Jump to content

Blokade puteva po Srbiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Danijela рече
Не могу им ништа бар не свима. Прво морају да докажу да им кола нису била у квару. А како ће да пише казну онима иза првих редова, они не могу да прелете ове испред. Значи они су блокирани. А организовано је да ако неко ипак добије казну (не пријаву већ казну) отвара се страница на којој ће се скупљати новац.

Sta znam, kaznjavati one s pocetka kolone i one koji odbijaju da na znak policajca pokrenu ili pomere auto... :dedica:

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Danijela рече

Deo teksta sa linka...

...

"Trenutno se ka Beogradu propuštaju kola Hitne službe, kao i vozila sa malom decom i bolesnima."

...

Ovako treba, i da dadne Bog da bude svuda tako - cvrsto i covecno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

...

Palma trazi hitnu sednicu vlade Srbije - obezbediti slobodno kretanje svih gradjana

Cim su zabe u mocvari ovako uznemirene, znaci da je dobro pocelo...

Иначе дотични се јуче провозао на мотору са Дачићем по Паралији, чисто јер им се може и да се мало сликају за новине. То је била вест на медијима овде. Они очигледно немају проблема са ценом горива, "има" се, може се...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

Odlican moment za vezbanje smirenoumlja...

Да ли бисте тако рекли да су нпр. свештеници блокирали пут тражећи да се Цркви врати отета имовина:POPOcorn1:

Или да се неком блокира гаража или капија, чисто реда ради.

Све ће бити добро док некоме у колони досади чекање, па узме дизалицу или нешто згодно из кола да се објасни са коловођама.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, GeniusAtWork рече

Не знам колико је тачно, вероватно јесте...

34745531_859598184228175_469679452772420

Цена на светском тржижшту је тачна.

-2018-06-10-macrotrends.thumb.png.7f02cdfce8d78ba8a4182dba4682c364.png

www.macrotrends.net

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Небојша рече

Да ли бисте тако рекли да су нпр. свештеници блокирали пут тражећи да се Цркви врати отета имовина:POPOcorn1:

Или да се неком блокира гаража или капија, чисто реда ради.

Све ће бити добро док некоме у колони досади чекање, па узме дизалицу или нешто згодно из кола да се објасни са коловођама.

Ti si oce lepo smuckao babe i zabe ovde, a nisi nimalo nepismen, pa onda ne znam kako ovo da razumem.

Mi na temi pricamo o mogucem pocetku nekakvih promena na bolje u ovoj ustalajoj kaljugi, i da je eto mozda zadnja kap bila nenormalno poskupljenje goriva (kad ono poskupi, sve ide na gore - jesmo li to zaboravili?) u vreme kad cena gorivne sirovine na svetskom trzistu pada. Dakle, pricamo o otvorenom fasizmu poma`nitalih vlastoljubaca, koji su umislili da narodu mogu da se popnu na glavu, a da narod za to ima da im se jos i klanja.

I sad, u svemu tome, ti mi pricas da li je TO isto kao kad bi popovi blokirali put zbog crkvene imovine (???), ili kad bi nekom blokirali garazu tek onako?

Ne, popovima ne bi` dao da pisnu, jer su popovi stavljeni da budu primer svima, "kao smece sveta", i oni/vi nemate sta da protestvujete, taman vas neko strugao na pola. A niko normalan ne bi nikad tek onako iza besa nekom blokirao kapiju, garazu, ili sta vec, tako da ovo tek nema veze s vezom, kamoli sa temom.

Nego dobro si to pomenuo. Mi, u stvari, ovde pricamo o bahatim siledzijama koji su upravo blokirali celu drzavu i drustvo tek onako, tj. radi svoje lenje i nikakve guzice, i radi necasnih i poganih dobitaka u novcu, nekretninama i cemu vec. Eto vidis, bas takve bi mnogi narod da skloni od svoje "garaze", tj. da ih makne sa grbace da vise nikom ne piju krv, kao sto su odavno navikli da rade, i kao sto su radili i oni pre njih.

Tako da... neka te sa ovakvim pitanjima, svestenicki cin uvazavam onako kako mu to pripada, ali caskom to zaboravim ako pop krene da mi ovako demagogise.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Небојша рече

Inace, nama mnogima je vec prekipelo visegodisnje cekanje da se celo drustvo konacno bar malo unormali, i evo, niko nas ne zarezuje do sad.

Pa iz ovog sto ti velis izlazi da bi eto bas mi valjalo da uzmemo dizalice i jos ponesto, pa da se malo objasnimo sa bahatim gnjidama na vlasti.

Подели на овим сајтовима

У било којој нормалној земљи би после јучерашње изјаве председника (који нема овлашћења да уопште коментарише протесте, али пошто он крши Устав свакодневно по пар пута, више је и глупо помињати) да се демонстранти "закаче на бандере и да протестују што имамо најјефтинију струју" изашло милион људи на улице. Ако већ не би изашли дан раније због изјаве министра одбране(?) да је ово покушај рушења државе и хаоса. 

Иначе, УДБА је почела да ради. Наводно су демонстранти претукли човека данас у БГ-у и украли му 300 евра из торбице. А "објашњење" је дао потпредседник СНСа:

Цитат

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je potom da je prilikom protesta zbog cene goriva napadnut nedužan stanovnik Beograda. 

On je dodao da je to neviđen akt nasilja, gde je i "pala krv" i zatražio reakciju nadležnih organa. 

"Napadnut je nedužan stanovnik Beograda samo zato što se usudio da pita zbog čega Đilasovi, Jankovićevi, Jeremićevi, Tadićevi batinaši to rade. Usudio se da pita i dobio batine od huligana", rekao je Đurić na konferenciji za novinare. 

:D 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Ti si oce lepo smuckao babe i zabe ovde, a nisi nimalo nepismen, pa onda ne znam kako ovo da razumem.

Mi na temi pricamo o mogucem pocetku nekakvih promena na bolje u ovoj ustalajoj kaljugi, i da je eto mozda zadnja kap bila nenormalno poskupljenje goriva (kad ono poskupi, sve ide na gore - jesmo li to zaboravili?) u vreme kad cena gorivne sirovine na svetskom trzistu pada. Dakle, pricamo o otvorenom fasizmu poma`nitalih vlastoljubaca, koji su umislili da narodu mogu da se popnu na glavu, a da narod za to ima da im se jos i klanja.

I sad, u svemu tome, ti mi pricas da li je TO isto kao kad bi popovi blokirali put zbog crkvene imovine (???), ili kad bi nekom blokirali garazu tek onako?

Ne, popovima ne bi` dao da pisnu, jer su popovi stavljeni da budu primer svima, "kao smece sveta", i oni/vi nemate sta da protestvujete, taman vas neko strugao na pola. A niko normalan ne bi nikad tek onako iza besa nekom blokirao kapiju, garazu, ili sta vec, tako da ovo tek nema veze s vezom, kamoli sa temom.

Nego dobro si to pomenuo. Mi, u stvari, ovde pricamo o bahatim siledzijama koji su upravo blokirali celu drzavu i drustvo tek onako, tj. radi svoje lenje i nikakve guzice, i radi necasnih i poganih dobitaka u novcu, nekretninama i cemu vec. Eto vidis, bas takve bi mnogi narod da skloni od svoje "garaze", tj. da ih makne sa grbace da vise nikom ne piju krv, kao sto su odavno navikli da rade, i kao sto su radili i oni pre njih.

Tako da... neka te sa ovakvim pitanjima, svestenicki cin uvazavam onako kako mu to pripada, ali caskom to zaboravim ako pop krene da mi ovako demagogise.

Нема ту ни трунке уважавања, ја Вама персирам, а Ви мени на ти и још латиница, на православном форуму.....

Имам солидно година и све могу да толеришем, али више пута сам видио  да неко ко не смије да се јави у кући, комшилуку, али зато мисли да може да лијечи комплексе на свештенику, а да овај мора да то трпи и још да буде захвалан, е ту нема даље приче...

Доста памтим, све протесте, блокаде, одазвао сам се мобилизацији у оба рата иако нисам имао држављанство и увијек сам видио да нема спонтаних протеста, него увијек неко стоји иза њих. А тај неко обећава, лаже и маже , а кад дође на власт, онда ништа не важи све се плаћа , чак и више, него прије. Тако је било са порезима, ТВ претплатом, легализацијом...

Знам човјека који је направио солидну каријеру од 05.октобра, од средње школе до доктората, да би на крају кад је све завршио што је мислио да му је важно у животу, поздравио се са свима и рекао да је све што се залагао, тврдио, партије које је мијењао, било само средство да дође до оног што је његова породица требало да има. А клео се да за њега нема исписнице из странке, него само куршум у чело 12:smeha:

Тако је било и биће, у свакој гужви неко се окористи, многи испадну будале, а Црква опстаје и ништа је неће уништити, најмање простаклук појединих.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, о.Небојша рече

Нема ту ни трунке уважавања, ја Вама персирам, а Ви мени на ти и још латиница, на православном форуму.....

Ja vise ne persiram skoro nikom, tu nemam sta da ti kazem. A za ovo sa latinicom - trebalo bi odma` da stanem, i da s tobom vise ne pricam nista, ali preci cu preko toga. Evo da ti objasnim, mada ovim sto kazes to nimalo nisi zasluzio: ja koristim po netu "oshishanu" latinicu da ne bi stalno prebacivao pisma u sistem treju, jer cesto imam potrebe da kucam na engleskom radi posla kojim se bavim i radi pretraga po sajtovima koji su mahom na engleskom.

A to da pravoslavni valjda ne smeju ili ne trebaju da pisu latinicom je ultrajeziva izjava. Jos vise kad dodje od pastira Crkve.

Inace, rukom pisem uvek cirilicom, osim ako opet nije u pitanju engleski jezik.

Sve u svemu - ovo cu da uracunam kao smotani pokusaj ad-hominema, jer drukcije nema sanse da se objasni ovakva recenica.

Имам солидно година и све могу да толеришем, али више пута сам видио  да неко ко не смије да се јави у кући, комшилуку, али зато мисли да може да лијечи комплексе на свештенику, а да овај мора да то трпи и још да буде захвалан, е ту нема даље приче...

I ti dakle mislis da ja spadam u te koji ne smeju da se jave osim na internetu, gde lece komplexe? Evo da te razocaram, i ovde kod mene sam poznat bas po tome da svakom ko pregazi tu zadnju crtu ispred opste covecnosti, obavezno reknem sta imam, a narocito popovima. Zato me dosta njih i ne voli nesto, a ne mali broj od tih me gleda s visine i s prezirom.

Доста памтим, све протесте, блокаде, одазвао сам се мобилизацији у оба рата иако нисам имао држављанство и увијек сам видио да нема спонтаних протеста, него увијек неко стоји иза њих. А тај неко обећава, лаже и маже , а кад дође на власт, онда ништа не важи све се плаћа , чак и више, него прије. Тако је било са порезима, ТВ претплатом, легализацијом...

Evo da se nadovezem - i ja sam se na pozive odazivao i nikad nisam od toga bezao. Ali da nema i ne moze da bude spontanih protesta - prosto nije tacno, a to bi trebalo da zna neko ko se bavi verom, jer Bog moze jos kako da nadahne citave mase ljudi da se pokrenu, kad zlo i bezakonje vec prevrsi svaku mogucu meru.

Знам човјека који је направио солидну каријеру од 05.октобра, од средње школе до доктората, да би на крају кад је све завршио што је мислио да му је важно у животу, поздравио се са свима и рекао да је све што се залагао, тврдио, партије које је мијењао, било само средство да дође до оног што је његова породица требало да има. А клео се да за њега нема исписнице из странке, него само куршум у чело 12:smeha:

Znam ih i ja takvih, ali znam bas dosta i onih koji su sasvim kontra tome. Ne znam kako sad oni da se uklope u ove tvoje nicim osnovane tvrdnje.

Тако је било и биће, у свакој гужви неко се окористи, многи испадну будале, а Црква опстаје и ништа је неће уништити, најмање простаклук појединих.

Nemam pojma o kakvom unistavanju Crkve pricas, o tome niko nije pomenuo ni rec na temi, jer i nema nikakve veze sa temom. Jos jednom: pricamo o mirnom i jasnom otporu obicnih ljudi ludilu foteljasa i njihovih podguznih parazita, a sve po njegosevsko-svetosavksom etosu da se zlu mora stati na put, i da od toga nema svetije duznosti za coveka.

I opet kazem - cim je zabe u mocvari ovo tako uznemirilo i zasvrbelo da su krenuli da podmecu svoje dousnike i uljeze, i da daju nebulozne i otvoreno protivzakonite izjave po medijima, znaci da je narod ovaj put okrenut na pravu stranu. To jos uvek, naravno, samo po sebi ne znaci nista, ali je svakako dobar znak da ljudi konacno pokazuju na sve strane da im je sasvim prekipelo bunilo u koje ih vlastoljupci guraju, i da prosto `oce da se izvade iz toga. Jer je i bilo vreme.

I bas je najbolje - a to vlastoljupce narocito svrbi - sto je sve mirno, da tako kazem gandijevski, time su ljudi jos dodatno pokazali (bar ovaj deo koji se latio protesta) da su i sazreli u sebi, i da vise nisu prosta masa koju ce neko da mesi i po kojoj ce da vrsi mentalnu nuzdu kako mu to dune.

Ponavljam - da dadne Bog da sve to ide mirno i dostojanstveno, tako jedino moze nesto i da uspe.

Da se podsetimo svi - skoro su se ljudi usprotivili bahatom i bukvalnom otimanju aeodroma u Nisu. Ovo sad nije nesto novo, samo se sve polako nastavlja dalje.

A samo sedenje u mestu i tupo gledanje na otvoreno ludilo i bezakonje nije nista drugo nego jedno beskicmeno saucesnistvo u svemu tome. A to mnogi nece. I dobro je sto konacno nece. To bi znacilo da je u ljudima ponovo zaiskrila iskra Logosa, i to je najbolje od svega, bez obzira na konacan ishod samih ovih protesta.

Подели на овим сајтовима

@Благовесник, @ana čarnojević

Obzirom da u celoj ovoj prici nema bas niceg smesnog, mnogo je postenije da lepo stavite minus, niko to nece da vam zameri.

Eno Vojvode, ide i lupa minuse po ceo dan, i opet je sve ok.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, obi-wan рече

@Благовесник, @ana čarnojević

Obzirom da u celoj ovoj prici nema bas niceg smesnog, mnogo je postenije da lepo stavite minus, niko to nece da vam zameri.

Eno Vojvode, ide i lupa minuse po ceo dan, i opet je sve ok.

Веруј ми брате, смешна је твоја наложеност на ову ситуацију. Подсећаш на оне напаљене отпораше и досовце од ономад, као спонтани отпор, готов је, и те форе. =Д

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, todor рече

Веруј ми брате, смешна је твоја наложеност на ову ситуацију. Подсећаш на оне напаљене отпораше и досовце од ономад, као спонтани отпор, готов је, и те форе. =Д

Je li? E dobro je kad je tako. Verovatno su svi ovi sto protestvuju takvi, i svi ovi na temi sto misle slicno kao ja. Svakako se divim vama "razumnima".

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, ana čarnojević рече

ne, meni je baš smešno, nije mi za minus. 

ne kapiram zašto se triggeruješ ako je tvoj domaći iz Srpskog na temu :Iskre Logosa u blokadi puteva na plus 40: nekom smešan.

pa smiravaj se.

Najnize padne covek koji uzme da se bez razloga nekom ruga, bio taj neko u pravu ili ne. Niko ne spori ni pricu ni kontra misljenje, ali ponizavanje je odlika niskog ponasanja.

Sad jos samo da mi kazes kako sam ja to od tebe zasluzio, i sve smo kompletirali...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...