Bokisd Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 1 минут, dragisa рече nema tu ni želje ni truda, čak naprotiv, poželjno je da je čovek p.... jer što pre podigne ruke u vis to će Bog pre sići do njega zato je ljudima sa čvrstim karakterom jako teško da dođu do te tačke pucanja kada su spremni da se odreknu sebe... najveći problem je u stvari što mi ne vidimo koliko se grčevito držimo za "sebe" 8starog čoveka) ... a novo vino ne ide u stare mehove... Moguce, taj 'stari covek' koji ne moze bas da 'popije' to novo vino.... sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 30, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 19 минута, dragisa рече nije Bog sadista po da ti malo da pa da ti malo ne da blagodat stvar je u tome što je sam čovek odgovoran za to koliko i kada će da primi te blagodati definicija je prosta: ko hoće dušu svoju da sačuva izgubiće je, a ko izgubi dušu svoju mene radi naći će je dakle ukoliko stari čovek nije spreman da umre ništa od vaskrsa, ništa od blagodati e sad što to ima svoje podmukle forme pa ni samom čoveku to nije jasno i onda najlakše ostrviti se na Boga... čak su i najveći svetitielji imali taj problem, jedan je došao do tačke da je rekao Ti si ne umoljiv! D ali taj čovek ne može da umre, zato što nema drugog da ga zameni. Jer naš krst su naše strasti, jel da...znači borba stalno sa istim najjačim strastima koje su deo starog čoveka, tako da taj stari čovek nikada ne umire... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 30, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 11 минута, Bokisd рече Moguce, taj 'stari covek' koji ne moze bas da 'popije' to novo vino.... i eto, bez Boga čovek ne može ni da se pokaje zar ne...? I učini Gospod te otvrdnu srce faraona ili Saula ili šta ja znam....ima toga u Bibliji.. nije laka hrana to vino "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 5 минута, sanja84 рече D ali taj čovek ne može da umre, zato što nema drugog da ga zameni. Jer naš krst su naše strasti, jel da...znači borba stalno sa istim najjačim strastima koje su deo starog čoveka, tako da taj stari čovek nikada ne umire... čovek može sve što hoće пре 5 минута, sanja84 рече D ali taj čovek ne može da umre, zato što nema drugog da ga zameni. Jer naš krst su naše strasti, jel da...znači borba stalno sa istim najjačim strastima koje su deo starog čoveka, tako da taj stari čovek nikada ne umire... to je najveća greška u koju smo poverovali Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 30, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 9 минута, dragisa рече čovek može sve što hoće to je najveća greška u koju smo poverovali ne živim više ja nego u meni živi Hristos? i da još negde sam čula o Luka pokojni reče da ćemo u eshatonu svi poznavati jedni druge zato što ćemo svi biti kao Hristos. Znači pojam ličnosti ne postoji? Zašto je potom bitno da imamo kršteno ime, ako nismo više mi? Rođeni smo u Hristu? Sa krštenim imenom? KOji je taj drugi čovek? Hristos u nama ili kršen čovek? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 sve si pogrešno shvatila, ne da se to shvatiti moraš kusiti i vidjeti nije uopšte bitno ko će šta ovde napisati ako hoćeš da razrešiš dileme kreni za Njim i on će te naučiti svemu budi iskrena sama sa sobom i nećeš imati nikakve prepreke Предраг М and Јелена М. је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 Preobrazenje. Јелена М. and dragisa је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 1 hour ago, sanja84 рече I šta, dođe u crkvu-hram i vidi...šta? Ne ozbiljno...idem u crkvu ceo život i došla sam do toga da postavim ovo pitanje na nekom forumu...eto dotle smo došli... Javio mi se Hristos i kaze da slusa stare jugo hitove. Upravo mu ide od Kneza "Dal si ikada mene voljela kao tebe ja, dal si ikada....dosadan refren nema sta Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 Iskreno...pazi sestro da nije posle foruma sledeca stanica psihijatrija Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 30, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 16 минута, dragisa рече sve si pogrešno shvatila, ne da se to shvatiti moraš kusiti i vidjeti nije uopšte bitno ko će šta ovde napisati ako hoćeš da razrešiš dileme kreni za Njim i on će te naučiti svemu budi iskrena sama sa sobom i nećeš imati nikakve prepreke pa i ti si pokrenuo diskusiju, zato što želiš da sa nekim podeliš neku dilemicu...tako i ja. Mislim da je normalo da se sa nekim čovek posavetuje...pa makar i ovako na forumu, jer ovde ima sveštenika i teologa i ljudi koji piju vdu živu zar ne.. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 1 hour ago, sanja84 рече Šta biste odgovorili čoveku koji bi vas pitao zašto bih bio pravoslavan i šta to druge religije ne mogu da mi pruže i zašto je opasno biti van pravoslavlja...i da zašto je opasan ekumenizam? ALi onako od srca, zdravom pameti, bez nekih floskula. Рекао бих да је у православљу суштина живота, који је Исус Христос, а православна вера је чувар евхаристијског и католичанског постојања Цркве. Евхаристија је тамо где, уз правилно исповедање вере у тројичног Бога, Оца и Сина и Светога Духа, прилазимо Сину, који је постао човек, Исус Христос, да нас уведе у сједињење са Богом и Царство Божије, а католичанство је, за разлику од латинског "католичанства", правилно устројство Цркве као мноштво једнаких Цркава, по принципу Свете Тројице као једног Бога. Исус Христос је суштина Цркве, а православље чува исправност и живот Цркве. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 30, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 9 минута, goranger рече Iskreno...pazi sestro da nije posle foruma sledeca stanica psihijatrija hvala "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 2 минута, sanja84 рече hvala Nema hvala vec zasto. Nema sta nego koga Bio sam na psihijatriji, znam sta pricam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 30, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 8 минута, goranger рече Nema hvala vec zasto. Nema sta nego koga Pretpostavljam da se bineš za mene, da ne bih od previše filozofiranja otišla i udaljila se od crkve ili još gore poludela pa završila kod psihijatra. goranger је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 пре 9 минута, sanja84 рече pa i ti si pokrenuo diskusiju, zato što želiš da sa nekim podeliš neku dilemicu...tako i ja. Mislim da je normalo da se sa nekim čovek posavetuje...pa makar i ovako na forumu, jer ovde ima sveštenika i teologa i ljudi koji piju vdu živu zar ne.. ne nisam rekao da ne treba razgovarati, nego sam samo rekao da možemo razgovarati mnogo dugo i imati efekat 0 jer je teško uopšte bilo šta i reći, a jedini pravi put je lični put i tu onda čovek moće dobiti autentične odgovore... ništa drugo ja i volim da pričam o svemu ovome (verovatno kompezujem "ne idenje putem" pa samg sebe ululjkujem da nešto činim...) Предраг М and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука