Jump to content

Jedan zanimljiv fratar

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 35 минута, Августин рече

Па пише тако по католичким новинама.

A šta si ti očekivao da će  pisati? Da će ga podrzati? Imam prijatelje u Čapljini i oni kažu da nije baš tako. Znaš, po Glasu koncila Jasenovac je bio rekreacioni centar.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 1.9.2018. at 19:54, Trifke рече

Naleteo sam na fejsbuk prezentaciju jednog fratra koja mi je bila zanimljiva. Rec je o Fra Boze Radosu. Odgledao sam nekoliko njegovih klipova o nekim stvarima koje se dogadjaju u Rimo -katolickoj crkvi. Intersantno mi je da je vrlo hrabro ustao protiv tih problema. Cuo sam da su zbog toga on i jos dvojica od njegove sabrace ekskomunicirani od strane RK. Sada zive u nekom samostanu u Capljini u Hercegovini. Ovo ne pisem kako bih kazao da su Pravoslavni bolji od rimokatolika vec zato sto mi je bio interesantan njegov nastup i ono sto govori. Evo postavicu par njegovih videa. :

Čudan neki Hercegovac, o deci iz Jadovna, Jastrebarskog i Jasenovca ni reči! Vidim trifke da i ti traćiš vreme na netu zbog ovih katoličkih artemita.

• Радостан 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...