Поуке.орг - инфо Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 У Манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда успјешно је локализован пожар, који је био захватио поткровље и кровну конструкцију конака. Монах Серафим рекао је да је пожар примијећен јуче око 14.00 часова, док је братство заједно са гостима било на ручку. „Покушавали смо да угасимо, али нисмо успјели, јер је захваћена била кровна конструкција. Пожар је заустављен прије манастирске библиотеке, што је веома битно“, истакао је монах Серафим. У пожару je у потпуности је изгорио трећи спрат конака и манастирска архива. Командир Ватрогасне јединице Вишеград Жељко Милошевић навео је да се пожар већ био распламсао кад су стигли, али да су успјели да га зауставе да се не прошири на спрат испод. „Штета је огромна јер је изгорјело поткровље, које је било опремљено, и кров“, истакао је Милошевић. Монах Гаврило Ђурић напомиње да су, ипак, на трећем спрату изгорјеле вриједне књиге манастирске библиотеке. У гашењу пожара пристигло је Ватрогасно друштво из Рудог, које је помогло у спречавању преношења пожара на храм. Командир Ватрогасне јединице Рудо Милун Топаловић рекао је да је приликом њиховог доласка пожар био захватио кровну конструкцију. „Одмах смо приступили интервенцији, а пожар је локализован синоћ око 19.00 часова“, додао је Топаловић. Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је синоћ манастирски комплекс и рекао да ће општина дати пуну подршку у санирању штете. У акцију помоћи укључени су Хидроелектрана „Вишеград“, Цивилна заштита Вишеград, „Електропренос“ и „Романијапутеви“. Након обављеног увиђаја биће познати узроци пожара и висина причињене штете. Извор: Митрополија црногорско-приморска / РТРС View full Странице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 @ризница богословља greska u koracima. Mesto se zove Drazevina, jer su na mestu gde se sada nalazi spomenik, crkva i konak, komunisti 13.marta 1946. uhvatili generala Drazu Mihailovica, a njegove pratioce pobili. Ceo kompleks manastira, konaka i dela gde je spomenik Drazi se zove Drazevina, a postoje putokazne table na ulasku i izlasku gde pise Pomaze Bog, S Bogom posao i Drazevina. Los ti je izvor, tacnije nepotpun. Visegradske novine su tacnije prenele, a bili su i na licu mesta. Bilo bi dobro da se organizuje bilo kakva vrsta pomoci, jer monasi nemaju gde da spavaju, sve im je izgorelo na prvom spratu, a krova nema vise.Znam, jer sam u kontaktu sa njima.A ti, posto si blizu patrijarha, mogao bi malo da pomognes, tj. da se SPC malo aktivira i da pomogne bratiji. Uradi nesto konkretno. Naravno apel je za sve koji mogu da pomognu, a ko moze i zeli, naci ce nacin. Лубеница, PredragVId and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 58 минута, Sofija_ рече @ризница богословља greska u koracima. Mesto se zove Drazevina, jer su na mestu gde se sada nalazi spomenik, crkva i konak, komunisti 13.marta 1946. uhvatili generala Drazu Mihailovica, a njegove pratioce pobili. Ceo kompleks manastira, konaka i dela gde je spomenik Drazi se zove Drazevina, a postoje putokazne table na ulasku i izlasku gde pise Pomaze Bog, S Bogom posao i Drazevina. Los ti je izvor, tacnije nepotpun. Visegradske novine su tacnije prenele, a bili su i na licu mesta. Bilo bi dobro da se organizuje bilo kakva vrsta pomoci, jer monasi nemaju gde da spavaju, sve im je izgorelo na prvom spratu, a krova nema vise.Znam, jer sam u kontaktu sa njima.A ti, posto si blizu patrijarha, mogao bi malo da pomognes, tj. da se SPC malo aktivira i da pomogne bratiji. Uradi nesto konkretno. Naravno apel je za sve koji mogu da pomognu, a ko moze i zeli, naci ce nacin. A бре.... Сигурно Дражевина у питању?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 2 минута, Лубеница рече A бре.... Сигурно Дражевина у питању?? Јесте.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 Ајој људи која туга.... Знате како су дивни тамо, а тек отац Јово, и колико је прелепо тамо... PredragVId and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 25 минута, Лубеница рече A бре.... Сигурно Дражевина у питању?? jeste, juce mi javili, sve im gore izgorelo, ostalo prizemlje ali dole nemaju nista osim stolova za rucavanje...znas vec kako je ako si bio/bila, inace su i crkvu sami zidali, prilozima mestana i dobrotvora...ja ih volim kao bracu rodjenu, svi su divni zaista АлександраВ, Благовесник, PredragVId and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 2 минута, Sofija_ рече jeste, juce mi javili, sve im gore izgorelo, ostalo prizemlje ali dole nemaju nista osim stolova za rucavanje...znas vec kako je ako si bio/bila, inace su i crkvu sami zidali, prilozima mestana i dobrotvora...ja ih volim kao bracu rodjenu, svi su divni zaista Ајој бре па туга огромна... Да, била сам и то баш скоро, а ишла сам и пре, дивни су заиста, отац Јово је прави духовник, тако шири нежност око себе.. Не знам шта бих рекла... Једино молитвом могу да допринесем, чим будем у могућности морам отићи... Sofija_ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 1 минут, Лубеница рече Ајој бре па туга огромна... Да, била сам и то баш скоро, а ишла сам и пре, дивни су заиста, отац Јово је прави духовник, тако шири нежност око себе.. Не знам шта бих рекла... Једино молитвом могу да допринесем, чим будем у могућности морам отићи... ma svi su divni, kad god odem, koga god da zateknem tamo bude mi lepo, popijemo caj od nane i ispricamo se i nasalimo i uvek mi poklone nesto od knjiga ili flasu rakije koju sami prave...ma uz Boziju pomoc, molitve i ljude dobre volje koji imaju, sredice se sve to polako...a Bog uvek posalje ljude da pomognu.. АлександраВ and Лубеница је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 Presveta Bogorodice pomagaj! АлександраВ, Лубеница and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 2 часа, Sofija_ рече Ceo kompleks manastira, konaka i dela gde je spomenik Drazi se zove Drazevina, a postoje putokazne table na ulasku i izlasku gde pise Pomaze Bog, S Bogom posao i Drazevina. Los ti je izvor, tacnije nepotpun. Софија, манастир се ипак налази у Добрунској Ријеци, и манастир је неформално назван Дражевина (засеок где се налази споменик је Дражевина, село Добрунска Ријека, општина Вишеград). http://www.mitropolijadabrobosanska.org/mandobrrijeka.html PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 1 минут, АлександраВ рече Софија, манастир се ипак налази у Добрунској Ријеци, и манастир је неформално назван Дражевина (засеок где се налази споменик је Дражевина, село Добрунска Ријека, општина Вишеград). http://www.mitropolijadabrobosanska.org/mandobrrijeka.html to je tacno, ali ga niko ne zna kao manastir iz Dobrunske rijeke, vec kao Drazevinu. Vidis, kad sam to napisala, Lubenica se javila, prepoznala je manastir, a da nista nisam napisala, ovaj glavni post bi otisao u zaborav za pola sata. PredragVId and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 ispred ulaza, tj. pored puta,desno dole se skrece ka manastiru АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 20, 2018 Пријави Подели Написано Август 20, 2018 пре 19 минута, Sofija_ рече ovaj glavni post bi otisao u zaborav za pola sata. Па добро, то је званични назив, шта да се ради :) PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука