Jump to content

Препоручена порука

Ха, који оксиморон, раскомоћена  а утегнута не може да дише....па и бабе ....пардон баке и оне се утежу....

Јао која легенда отац Рафа, гледала сам овај снимак и плакала од смеха. :smeh1: 

• Хахаха 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Pa, sestrice' :945729: Nifada, ... ne ide se ni sada ulicom u kupacem kostimu... :D

Ako vec pricamo o kontekstu stvari onda se zna sta je pristojna garderoba, .... u nekim drzavnim sluzbama, u nekim bolnicama, u preduzecima i firmama nece da te' prime ako nisi pristojno obucen, ako nisi obucen onako kako nalaze red u toj kuci u kojoj ides u goste.

Ako ides u goste predsedniku drzave, opet moras da budes najpristojnije moguce obucen, muski i zenski onako kako nalaze protokol predsednistva. A, mi idemo u crkvu da se molimo i pricamo sa,.... Predsednikom koji predsedava celom tvorevinom i svim ljudima :D.... onda i tamo u crkvi moramo da imamo obzira prema mestu u kome obitava taj Predsednik ,.... i po unutrasnjem i po spoljasnjem coveku.... (al' sam objasnio.... :smeh1:)

Tako muski zna se kako se oblace,  ....zenske, pa, nekako 'ukusno' i prirodno, ne mora bas kao da izlaze u kafic i provod posle sluzbe ... :D

Па ко је рекао да се иде улицом,навела сам пример.Верујем да ћеш се сложити са мном да су ови модели купаћих костима из 1875., 1890.и 1900-сасвим пристојни модели и за излазак у град данас. 

На посао се иде примерено обучен,као и у Цркву,под тим не подразумевам сукњу до чланка.Када се отвори тема о облачењу обавезно је женска мода у питању и ја браним неки свој став о томе,не облачим се провокативно.Имам искуство да сукња дужине до колена,дебље  хулахопке и равне ципеле некоме су непристојна гардероба.Но,мислим да је депласирано оволико простора трошити на тему о гардероби у оквиру приче о причешћу.Сјајно је ако добри ,поштени и паметни људи носе ту гардеробу коју носе,мислим да је примарније. И у оваквој комуникацији свако чита како хоће,тако и гардеробу свако доживљава на начин на који у ствари више пројављује себе него оног кога посматра.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Нифада рече

Када се отвори тема о облачењу обавезно је женска мода у питању и ја браним неки свој став о томе,не облачим се провокативно.

Tvoj stav je da si kontras i neposlusna. Deder, baci koju fotku sa maramom, ako moze da nije provokativna :tv:

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Татјана H рече

Па да се раскомотимо :)

Да ли постоји још неки снимак осим о.Рафаила,да неко из Цркве говори о облачењу.О.Рафаило је у манастиру на Црногорском приморју,и вероватно је виђао да људи свраћају и у шорцевима у манастир,па је та тема тамо актуелнија.Но,проблем је када се потенцира тзв.литургијска гардероба,па се онда врло брзо креће и на улицу,а неки би у спаваће собе,да се утврди у каквој пиџами се спава,поготово ако си православни хришћанин или хришћанка.Тема није непозната.Но,само да неки својом интерпретацијом православног хришћанина и све што се под тим подразумева,не удаље неке добре и квалитетне људе од Цркве,а били су тако близу улаза.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Рапсоди рече

Ха, који оксиморон, раскомоћена  а утегнута не може да дише....па и бабе ....пардон баке и оне се утежу....

Јао која легенда отац Рафа, гледала сам овај снимак и плакала од смеха. :smeh1: 

:tv:

(milsim da je ovo bas lepa  odevna kombinacija,... miss piggy carica'... :D)

1111111111.gif.5e79176900c9a0c99cb3dd2c47108dd2.gif 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Sofija_ рече

Tvoj stav je da si kontras i neposlusna. Deder, baci koju fotku sa maramom, ako moze da nije provokativna :tv:

Види,ја нисам из те приче,неко искуство литургијског живота стицала сам много пре појаве марама,тако да сам као мала ишла на Литургију у некој спортској варијанти,напросто то није никада била тема,и остала сам у Цркви без додатних реквизита,зими ставим качкет на главу јер то носим,и тако одем и на Литургију,марама ми не иде уз карактер,много је компликована за носити.Но,шта би са темом о причешћу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Литургијски хришћанин .

..Који учествује у Литургији и живи постлитургијско време-на послу,улици,..на пијаци,не цењка се сељацима на пијаци око кг кромпира,а потом оставља бакшиш конобару.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Нифада рече

Који учествује у Литургији и живи постлитургијско време-на послу,улици,у комуникацији са људима,на друштвеним мрежамама...на пијаци,не цењка се сељацима на пијаци око кг кромпира,а потом оставља бакшиш конобару.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Нифада рече

..Који учествује у Литургији и живи постлитургијско време-на послу,улици,..на пијаци,не цењка се сељацима на пијаци око кг кромпира,а потом оставља бакшиш конобару.

И ? Па...? Не разумем твоју констатацију...нико не спори .

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Нифада рече

Верујем да ћеш се сложити са мном да су ови модели купаћих костима из 1875., 1890.и 1900-сасвим пристојни модели и за излазак у град данас. 

..  za nase vreme je simpa', svi modeli. 0512_music

Koliko vidim, mislim da se u principu svi slazemo da treba da bude odredjenog pristojnog i adekvatnog oblacenja i ponasanja u crkvi, da ne budu bas neki negativni extremi i neukusno oblacenje.

Inace, samo jedna malo napomena, apostol Pavle kaze .... Zato žena treba da ima znak vlasti na glavi zbog anđela.... ako prevedemo po kontekstu, oblacenje i ponasanje u crkvi treba da bude dolicno, makar zbog andjela i visnjih sila koje sa nama stoje (nevidljivo) u crkvi, kako kazu svetitelji oni su nam veliki prijatelji i pomocnici u duhovnom zivotu...itd...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Рапсоди рече

И ? Па...? Не разумем твоју констатацију...нико не спори .

Замисли лика који са женом иде на Литургију у наглашено пристојној гардероби,а после оду на пијацу,цењкају се око кг кромпира,срећни кад им успе,потом сврате на кафу и дају бакшиш конобару.Православни хришћанин који испоштује" dress code",али киксне на важнијим темама.И онда ја сретнем неке људе,коректни,поштени,спремни да помогну,имају дивну породицу,а нису литургијски хришћани,и онда не знам шта да кажем.Мени некако Матеј,25.глава стално на уму

Призвавши праведнике у царство, Судија одмах објашњава, зашто им даје царство -

]ер огладнех, и дасте ми да једем; ожеднех, и напојисте ме; гост бејах, и примисте ме; го бејах, и оденусте ме; болестан бејах, и обиђосте ме; у тамници бејах, и дођосте к мени. На ово дивно објашњење праведници са снебивањем и кротошћу питају Цара, када Га то они видеше гладна и жедна и гола и болесна, и када Му то они све учинише? Нашто Цар опет дивно одговара: заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте.

Подели на овим сајтовима

У неком од претходних постова рекох - Ако нисмо у стању да испоштујемо/послушамо правила одевања, какав ли нам је капацитет за остале ствари? 

Не знам како смо стигли до кромпира???

Хајде да пробамо од тих малених послушности па степеник по степеник. 

Или "раскомоћени" да идемо на неки виши ниво превиђајући раскомоћеност. Тешко тако буде резултата. Уосталом као и за све у животу.

Али, опет, то је само моје скромно мишљење.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

ajde! znaci kad odes u neki manastir i kaze ti se da stavis maramu, ti ces reci da ne ide uz tvoj karakter? ili ne ides u posetu manastirima? 

Очигледно не идем у такве манастире.Раније сам ишла чешће,била у многим манастирима код нас и у Грчкој,никада ми нико није рекао да треба да носим мараму.Имала сам неку дужу хаљину и сукњу,али ишла сам и у пристојним панталонама и некој туници горе,а и у сукњама до колена или мало преко колена,никад ми нико ништа није сугерисао у вези са тим. Можда су видели да сам контраш,па одустали на време,не знам:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...