Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Плаво Небо рече

Да ли може да ми неко каже када се освешта водица у Римокатоличкој Цркви, колико дуго може иста остати, а да не дође до кварења у смислу да постане устајала или се можда уопште не квари? Пошто, знам да код нас Православаца вода коју свештеник освешта молитвом не може уопште да се уквари, јер, знам то из свог личног искуства пошто имам освештану богојављенску водицу из, па више нисам ни запамтио из које је године. А укус.. па питка је као права изворска вода и наравно без мириса је и укуса.

Код њих се ставља со, тако да се због соли не квари. 

Ево, сетих се нечега везаног за тему :D

oд 6:30 минута:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ljudi, ova tema je savrseno gubljenje vremena. Odo` da jedem nesto, vec mi idu bela kola pred ocima... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Možda budem ...Ali ako ti Avina riječ nije dosta...:))

Реко ава,реко папа, реко Легија, реко Роки...Ајде кажи ти нешто човече Божији!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Васијан рече

Код њих се ставља со, тако да се због соли не квари. 

Ево, сетих се нечега везаног за тему :D

oд 6:30 минута:

Sol se stavlja samo simbolično jer se ista također sveti..to su zanemarive količine..

Ali ako sol obljutavi...:mahmah::))

Подели на овим сајтовима

Sol se stavlja samo simbolično jer se ista također sveti..to su zanemarive količine..

Ali ako sol obljutavi...:mahmah::))

Не могу се начудити овом буквализму и замени теза.

Него реци ми зашто се бојите да сумњате у оно што Рим проповеда? 

Подели на овим сајтовима

Nismo Crkva... a zašto onda Rusi služe u rimokatoličkoj katedrali svetog Nikole (12. vek, dakle posle 1054) u Bari?

Ah ljudi....

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kopitar рече

Ne znam..možeš li nam ti reći..?:scratch_head:

Католицизам је теолошка дефиниција Цркве, која указује на мноштвеност Цркви као на Једну Цркву, али истобитно указује и на појединачност сваке од Цркви као Пуне Цркве.

Немогуће је бити католик тиме што би уградио све Цркве у једну од Цркви, на пример у Римску Цркву. Јер свака од Цркви је Једна и Пуна Црква.

Објашњење овога је просто јер узимамо Господа Исуса Христа који је у потпуности у свакој од Цркви, тако да све Цркве у сагласју вере јесу Једна Црква јер је један Господ Исус Христос.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Реко ава,реко папа, реко Легија, реко Роки...Ајде кажи ти нешто човече Божији!

Ako ne vjeruješ Avi i ocima, nećeš ni ako ko iz mrtvih dođe...:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Dragi рече

Nismo Crkva... a zašto onda Rusi služe u rimokatoličkoj katedrali svetog Nikole (12. vek, dakle posle 1054) u Bari?

Ah ljudi....

Па знаш ли ти колико има случајева уступања богослужбених простора?  То никако али никако не значи да смо иста Црква. На истој планети живимо (а наш живот је Литругија) па то не значи да су сви Црква. Бог с тобом.

Подели на овим сајтовима

Ako ne vjeruješ Avi i ocima, nećeš ni ako ko iz mrtvih dođe...:))

Пусти ти аву и оце сад. Тражи се твоје мишљење...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Католицизам је теолошка дефиниција Цркве, која указује на мноштвеност Цркви као на Једну Цркву, али истобитно указује и на појединачност сваке од Цркви као Пуне Цркве.

Немогуће је бити католик тиме што би уградио све Цркве у једну од Цркви, на пример у Римску Цркву. Јер свака од Цркви је Једна и Пуна Црква.

Објашњење овога је просто јер узимамо Господа Исуса Христа који је у потпуности у свакој од Цркви, тако да све Цркве у сагласју вере јесу Једна Црква јер је један Господ Исус Христос.

To je Ok ... kad sam ja rekao da vi niste crkva.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Васијан рече

Свети Берђајев са површинским доктринама.

( e, bas me nasmeja, Vasijane,..... povrsinske doktrine, ....to nesto kao teorija krstenjskog bogoslovlja ili teorija grana,.... sad, ce da bude, povrsinsko bogoslovlje,... :D )

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Па знаш ли ти колико има случајева уступања богослужбених простора?  То никако али никако не значи да смо иста Црква. На истој планети живимо (а наш живот је Литругија) па то не значи да су сви Црква. Бог с тобом.

Crkva mora da bude osvećena. Ne ide to tako :)

• Свиђа ми се 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...