Juanito Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 27 минута, obi-wan рече Isto i ovde - ti gledas samo na vidljivu patnju ili uzivanje Па управо сам то исто и рекао. Тачно, једино видљиву патњу и уживање и могу да гледам. Дат ми је ум и дата су ми чула и једино њих могу да користим да судим о патњи и уживању. Невидљиву (тврдите да) видите само ви. Истина, тврдите и то да представљате Бога лично, али вам не верујем. Немам ама баш ниједан једини разлог да верујем било коме од вас о ”стварима невидљивим”. Тим пре што се убедљиво највећа патња у мом животу десила баш кад сам вам једном поверовао. Све то што си ти написао ми је познато уздуж и попреко, само се не слажем. Наравно, слободно настави писати не би ли убедио оне који се већ слажу, али са мном немаш разлога о томе расправљати јер није у питању неко техничко или интелектуално неслегање него потпуно различити погледи, потпуно различите перспективе. Milica Bajic and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Нелогично је да неко некога убеђује ако се овај већ слаже (односно по неком питању миле исто ). Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Постоје две врсте патње...видљива и невидљива....видљива је видљива наравно, а пред невидљивом се затварају очи свесно. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Рецимо да имам неку лошу навику која одводи на криву џаду. Испрва ћу моћи лако да јој се одупрем, међутим како време буде пролазило нећу моћи. Биће дебљи коноп који треба да пресечем. Flojd, Рапсоди and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Ја стварно не занм да ли се ми овде баш разумемо (да ли схватамо једни друге) Ако имаш жену (мужа) уживај у њему, ко ти брани. Ако имаш пара, путуј, обилази, купуј....ко ти брани.Ако осећаш потребу, удели нешто, помози према могућностима (или мање) није морање. Уживај у доброј музици, воли људе, уживај у природи....шта је ту проблем ...нема проблема. Проблем се јавља када хоћемо да уживамо у туђој жени(мужу) да заводимо наоколо и живимо живот баје . када неумерено користимо добра која нам је Творац дао. Flojd, Ana B. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 5 минута, Драгана Милошевић рече Рецимо да имам неку лошу навику која одводи на криву џаду. Испрва ћу моћи лако да јој се одупрем, међутим како време буде пролазило нећу моћи. Биће дебљи коноп који треба да пресечем. Misliis ako ne saseces u korenu na pocetku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 21 минута, Juanito рече Па управо сам то исто и рекао. Тачно, једино видљиву патњу и уживање и могу да гледам. Дат ми је ум и дата су ми чула и једино њих могу да користим да судим о патњи и уживању. Невидљиву (тврдите да) видите само ви. Истина, тврдите и то да представљате Бога лично, али вам не верујем. Немам ама баш ниједан једини разлог да верујем било коме од вас о ”стварима невидљивим”. Тим пре што се убедљиво највећа патња у мом животу десила баш кад сам вам једном поверовао. Све то што си ти написао ми је познато уздуж и попреко, само се не слажем. Наравно, слободно настави писати не би ли убедио оне који се већ слажу, али са мном немаш разлога о томе расправљати јер није у питању неко техничко или интелектуално неслегање него потпуно различити погледи, потпуно различите перспективе. A sto sad mene u to "vam" i "vi"? Kakve veze imam ja sa tom tvojom patnjom? Zar ne znas, pricao sam o tome i ovde na forumu, da sam i ja isto to doziveo, i da i dan-danas ne mogu da nadomestim i nadoknadim greske koje sam u tom stanju napravio? Ja sam na potpuno istoj poziciji glede tog "mladalackog verskog ludila", da ga tako nazovem, jedino se razlikujem u tome kako sam nastavio kad sam se toga (`fala Bogu) oslobodio. Drugim recima - naopako si ovo napisao, i prilicno bzvz, kao da sam ja ili smo mi krivi za nesto, a nisam i nismo. Niko od Hriscana nikad ne bi ni pomislio da predstavlja samog Boga, i smesno je da ti koji jesi intelektualac potezes to kao "argument". Mi imamo svedocenje Crkve o svemu ovome o cemu pricamo, i neizbrojno mnostvo svetih koji su ovo sto sam napred pisao o grehu i zlu nebrojeno puta potvrdili svojim svedocenjem i cudotvorecim svetinjama koje su ostale iza njih. Prakticno sve askete - a ima ih mali milion - jasno i opitno su pokazali i dokazali da je greh = zlo. Takodje, uoci da ovo sto kazem o svetima ni u kom slucaju ne umanjuje jos manje porice potrebu da covek i intelektualno sagleda zivot, pa samim tim i greh. Poenta je da bas tu gde um zastane i ne ume da ide dalje - jer za dalje i nije dat - tu onda i zato dolazi ovaploceni Logos, koji i jeste primio na sebe ljudsku prirodu da nas kao jedan od nas nauci i da nam posvedoci upravo to kako da prepoznamo sta je greh, i da nam jednom i za svagda potvrdi da je greh uvek i neizostavno zlo. O tome sam pisao i o tome uvek i pisem, kad pisemo negde i nesto na te teme. Da su ljudi bili u mogucnosti da raspoznaju zlo i greh prosto intelektualnim putem nikad ne bi bilo potrebe da Sin dolazi u ovaj svet kao Bogocovek. I nista ja ne raspravljam, nema potrebe da se brecas na mene, niti insistiram da ti usvojis bilo sta samo zato sto ja napisem. Pricamo kao sto uvek i pricamo. U stvari, ako cemo otvoreno i bratski - a ja tako uvek ovde nastupam, to znas i sam - bas to sto se nepotrebno brecas na ovakva pitanja prilicno jasno ukazuje da to sve nisi ni sa samim sobom razresio do kraja, nego si ga u jednom momentu na silu prigusio u sebi. I to je sasvim tvoja stvar, meni ni iz dzepa ni u dzep, samo konstatujem kad vec pricamo. Znaci, opusteno samo, niko ovde nije protiv tebe ili bilo koga drugog, daleko od toga. Sanja Т., Trifke, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 9 минута, Сања Т. рече Misliis ako ne saseces u korenu na pocetku? Јесте, с том што нема "видљивих " последица. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 @Juanito Ono, reko bi covek da sam napisao ne znam sta. Pa i ja bre gresim svaki dan meleon puta, ovo sto napisem ne znaci da se gradim nekim pravednikom, daleko bilo, prosto prenosim ono sto verujem i sto i sama Crkva kao celina veruje i svedoci, i to se trudim da obrazlozim koliko je moguce i razumski. I sto je najbitnije - nikad i nikog ne prozivam licno, niti mi pada na pamet. Najradije gledam moja posla i uzivam u zivotu. Nego ova @Сања Т. me prozvala... zene su krive, k`o i obicno... Sanja Т., Рапсоди and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Управо сада, obi-wan рече Nego ova Sanja me prozvala... zene su krive... Није те прозвала, него те позвала....нису жене криве, него ти не видиш добро... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече @Juanito Ono, reko bi covek da sam napisao ne znam sta. Pa i ja bre gresim svaki dan meleon puta, ovo sto napisem ne znaci da se gradim nekim pravednikom, daleko bilo, prosto prenosim ono sto verujem i sto i sama Crkva kao celina veruje i svedoci, i to se trudim da obrazlozim koliko je moguce i razumski. I sto je najbitnije - nikad i nikog ne prozivam licno, niti mi pada na pamet. Najradije gledam moja posla i uzivam u zivotu. Nego ova Sanja me prozvala... zene su krive... Amin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Управо сада, Рапсоди рече Није те прозвала, него те позвала.... E nije sija nego vrat... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Мислим да је овде проблем неких, што хоће и јаре и паре. Хоће да горе, а да осећају угодност, не може по дифолту. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 @obi-wan Sad mi zao sto sam te ovako rano pozvala. Sve si objasnio i cao Mogla je tema da bude i malo veca. Vidis kakva razlicita razmisljanja su sve izasla na videlo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 3 минута, Vegeta рече oboriti je na kolena E ovo je vec suvise i za tebe. Blago cu reci da je ovo ruzno. Milica Bajic and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука