obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 17 минута, Марина Савковић рече Има ту што-шта да ваља. I jos jednom, da podvucemo: sve ono sto Miroljub "ima" je ili UKRADENO (ako valja), ili je STETNO (ako je neko licno njegovo naklapanje u pitanju). Svaki Hriscanin treba da je za toliko svestan svog mesta u zivotu da razume da bilo kakvim koketiranjem sa sektasima samo pomaze njihovu dalju pogibiju i utvrdjuje ih u njihovim zabludama. O ovome prvo i pre svega razmisljajte svi vi koji zaslepljeni drvetom ne vidite sumu. I jos, sto bi rek`o vl. Nikolaj - sta ima jedan carski sin (ili cerka), pored pune trpeze za kojom non-stop sedi, da ide i pabirci bilo sta kod otpadnika i uljeza? Uzmite se u pamet narode, da ne bude kasno, "da ne zgrabim, govori Gospod, pa nece da ima ko da izbavi!" Биљана, Милан Ракић, Вилер Текс and 4 осталих је реаговао/ла на ово 1 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 @obi-wan, мени се обраћаш са том шумом и дрвећем и тим осталим нечим са секташима неким итд? Хајде смањи на 33, човече. Измакни се мало од форума, пар дана, ваљаће ти. Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 1 минут, Марина Савковић рече @obi-wan, мени се обраћаш са том шумом и дрвећем и тим осталим нечим са секташима неким итд? Хајде смањи на 33, човече. Измакни се мало од форума, пар дана, ваљаће ти. Neka, dobro mi je ovde biti. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 31 минута, АлександраВ рече Treba ga zatvoriti. Kratko i jasno. Najmanje toliko. АлександраВ, TSCHeTSCHen and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 @Марина Савковић Da ne bude zabune - ako si ti nesto ovde dozivela bas licno, izvinjavam se najiskrenije. Prica je potpuno opsta, ima vec dosta tema koje se bave MP-om. Ono sto je stvarno mnogo vazno je da svi razumeju koliko je taj covek u duhovnom pogledu neizmerno opasan i stetan. Жика, Вилер Текс, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 2 часа, Zoki1988 рече @TrifkeAjde molim te nađi ako nije problem. Gde je još promašio? Gde možda pogodio? Koliko je o .Rafailo pod uticajem tog Karelinovog promašaja i koliko on promašuje poštujući lik i delo R. Karelina? Ne znam kad ga je zadnji put pomenuo u besedi ili predavanju....Bila su neka predavanja na te teme ali to je bilo dosta ranije. Zoki, nemam nameru da se detaljno bavim o Rafailom. Sto se Karelina tice, mozes da ga pitas i recice ti sam. On ne krije da je njegov ucenik. Izmedju ostalog on je jedini koji stampa njegova dela na nasim terenima. Sa njime je u kontaktu i bio je kod njega u Gruziji. Ako si citao Karelina videcees da o Rafailo u mnogim svojim propovedima propoveda slicen ili iste ideje. Mislim da je ovo dovoljno. Kao sto rekoh nebih vise o o Rafailu. Nije tema o njemu. Жика је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 On 23.8.2018. at 6:41, Јанко рече Од Неђе мага и Мирољуба Јеврејина нејеврејина ипак је гори секташ и сатаниста Марић. Ова двојица нису свесни да су у заблуди. Марић свесно ради то што ради под девизом "ако не радим ја, радиће други - и зарадиће, а што бих ја то дозволио". Спрам њега Мирољуб дође мала маца, јер се у својој заблуделости ипак труди да одврати душе од ђавола (онаквог како га он замишља), док овај свесно гура масе у најдубљи разврат... Ти би можда био у праву да Марић говори о вјери масама. Али не говори, а то значи да је "ван конкуренције", јер како да ставиш бабе са једне стране ваге, а жабе са друге.. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 6 часа, obi-wan рече Bila je o tome tema ovde na forumu, ne znam tacno koja - covek, nista manje, nego decidirano tvrdi da spontano pobacena deca neizostavno odlaze u pakao. Mislim da nema potrebe da se ovako tragicna glupost potanko objasnjava, medjutim, umesno je da se pitamo otkud jednom kaludjeru u godinama, sa poduzim iskustvom, da dodje do ovako neceg? Moje misljenje je da dokle god se covek potpuno i bez ostatka ne oslobodi subotarskog nacina razmisljanja, on se neprestano nalazi u velikoj opasnosti da lako sklizne u "mozgoslovlje", kako bi to rek`o starac Pajsije Svetogorac, tj. u suvo i bezivotno praznomisljenje. A vidimo bas i po ovom primeru da to cesto moze da bude i neizmerno pogresno, i potpuno tudje duhu istinske poboznosti. Inace, u jednom zitiju (ne secam se da li u Prologu ili u nekoj drugoj knjizi) vl. Nikolaj opisuje zivot neke ruske plemkinje, koja nikako nije mogla da rodi dete, nego je imala negde 6-7 spontanih, jedan za drugim. I zbog toga je naravno bila sva ocajna i utucena, i stalno je plakala - a bila je bas pobozna i blaga. I jednom prilikom u snu joj se javio sv. Jovan Krstitelj, i rekao joj "ne placi i ne budi tuzna, o ovakvoj deci ja licno brinem". Eto koliko je Karelin potpuno i bez ostatka promasio sve po ovom pitanju. И ја се сећам те његове тврдње. Има он још промашаја и нико му од теолога не одговара. Видели смо текст где помиње аву Јустина а ја сам читао текст где пише о православној мистици па му нико не одговара ни Мајендорф ни Лоски итд. Trifke and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 6 часа, Марина Савковић рече Узећемо од њега пар десетина ствари из медицине и обуке о здрављу, јер су доста добро објашњене. Бог да сачува. Ништа али буквално ништа. Да ћути. Треба да се покаје а не да га ми чешкамо по ушима и говоримо "није баш тако лош". Јесте, баш је тако лош. Биљана, Жика, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече Бог да сачува. Ништа али буквално ништа. Да ћути. Треба да се покаје а не да га ми чешкамо по ушима и говоримо "није баш тако лош". Јесте, баш је тако лош. Врлински православци нису никада држали предавања у Цркви а њега су звали. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 6 часа, obi-wan рече Bila je o tome tema ovde na forumu, ne znam tacno koja - covek, nista manje, nego decidirano tvrdi da spontano pobacena deca neizostavno odlaze u pakao. Mislim da nema potrebe da se ovako tragicna glupost potanko objasnjava, medjutim, umesno je da se pitamo otkud jednom kaludjeru u godinama, sa poduzim iskustvom, da dodje do ovako neceg? Moje misljenje je da dokle god se covek potpuno i bez ostatka ne oslobodi subotarskog nacina razmisljanja, on se neprestano nalazi u velikoj opasnosti da lako sklizne u "mozgoslovlje", kako bi to rek`o starac Pajsije Svetogorac, tj. u suvo i bezivotno praznomisljenje. A vidimo bas i po ovom primeru da to cesto moze da bude i neizmerno pogresno, i potpuno tudje duhu istinske poboznosti. Inace, u jednom zitiju (ne secam se da li u Prologu ili u nekoj drugoj knjizi) vl. Nikolaj opisuje zivot neke ruske plemkinje, koja nikako nije mogla da rodi dete, nego je imala negde 6-7 spontanih, jedan za drugim. I zbog toga je naravno bila sva ocajna i utucena, i stalno je plakala - a bila je bas pobozna i blaga. I jednom prilikom u snu joj se javio sv. Jovan Krstitelj, i rekao joj "ne placi i ne budi tuzna, o ovakvoj deci ja licno brinem". Eto koliko je Karelin potpuno i bez ostatka promasio sve po ovom pitanju. Затекао си ме са овим ! Просто не могу да верујем да је то изрекао с обзиром на остала његова размишљања и ставове. Да неко није извукао из контекста или се поиграо са преводом !? Ако знаш у којој се књизи то налази, био бих ти захвалан да ми кажеш ? У сваком случају, за оно остало што пише и што сам прочитао од њега, све могу да потпишем јер ниучему не пориче ставове отаца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 Da nije mozda ova tema koja se pominje ( u vezi Karelina ) : https://pouke.org/forum/index.php?/topic/5124-шта-се-дешава-са-душом-детета-које-је-убијено-абортусом/& ( meni se licno svidja Karelin ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 19 минута, Petar-M рече Затекао си ме са овим ! Просто не могу да верујем да је то изрекао с обзиром на остала његова размишљања и ставове. Да неко није извукао из контекста или се поиграо са преводом !? Ако знаш у којој се књизи то налази, био бих ти захвалан да ми кажеш ? У сваком случају, за оно остало што пише и што сам прочитао од њега, све могу да потпишем јер ниучему не пориче ставове отаца. Ne mogu da se setim knjige, ako se setim prenecu negde ovde. I nema sanse da je neko tu ista izvukao iz konteksta, jer je tekst bio poveci kad sam ga citao. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 25 минута, Bokisd рече Da nije mozda ova tema koja se pominje ( u vezi Karelina ) : https://pouke.org/forum/index.php?/topic/5124-шта-се-дешава-са-душом-детета-које-је-убијено-абортусом/& ( meni se licno svidja Karelin ) Da, bila je i ova tema, ali meni se bas cini da sam negde citao i sam tekst... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 7 часа, Марина Савковић рече Узећемо од њега пар десетина ствари из медицине и обуке о здрављу, јер су доста добро објашњене. i jos par desetina obicnih domacinskih, zivotnih stvari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука