Jump to content

Zasto je Hristos mora da umre da bi mi ziveli?

Препоручена порука

Zasto je Hristos moraо da umre da bi mi ziveli?

Силазак Спаситеља у ад (шеол, пакао)Силазак Исуса Христа у ад.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Pa, recimo (nisam 100% upoznat sa bogosluzenjem) , u proskomidiji se kroz simvole predstavlja i aktualizuje (Duhom svetim) smrt Gospoda Isusa Hrista.

Sad, koliko vidim glavno pitanje je, zbog cega je Hristos umro i kako nam daje zivot vecni ? Uf, to je pitanje na koje odgovor moze da napise preko celog foruma, u hiljadu knjiga, ali, prosto receno, Isus je umro radi nasih grehova koje vode u smrt ,.... koje je na Krstu i kroz svoje Vaskrsenje pobedio i darovao nam je Svoju pobedu, tj. da mozemo Njegovom pobedom i mi da pobedimo greh i smrt i truleznost.

Nesto ovako :

16  Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни. (Jovan, 3,16)

Ovde ima kod sv.Justina Popovica u Dogmatici deo, ..  Bogocovekovo delo, Sotirologija o tome zbog cega se Bog ovaplotio i sve dalje o tome :

https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom2/?pismo=lat

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

О томе нам говори Св. апостол Павле, о тој потреби и тајни Крста, када каже да спознамо ширину, и дужину, и висину и дубину љубави Христове (Еф. 3, 18-19).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Hvala Vam, to su dobri odgovori.

Ja samo imam neki osecaj da je Gospod toliko sasav da hoce da se svi spasu i da ce zbog svih nas dok je sveta i veka biti ubijan. A kraj zna samo Otac koji je na nebesima. Kad se zatvore materice na zemlji... do tad.. je sta, sve vreme u paklu?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...