Jump to content

Tinejdzerki odobrena eutanazija

Оцени ову тему

Препоручена порука

:(( nazalost major depresija, ptsd plus anoreksija tako izgleda... 

Samo da Bokisd ne krene sa spasenjem... 

Ko nije okusio koliko je psihicka patnja realna ne moze to da shvati. Govoriti iz ugla osobe koja je psihicki manje vise zdrava je ovde neprimenjivo. To su dva sveta. 

Iz ugla ovog deteta svet je bio jezivo mesto. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Уф, добро је, није изгледа баш све отишло у 3 п.м.  :) 

Али ово је болест само по себи:

Kako misliš da nekog ko je toliko napaćen i toliko želi da umre da je spreman da ne jede i ne pije do smrti, sprečiš u tome? Da je do kraja života drže vezanu i na infuziji?

Pazi to nije ono kao kad neka tinejdžerka zguta u polupijanstvu brdo pilula... ovo traje danima... i užasno je mučno... ta nesrećna devojka je veoma ozbiljno rešila da umre...

Inače, kod nas ovo ne bi moglo da prođe... tačnije dali bi joj infuziju jer to moraju po zakonu... i onda bi se ona pravila da je sve ok dok ne dobije priliku da prereže vene, skoči sa zgrade ili nešto slično...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Nema veze sto je izmisljeno,... konteksti su tu', jer mi na forumu .... sve u kontekstima pricamo,.... (kao ono, ...Све ово у причама говори Исус људима, и без приче ништа не говораше им....) ... :D :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Pa po zakonu ne mozete nekog silom hraniti ako odbija da jede... 

Nazalost. 

Oni su kako pise u tekstu je cak i stavili u vestacki izazvanu komu da bi je hranili preko cevcica al, dzabe ne moze tako vecno. Anoreksija je ozbiljna i ugrozavajuca bolest. 

Подели на овим сајтовима

Devojcica je pretrpela nesto najstrasnije sto jedno zensko bice moze da pretrpi, a to je silovanje, a verovatno nije imala ni odgovarajucu pomoc i podrsku da se oporavi od svega... tako da ja ovo razumem. Neka joj Bog da mir, kada joj to ljudi nisu pruzili. 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Јелена011 рече

Pa po zakonu ne mozete nekog silom hraniti ako odbija da jede... 

Nisam znao. Keva je nadrljala!!!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Nisam znao. Keva je nadrljala!!!

Mozda gresim Avokado, stvarno eto ne znam. Znam da prisilna hospitalizacija ne moze trajati vecno i da je moguca samo ukoliko je neko nasilan. Samoubice nisam sigurna da li 72h il kolko vec smeju da zadrze. 

Ukoliko neko odbija da jede, odbija da se leci, ne moze se silom drzati vezan na infuziji. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam protiv bilo kakvog pomaganja u oduzimanju Života, nego da se čuva i pruža pomoć dok god postoji bilo kakva nada.

U ovom slučaju bez obzira na patnju postoji vjerojatnoća da dođe do poboljšanja i ozdravljenja, mislim da ni jedan doktor neće reći za bilo koju dijagnozu da se više ništa ne može učiniti  jer to jednostavno nije istina.

Ne postoji stopostotna sigurnost čak i ako predviđa i brzu smrt od nekoliko dana to je još uvijek život koji vremenski traje.

Posljedice ovoga su nepredvidljive i niko ne može odrediti granicu subjektivne boli i osobnog prava a time se šalje poruka da je život dobar samo ako si sretan i koristan štona kraju kronično bolestan, star i dsl. dobiva poruku da je na teret bližnjima...JER MU TI BLIŽNJI NE DAJU VIŠE PORUKU da im je stalo do njih nego im daju do znanja da slobodno imaju pravo odlučiti o svom životu kako hoće.

Pa što misliš da će teški bolesnik ili neki starac učiniti ako ga ti podržiš u eutanaziji a kažeš " pa meni je do tebe jako stalo ali ako ti tako želiš onda nemam ništa protiv.

Подели на овим сајтовима

Бог је створио човека по Своме лику.

И дао му је избор.

И свако ће стати пред Њим на Страшном Суду.

...

"Много је званих, а мало изабраних."

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Toliko jezivo da deluje kao da je izmišljeno... 

Да, као што су "измишљене" и многе друге  геноцидне стратегије.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Јелена М. рече

И дао му је избор.

...

Da, nesto razmisljam, kroz trpljenje bolesti i bola i to malo 'izabranih' mogu da udju u Raj, kao pokajani razbojnik, ..... onaj mnogostradalni Jov je izdrzao sve vrste muka i iskusenja (cak je i svoju rodjenu zenu iskulirao...:D) i nije se odrekao zivota i Boga....

Mnogo je zvanih, .... na razne nacine, malo i kroz bolest....

Sveti Grigorije Bogoslov je pisao :

„Zaista, telesnim bolestima duša se približava Bogu“

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Јелена М. рече

И дао му је избор.

...

U ovom kontekstu zvuci jako lose. Ne znamo ni sta je toj devojcici bilo u glavi, jos manje kako joj je u dusi, pri cistoj sveati i zdravoj pameti nije donela nikakvu odluku. 

A kako ce kome Bog suditi tek ne znamo. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Јелена М. рече

Да, као што су "измишљене" и многе друге  геноцидне стратегије.

I ja tvrdim da je Hitler pogrešio samo u tome što je sve to uradio na silu...trebalo je da ubedi žrtve genocida da sami odluče da oduzmu sebi život iz nekog izmišljenog milosrđa. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...