Jump to content

ЖРУ ШДК - Шта Да Купим?...

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Bokisd рече

A, to je kao neki remastered, ( moze da se naprave dobra poboljsanja )

Jel' si video najavu za najnoviji Ori and the Will of the Wisps :

https://www.youtube.com/watch?v=kd0zbNw1VOg

Sad gledam, izgleda isto dobro kao i prvi deo... :dobro:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Broken рече

Obećao sam sinu nov kompjuter pošto je završio osnovnu školu.

On ce sad ionako da juri devojke, komp mu nista ne znaci, stekaj lovu za svadbu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Broken рече

Ljudi, pitanje jedno - gledam konfiguracije i naiđem na ovako nešto:" Radeon™ Vega 11(Integrisana u procesoru), Graphics Frequency 1250 MHz".

Piše da je konfiguracija za igranje. Kakva je ovo grafika integrisana u procesoru ?

Sve sto je integrisano je no-no gaming. Mislim, moze, ako je igra starija, na nizim podesavanjima, i tako to.

Ali uopsteno, integrisane karte su prosto kontraindikacija za igre, a ovaj sto je to napisao ili ne zna sta prica, ili spinuje da bi nekom uvalio tu masinu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Sve sto je integrisano je no-no gaming. Mislim, moze, ako je igra starija, na nizim podesavanjima, i tako to.

Ali uopsteno, integrisane karte su prosto kontraindikacija za igre, a ovaj sto je to napisao ili ne zna sta prica, ili spinuje nepismene da bi nekom uvalio tu masinu.

Zato i pitam. Mislio sam da se pojavilo nešto novo što mi je nepoznato. Konfiguracija uopšte nije jeftina 55.000.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Broken рече

Zato i pitam. Mislio sam da se pojavilo nešto novo što mi je nepoznato. Konfiguracija uopšte nije jeftina 55.000.

Pa ako je toliko pogledaj da mozda nije neka kombinacija integruse i ove odvojene, ili mozda nesto slicno.

A mozda je i cena takva zbog nekog procesora krokodila... ako ima neki link, prebaci bas da pogledamo...

Подели на овим сајтовима

Pa ako je toliko pogledaj da mozda nije neka kombinacija integruse i ove odvojene, ili mozda nesto slicno.

A mozda je i cena takva zbog nekog procesora krokodila... ako ima neki link, prebaci bas da pogledamo...

https://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-valkyrie.11.html?productId=75363

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Broken рече

Da, neka malo jaca integrusa, nista posebno, evo ovde baci pogled (skrol na dole, zeleno je dobar fps, najcesce na low i medium)...

https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-Vega-11-GPU.278628.0.html

...

Cena je tako nabijena zbog 1) ugradjenog Windowsa (na njega otpisi jedno 150e), i 2) zbog tog Ryzen procesora, koji spada u najace AMD-ove (a kako sam uspeo da vidim, nije se bas proslavio u testovima). Ako mozes, biraj masinu bez OS, pa to resi naknadno u nekom servisu.

...

Npr. evo ti odlican izbor - intelova platforma (odlicni core-i3 procesor), nVidia GTX1050 izvrsna karta, sve ostalo kako treba, nema OS, a kuciste je bas i na oko super, cista minimalisticka elegancija...

https://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-elite-hammer.11.html?productId=65868

Подели на овим сајтовима

Razlika u ceni u odnosu na onu koju si ti gledao je svega 4.000 din., razlika u mogucnostima je k`o d....e i oko, toliko cu da ti kazem. :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Da, neka malo jaca integrusam nista posebno, evo ovde baci pogled (skrol na dole, zeleno je dobar fps, najcesce na low i medium)...

https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-Vega-11-GPU.278628.0.html

...

Cena je tako nabijena zbog 1) ugradjenog Windowsa (na njega otpisi jedno 150e), i 2) zbog tog Ryzen procesora, koji spada u najace AMD-ove (a kako sam uspeo da vidim, nije se bas proslavio u testovima). Ako mozes, biraj masinu bez OS, pa to resi naknadno u nekom servisu.

...

Npr. evo ti odlican izbor - intelova platforma (odlicni core-i3 procesor), nVidia GTX1050 izvrsna karta, sve ostalo kako treba, nema OS...

https://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-elite-hammer.11.html?productId=65868

Baš sam gledao ovaj poslednji i grafičku. samo ona košra 19-20 hiljada.

Jel moguće da je na ugradjen windows cena toliko veća ?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Broken рече

Baš sam gledao ovaj poslednji i grafičku. samo ona košra 19-20 hiljada.

Jel moguće da je na ugradjen windows cena toliko veća ?

Jeste. Banditi najobicniji, Win je inace oko 200e bio kad je bio aktuelan 7, ne verujem da je sad nesto mnogo manje, ali i ako smanjis na 150 dodje ti slicno.

Подели на овим сајтовима

Inace, ova nVidia GTX1050 prema ovoj integrusi ti je nesto kao Jaguar prema Puntu, nista manje od toga.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Broken рече

Ja bih ustedeo i na SSD. Realno nece videti razliku, nek saceka minut da se digne sistem, ne mora u treptaju da bude gotovo. Kad pocne da radi na kompu i zaradjuje, nek si nagura komponente koje mu olaksavaju zivot.

• Свиђа ми се 1

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, drvce рече

Ja bih ustedeo i na SSD. Realno nece videti razliku, nek saceka minut da se digne sistem, ne mora u treptaju da bude gotovo. Kad pocne da radi na kompu i zaradjuje, nek si nagura komponente koje mu olaksavaju zivot.

Ja bih voleo da znam na čemu može da se uštedi. Znači, cilj je da se igraju nove igrice. Pretpostavljam da manji hard disk nije neka ušteda ? Ostalo, grafika,, procesor i ram, tu nema šta da se smanjuje ? Hm ?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Broken рече

Ja bih voleo da znam na čemu može da se uštedi. Znači, cilj je da se igraju nove igrice. Pretpostavljam da manji hard disk nije neka ušteda ? 

SSD je oko 4 puta skuplji od istogabaritnog obicnog internog HDD, cini mi se. Za igrice mu treba grafika, ram i procesor. I petice u čkoli. Rad sa diskom je prilikom ucitavanja/sejvovanja fajlova. Bolje mu da ima duzi loading nego da igra saha.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...