Jump to content

Папа Фрања и патријарх Вартоломеј договорили Васељенски сабор у Никеји 2025.?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Zayron рече

Papa može sazvati bilo kakav Sabor u ime Katoličke Crkve, pomjesni ili ekumenski, nadam se da si shvatio poentu? :D 

Не може јер није у Католичкој Цркви. Може у име своје невладине организације...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 118
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Не може јер г.Хорхе Марија Бергољо није у Цркви. А и деда Вероломеј ће ускоро да добије ногу...

Al vas deda Vartolomej postrojava, milina gledat! Konačno da neko uvede reda u tu anarhiju kod vas! :D 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zayron рече

Sabori se realizuju a tek potom se može govoriti o njima tj. o tome što se na njima odluči.

Као овај на Крети:)). Бугарима зафалило кинте за карту, Ђурђијанци имали проблема са браком, а Руси просто нису дошли...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Проћи ће ко становити чово са коцкастим брцима који је својевремено хтео да нас (и Русе) построји. Тај чово је иначе идол свих вас мителеуропаша...драго ми је да се твој лажни панславизам демаскира и претвара у оно што јесте - типични мителеуропски фашизам...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Као овај на Крети:)). Бугарима зафалило кинте за карту, Ђурђијанци имали проблема са браком, а Руси просто нису дошли...

I to je već riješeno :D 

http://www.papalaudience.org/tickets

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zayron рече

Tužno je kad čovek ostari pa ne može da ima normalne vlažne snove.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Zayron рече

Papa može sazvati bilo kakav Sabor u ime Katoličke Crkve, pomjesni ili ekumenski, nadam se da si shvatio poentu? :D 

Али не може Патријарх једне помесне Православне Цркве сазивати никакав Сабор бес сагласности других Помесних Црквава а камо ли сабор са римокатолицима.

Мислим да је Маркововић погодио суштину. Иза твог панславизма (као и у случају са многим другим умиљатим католицима) крије се обичан католичк порзелитизам. Само пошли смо ми одавно кроз бајке Јураја Штросмајера и екипе.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, kopitar рече

Da li su i reformirani pozvani?

To još nije jasno, problem je što nemaju jednu instancu koja odlučuje o takvim stvarima, nije jasno ko i u čije ime tamo odlučuje, još je tu svjetski savez Crkvi, kao posmatrač će tamo biti sigurno a možda i kao učesnik ako bude jasno koga predstavljaju:

Looking ahead to the 1700th anniversary of the First Ecumenical Council in 2025, the group reflected on the ecumenical significance of confessing the Apostolic Faith through the Nicean-Constantinopolitan creed in a fast-changing ecclesial landscape.

https://tinyurl.com/y86u3wsx

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Али не може Патријарх једне помесне Православне Цркве сазивати никакав Сабор бес сагласности других Помесних Црквава а камо ли сабор са римокатолицима.

Мислим да је Маркововић погодио суштину. Иза твог панславизма (као и у случају са многим другим умиљатик католицима) крије се обичан католичк порзелитизам. Само пошли смо ми одавно кроз бајке Јураја Штросмајера и екипе.

Svako iz tog ekumenizma pokušava istresti što više za sebe, vi takodjer, ko prije dodje, prije melje! :D 

Подели на овим сајтовима

Занимљиво, ни један ни други нису учествовали на Првом васељенском сабору. Цариградска патријаршија није ни постојала, а папа није дошао. Без Цара нема Сабора!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zayron рече

Svako iz tog ekumenizma pokušava istresti što više za sebe, vi takodjer, ko prije dodje, prije melje! :D 

Баш лепо што си рекао поенту, из свог угла. Паметном доста :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...