тога шта се пише, него како се пише, ако се буде писало добро иако су све теме православне, опет ће доћи људи да учествује. На крају крајева и ако не буде никад неки позамашан броја учесника, остаје чињеница да увек већи број чита него што учествује, тако да никад не може бити сметња број људи који учествује, него квалитет дискусије.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Moj utisak o forumu kvari cenzura.

Ako me neko pita  0104_cheesy

?????? ?? ???.

????????, ????. ????, ?? ????? ????? ?????? ??????? ????? ???? ?? ????? ??????? ??? ?? ???? ?????? ?? ?????? ???????? ? ??. ??? ?? ???. ??????? ????, ??? ?? ????????? ??????? ???? ?? ????? ??????? ?? ?? ????????.

Подели на овим сајтовима

Nebeski ratluk se vratio 0104_cheesy

Nisam. Samo sam u prolazu, žurim na autobus  0104_cheesy

Веома повољно вршим дубоку анализу форума свих врсти и жанрова. За више информација обратите се на nebeski.ratluk(at)gmail.com

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пази, Лопез, навешћу ти један пример. Када смо били на вебфесту, велики број људи који су били тамо једва да знају нешто о православљу. То се просто види, ми као свештеници свакако да можемо на основу парохијског и личног духовног искуства да проценимо дату ситуацију-уосталом, то знамо и на основу свакодневног парохијског и животног искуства. Такве људе једноставно занимају искључиво световне теме, зато што ето, реално говорећи, и не знају за боље. Они о православљу знају веома мало, а да не говоримо о неком озбиљном практиковању вере. Зато имамо и имаћемо разне световне теме да би смо привукли све оне који су крајње површно упознати са православљем, често не својом кривицом. Узор нам је сам Господ Исус Христос који је одлазио код једног цариника( св.Матеја) на славље, дружио се са најгорим грешницима не би ли их вратио на прави пут( Марија Магдалена, Закеј, св.Матеј итд.) користио често свакодневне, световне догађаје за своје приче( таланти, жетва итд.)... Ако се он дружио са таквим, често великим грешницима из поменутог разлога, ко смо ми да не допустимо овде световне садржаје( са одређеном мером)? Морамо да будемо свесни духовног стања нашег народа и да деламо практично, мудро и одговорно. То се управо и трудимо да радимо.

Подели на овим сајтовима

????, ?????, ??????? ?? ????? ??????. ???? ??? ???? ?? ????????, ?????? ???? ???? ???? ?? ???? ???? ????? ?? ????? ????? ? ???????????. ?? ?? ?????? ????, ?? ??? ?????????? ??????? ?? ?????? ?? ?????? ??????????? ? ?????? ???????? ???????? ?? ????????? ???? ?????????-????????, ?? ????? ? ?? ?????? ???????????? ??????????? ? ???????? ????????. ????? ???? ??????????? ???????? ????????? ???????? ????, ???? ??? ???, ?????? ????????, ? ?? ????? ?? ????. ??? ? ??????????? ????? ????? ????, ? ?? ?? ???????? ? ????? ???????? ???????????? ????. ???? ????? ? ??????? ????? ???????? ???? ?? ?? ??? ???????? ??? ??? ???? ?? ?????? ??????? ???????? ?? ????????????, ????? ?? ?????? ????????. ???? ??? ?? ??? ?????? ???? ??????? ???? ?? ??????? ??? ?????? ????????( ??.??????) ?? ??????, ?????? ?? ?? ???????? ?????????? ?? ?? ?? ?? ?????? ?? ????? ???( ?????? ?????????, ?????, ??.????? ???.) ???????? ????? ???????????, ???????? ???????? ?? ????? ?????( ???????, ????? ???.)... ??? ?? ?? ?????? ?? ??????, ????? ??????? ?????????? ?? ????????? ???????, ?? ??? ?? ?? ?? ????????? ???? ???????? ????????( ?? ????????? ?????)? ?????? ?? ?????? ?????? ???????? ????? ????? ?????? ? ?? ?????? ?????????, ????? ? ?????????. ?? ?? ?????? ? ??????? ?? ??????.

[/quote/

Kako to da ti kršteni pravoslavci sa kojima ste stupili u kontakt a i srpski narod nezna ništa o veri?Pa nisu li oni deca Srpske Crkve,pa vidi šta ih je na sahrani patrijarha, a oni nemaju pojma o Hristu.?udno je da se arhijereji boje da preko sredstava masovne komunikacije propovedaju u svakoj prilici autenti?no pravoslavlje.Imam utisak da se Srpska Crkva uvla?i ovom narodu-ne?u re?i ušta-i to radi simpatije koju o?ekuju a ne radi evangelizacije.

Подели на овим сајтовима

...............

Imam utisak da se Srpska Crkva uvla?i ovom narodu-ne?u re?i ušta-i to radi simpatije koju o?ekuju a ne radi evangelizacije.

????? ?????? ?????, ?????....

?? ???? ??? ???????? ??????? ???? ??? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ? ? ??????? ??????...

?? ????? ?? ??? ??????, ?? ???? ? ?????? ?? ?????

???????.... 0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

??????? ???? ?? ???????? ???? ?????? ??????, ??????????? ???? ??????.

????? ???????????? ???????? ?? ?????? ?????? ????? ???????? ?? ???? ???? ?? ???? ????.

????????????? ????.

Постављена слика

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...