Jump to content

Апел за Владу Димитријевића

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Avocado рече

Šta god mislili, postoji razlika između vulgarnosti i diskriminacije/govora mržnje (iako nekad mogu oba da idu zajedno u kombinaciji)... takođe, ni jedno ni drugo ne opravdava napad na te novine.

U tome se potpuno slazem.

пре 3 часа, Avocado рече

Ne znam šta ti uopšte znači "bezazleno" u kontekstu ove priče...

Bezazleno  u smislu da nikom, pa ni tima koji ga tuze, nije mislio nikakvo zlo, niti nameravao da prema njima primeni bilo kakvu diskriminaciju.

пре 3 часа, Avocado рече

Koje strane imam kao izbor?

Ovde jednu koja zeli da ima slobodu i pravo na svoje misljenje, i drugu koja to zeli da ospori.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, ana čarnojević рече

@obi-wan 

obi meni je on blizi ovome nego nekoj ugrozenosti slobode govora. http://rs.n1info.com/Vesti/a481982/Inicijativa-za-gradjanske-patrole.html

stvarno se plasim tih likova koji bi da spasavaju naciju, drzavu, porodicu, crkvu, buducnost Srbije...ta zabrinutost za opste dobro mi je odmah indikator za neko muljanje...duhovno, finansijsko, ovakvo onakvo.

ovog sto sam postavila podrzava Vacic, danas na tviteru fotke, Vacic deli prostorije sa Levijatanom... brate drazi mi je neki fini gej od tih likova, zabrinutih za naciju...realno.

ja necu potpisati peticiju, ovo sto on pise je cisti hejt.

Nije tacno. To sto ti velis je trenutno pozeljni drustveni narativ, a Dimitrijevic "kolateralna steta" na kojoj se zalomila trenutna prica. To prvo.

Drugo - i ja sam zabrinut za nase opste dobro. Imas nesto protiv mozda?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Nebojš.a рече

Milosrdni Đurović.

Bolje biti nemilosrdan nego bilo kako milosrdan.

Gluposti.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, obi-wan рече

Drugo - i ja sam zabrinut za nase opste dobro. Imas nesto protiv mozda?

Zaboravih da dodam - #samopitam...

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, obi-wan рече

Bezazleno  u smislu da nikom, pa ni tima koji ga tuze, nije mislio nikakvo zlo, niti nameravao da prema njima primeni bilo kakvu diskriminaciju.

Ne mogu da znam sta je mislio ili nameravao, ali ono sto je pisao meni ne ukazuje na to da nije nikom mislio zlo i da ne diskriminise.

Цитат

Ovde jednu koja zeli da ima slobodu i pravo na svoje misljenje, i drugu koja to zeli da ospori.

Moja "strana" je da je sloboda izrazavanja vazna ali da ima svoje granice. Pitanje gde postaviti te granice je uvek pipavo i meni se ne dopadaju moderne tendencije koje ga dosta sužavaju ali granice moraju da postoje... a one granice koje su propisane moraju da se postuju.

Ok je da se zalazes da se promeni neki zakon ali nije ok da trazis da se vazeci zakon ne primeni na nekog jer ti je on ili njegov slucaj blizak.

Ti sigurno ne bi pričao o ugrožavanju slobode mišljenja u slučaju Ivana Đakića, ali ima stručnjaka i za to:

http://www.index.hr/Vijesti/clanak/vlada-sprema-novi-zakon-o-ponasanju-na-internetu-strucnjak-ga-pokopao/2056503.aspx

U principu ništa posebno novo, standardni argumenti te strane, deluju razumno (neki i jesu razumni) naročito ako ne znaš koje "mišljenje" Ivana Đakića je "ugroženo".

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, ana čarnojević рече

ovo sto sam ja napisala nema veze sa pozeljnim narativom, to je prosto nacin na koji osecam konkretnu stvar sa peticijom. ne vidim je kao priliku da doprinesem borbi protiv pozeljnih narativa.

ti si zabrinut sebi i svojima, nemas nameru da organizujes gradjanske patrole, nemas udruzenje ili partiju zabrinutih i ne primas pare iz budzeta proporcionalno svojoj zabrinutosti. niti imas tal  sa drugim zabrinutim licima. ne vidim ni da imas mesijanski trip spasavanja ovog ili onog fragmenta Naciona niti da imas sajt zabrinutiobivan.com sa koga trujes javni prostor.

prosto si zabrinut. i to je okej.

Razlika u zabrinutosti ovde nije sustinska, nego spoljna - Vlada sve ispoljava tako kako ispoljava, nije to nista novo, a ja i mnogi drugi tu brigu ne ispoljavamo tako. Ali to nikako ne sme da znaci da ja imam pravo na tu brigu i na takvo misljenje, a da on nema. U tom lezu grmi zec.

пре 3 часа, Avocado рече

Ok je da se zalazes da se promeni neki zakon ali nije ok da trazis da se vazeci zakon ne primeni na nekog jer ti je on ili njegov slucaj blizak.

Sto se njega tice, a kao sto je rekao o. Nenad Ilic koji je i preneo ovu peticiju, ja nemam nijedan licni razlog da ga branim. Stavise, odrzao bi mu dobru bukvicu za probleme kojima je svojevremeno dodao mnogo ulja na vatru i doprineo da se oni rasire, umesto da se rese.

Jedini razlog zbog kojeg stajem na njegovu stranu je prosto taj sto znam ko su ti koji ga tuze, i sta je njihova krajnja namera, i takvima, ma ko im trenutno bili eksponenti i kako obojeni, nikad necu da popustim ni u kom slucaju, ma sta mrtvo slovo zakona pisalo o tome. Konacno, i pisani zakoni podlezu nekom rasudjivanju, inace smo otisli u andrak kao drustvo. Lepo je to sve o. Nenad Ilici i srocio u uvodnoj poruci, nema sta vise da se doda.

...

" Покушај утеривања у овој нашој многоструко угроженој земљи свих нас у тор послушника и увођење "деликта мишљења" као у време комунизма мора да наиђе на отпор, иначе смо сви одговорни што сутра нећемо смети да зуцнемо ни на какву идотарију која ће нам бити пласирана као незаобилазна. "

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Jedini razlog zbog kojeg stajem na njegovu stranu je prosto taj sto znam ko su ti koji ga tuze, i sta je njihova krajnja namera, i takvima, ma ko im trenutno bili eksponenti i kako obojeni, nikad necu da popustim ni u kom slucaju, ma sta mrtvo slovo zakona pisalo o tome.

Pa na to sam otprilike i mislio pod "jer ti je on ili njegov slucaj blizak"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Jel oduvek bio toliko namračen na seks ili je to došlo s godinama? (kao kiselo grožđe ;) )

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

ne znam ko je lik, mozda sam ispala glupa u drustvu sto ne znam, verovatno jesam, mrzi me da guglam, ali mu je lose islo to sa ribama, to je ocigledno.

Прочитај ово његово сочињеније и самоубиј се! https://svetosavlje.org/mladost-i-strasti/

Влада је фин момак (ја га тако називам јер га знам док је био момак), али је имао проблеме и умео је да лупета до звезда! Ова књига је многе душевно оштетила. Али то не значи да сам сада спреман да мирне душе гледам како га черече манијаци из ЛГБТ (како ли им је већ скраћеница...). 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Jel oduvek bio toliko namračen na seks ili je to došlo s godinama? (kao kiselo grožđe ;) )

Oduvek. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

kvotala sam ovo...a ne odgovor meni posto sam se ja vec objasnila a ti si ponovio nesto na sta sam vec odgovorila.

znaci kad ja kao privatno lice nesto kazem o rezimu iz licne odgovornosti prema stanju u kome se celo drustvo nalazi,  i to na jednoj levoj nebitnoj temi, onda je to kopanje po otpacima i treba tihovati, a kada se desi nesto sto tebe zulja, tipa ono sto dolazi od nekud sa trulog Zapada u Srbijicu, onda ne treba cutati nego se pobuniti. okej da znam. svako ima svoj deo odgovornosti. 

To u vezi te teme je bila bratska preporuka, a ti slobodno ubaci u petu i vozi, meni ni iz dzepa, ni u dzep. A ovde imamo konkretan slucaj koji je mnogima privukao paznju, ne samo meni. A ti ga opet slobodno zaobidji, meni isto kao i ovo prethodno - ni iz dzepa, ni u dzep.

A ja cu svakako dodatno da pazim sa kim ubuduce delim pricu, jeri sam se vec xyz puta razocarao u ljude ovde na forumu. Narocito kad odvale ovako nesto:

пре 2 часа, ana čarnojević рече

lepo se uvalite u fotelju i gledate kako se jedu izmedju sebe

...

Uci se covek dok je ziv, nema druge.

Подели на овим сајтовима

Интересантно је да се Димитријевић залаже за слободу говора, плурализам  мишљења и право да се заступају властити етички ставови и поглед на свет, али би у исто време то ускратио другима. Наиме, он заговара забрану пропагирања "хомосексуализма", остварење теза из Основа социјалне концепције РПЦ које заговарају дискриминацију (забрану лицима која имају позитиван поглед на родне идентитете да се баве низом јавних послова), замену доминације родних теорија у обликовању законодавства православним итд. 

Заиста, код Димитријевића и његових  истомишљеника слобода говора није вредност по себи, већ искључиво тренутно  средство да се оствари наметање властитих идеолошких убеђења. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...