sanja84 Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 Koliko shvatam na proskomidiji se hm... svaki put reze Hristovo telo, tj.. sta ubija se Hristos da bi mi jeli i imali zivot vecni... ovo me bas muci.. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Март 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2019 e napravila sam gresku u naslovu, ako moze neko da popravi, ja ne mogu. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 Zasto je Hristos moraо da umre da bi mi ziveli? Силазак Спаситеља у ад (шеол, пакао) sanja84 and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 Pa, recimo (nisam 100% upoznat sa bogosluzenjem) , u proskomidiji se kroz simvole predstavlja i aktualizuje (Duhom svetim) smrt Gospoda Isusa Hrista. Sad, koliko vidim glavno pitanje je, zbog cega je Hristos umro i kako nam daje zivot vecni ? Uf, to je pitanje na koje odgovor moze da napise preko celog foruma, u hiljadu knjiga, ali, prosto receno, Isus je umro radi nasih grehova koje vode u smrt ,.... koje je na Krstu i kroz svoje Vaskrsenje pobedio i darovao nam je Svoju pobedu, tj. da mozemo Njegovom pobedom i mi da pobedimo greh i smrt i truleznost. Nesto ovako : 16 Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни. (Jovan, 3,16) Ovde ima kod sv.Justina Popovica u Dogmatici deo, .. Bogocovekovo delo, Sotirologija o tome zbog cega se Bog ovaplotio i sve dalje o tome : https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom2/?pismo=lat sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 О томе нам говори Св. апостол Павле, о тој потреби и тајни Крста, када каже да спознамо ширину, и дужину, и висину и дубину љубави Христове (Еф. 3, 18-19). Bokisd and sanja84 је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 sanja84 је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Март 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2019 Hvala Vam, to su dobri odgovori. Ja samo imam neki osecaj da je Gospod toliko sasav da hoce da se svi spasu i da ce zbog svih nas dok je sveta i veka biti ubijan. A kraj zna samo Otac koji je na nebesima. Kad se zatvore materice na zemlji... do tad.. je sta, sve vreme u paklu? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука