Jump to content

Клуб мајки

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 30.11.2019. at 20:54, Изида рече

Приметила сам да воли и "жанске" игре. Своје плишане играчке ставља на ношу, ставља им своје портикле и храни их, облачи их обува у своје ствари. И немој да ми неко каже да ће због тога бити девијантан.

Postoje razne faze u igrama dece, ovo je tzv faza pretvaranja. I kod nas je hranjenje igračaka aktuelno. A na noši su bili svi, od plišanih igračaka do autića,kamiona i bagera.

Što se tiče ,,ženskih'' igara moj dečak ima kuhinju :D sad sam mu u Lindi dokupila drveni set za doručak, igra se sa tim, ,,secka'', pakuje, pere ruke na slavini koja je u sklopu kuhinje, stavi igračku jaje na oko na ringlu... planiram sad u deksiku da dokupim neke tiganjiće i šerpice.

Ne vidim razlog da ga sputavam. Nekad uzme pa ljubi svoje plišane igračke, meni je to preslatko. Mnogo više voli autiće, kamion, avion, lego prugu (to i ja volim :D ) ali se igra i sa svim ovim. 

Pre neku nedelju deda u prevozu me pitao da li je dečak ili devojčica (ima plave lokne). Ja kažem- dečak. On će meni: ,,Ja sam mislio da je devojčica zato što ima plavu kosu!''  Nisam znala šta da odgovorim na to :sunce:

Sad mi je žao, svoj drugi rođendan će umesto u vrtiću sa decom provesti kod kuće sa mnom, jer ima konjuktivitis, i ne može u vrtić. Baš sam se radovala jer oni to tako lepo tamo proslave i obeleže. Naravno, i mi ćemo za sebe i goste svakako, ali bih volela da može i sa svojom grupom... Čak je i temperaturu dobio, od svih 665 konjuktivitisa koliko je imao prethodnih godinu dana, nikad temp nije imao. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 375
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Драге маме, срећан празник! 

Надам се да вас и ваше наследнике затичем у добром здрављу и добром расположењу.

Ја сам цео дан чекала вече да се распишем, али боли ме глава, уморна сам, расејана и нешто одсутна. Да ли се то и вама некад дешава или сам само ја неспособна и неорганизована мајка? Уђем у соби и заборавим што сам дошла, у продавници застанем да се сетим шта треба да купим...

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Изида рече

Уђем у соби и заборавим што сам дошла,

Дешава ми се наравно, али то користим као прилику да останем на сред собе и размишљам о смислу живота... joooj :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Изида рече

у продавници застанем да се сетим шта треба да купим...

Имам папир на коме (покушавам да) пишем све што се сетим за куповину и сликам га чим додам нешто ново или кренем негде. Тако добрим делом избегавам ту ситуацију која ми се често дешавала.

Не мора то да значи да си неспособна и неорганизована мајка него да често има превише тога и неке стварни нужно промакну, поготово када је укључена и неиспаваност а често јесте.

Подели на овим сајтовима

Благо теби! Ја размишљам ком специјалисти да се обратим да га питам шта ми је то оштетило когнитивне функције. girl_smiley

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Baby brain, draga Izida. Neki se od istog oporave, a neki se i ne oporavimo :D 

Mi smo bolesni i danas proslavljamo drugi rođendan. Ubitačna kombinacija :D

Подели на овим сајтовима

Санти, нисам на време видела твоју поруку, али за лепе жеље никад није касно. Желим вам да једно другом донесете радост! Срећан диван дан!

Не секирај се због вртићитиса. И педијатри и родитељи кажу да је то нормално у првих неколико месеци.

Договори се са васпитачицама да рођендан у вртићу обележи касније.

И кад већ то написах морам вам рећи једну анегдоту. Моја другарица, која ме жали због поста, рекла кћерци да не ваља да се рођендан прави после правог. А малецка јој реплицирала:"Ако верујеш у то зашто онда држиш црну мачку?"

Подели на овим сајтовима

Ma znam da je normalno...

on ide u vrtić još malo pa godinu dana, na početku je grozno bilo, jadan nije ni završio adaptaciju, instant se razboleo. Sad je mnogo bolji, od septembra ide, ni jednom nije bio bolestan (ne računam što se nakašljao par puta i jednom imao tečnu stolicu, to je prošlo bez izostanaka, bolovanja i lečenja) i sad mu je opao imunitet, tačno vidim. 

Подели на овим сајтовима

Санти, иди код неког доброг педијатра. Можда му ординира нешто за имунитет. Јакову дечији кардиолог дала да пије Бимунал три месеца. Али те молим да ништа од тих сирупа не купујеш на своју руку. 

Подели на овим сајтовима

Da se upišemo i mi... :(

Pošto smo promenili klimu i preselili se u novu sredinu, izgleda da opet prolazimo kroz adaptaciju, non stop nas oboje kači nešto. D je pre par dana taman preboleo upalu oba uha, evo sad izgleda neki gastro, noćas je povraćao ( ceo krevet...) 

A taman sam mislila da smo sa tim završili sa prvih godinu dana u vrtiću u Bg, ovde se izgleda to ne računa.

Подели на овим сајтовима

Милице, шаљем вам позитивне мисли и молитвену подршку! 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Изида рече

Милице, шаљем вам позитивне мисли и молитвену подршку! 

Hvala ti, draga Izida, već smo mnogo bolje ♥️

Подели на овим сајтовима

Ја сам данас већи део дана преспавала. Стигао ме неки умор.

Како сте ви?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...