Jump to content

Albanci vozilima blokirali Srbima prilaz crkvi i posedali u dvorište, KPS NE MOŽE DA IH RASTERA

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 28.5.2018. at 17:34, Ђорђе Р рече

Чему та фрустрација? Сем вређања, позивање на насиље према албанцима, постоји много позитивних, конструктивних ствари које могу да се ураде.

Пре свега, свако може да оде доле, и увери се на неколико дана, како је на Косову и Метохији, и тиме показати да смо јаки, да се не бојимо, и да дамо подршку људима који живе по енклавама, па и овој баки која је остала сама међу албанцима. Ја, и још 170 углавном младих људи ћемо отићи доле 8.ог јуна.

Друга ствар, овакви инциденти иду нама у корист, јер показују неспособност и нефункционалност система који доле влада. Ал то је већ ствар за дипломатију, и спољну политику. Ал ако неко има неке везе у иностранству, ово би могли превести на стране језике, и покушати алармирати јавност других држава. Покушати тамо организовати протесте...

Интернет (и сваки други) хулиганизам само говори о нама, и нашој неискусности (што рече Кордун).

Ovo je sasvim ok stav, ali se ne odnosi bas na situaciju s pocetka teme; jer je tesko huliganizam i poziv na nasilje kad zene kroz suze prosipaju cemer i jed cisto dajuci oduska svojim osjecanjima i masuci varjacom, sto je vise smijesno. Ja npr.nisam takva dosta sam racionalna i kontrolisana ali razumijem. Huliganizam i spontani ustanak bi nam se svima kolektivno obio o glavu, ne fali nam mucenika, imali smo ih sasvim dovoljno, treba nam nesto mnogo sire, dublje, strukturiranije...

Teska su i smutna vremena, i mene srce boli za Kosovo i nas narod dole.

Sto rece sveti patrijarh, kad Srbi zasluze Kosovo, Bog ce im ga vratiti. Natasa je ili ko vec dobro rekao da postoji jedan dio naroda u Srbiji (ne znam tacno koliki ali cuh svojim usima takve stavove) koje bas briga za Kosovo i cak im je i smetnja, odliv novca bespotrebni, sta li. Maestralno kako se nase kolektivno duhovno stanje iz duhovne ravni preslikalo na politicke prilike zadnjih 30 godina, pa smo zbog vec legendarne nesloge, nesposobnih i korumpiranih politicara, ali i sramocenja nasim zlocinima izgubili posljednji balkanski rat sto je nelogicno. No mi cemo uvijek biti kaznjeni ako/dok ne budemo ljudi, tu nas Bog zaista voli. Bozija je ljubav surova, pa tako susjedni narod moze biti nagradjen politicki za svoju greotu i sramotu (koja je  mnogo veca ali je nebitan broj, velicina, vec se nepravda uzdize do Boga), ali i u tome je promisao Boziji. Mozda bi Hrvati mogli da pokazu zahvalnost i pokaju se, a Srbi isto da se pokaju i zbiju redove, i nauce zmijskoj mudrosti i bezazlenosti, odigraju politicki sah malo bolje, a Srba ce uvijek biti dovoljno da vojnicki povrate Kosovo, ako i kad zatreba. Ako ih ne bude u Srbiji dovoljno, bice Krajinaca i Bosanaca da dopuni. Sad to ne moze, moglo bi samo lazarovski da izginu jer su velike sile protiv. Problem je sto je balkanski lonac odvec opasan u sirim razmjerama i ne trebamo biti destruktivni ni oholi i izazivati stradanja. Nadajmo se da cemo politicki moci povratiti jer politicki je i izgubljeno. Naravno da treba da postoji i glas naroda za Kosovo, da narod treba da nadje nacina da natjera vodje da ispostuju njegovu volju. Treba nam referendum o Kosovu.

I da se molimo...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 247
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da ne otvaram posebnu temu.

Vučić je to rekao na pitanje novinara može li Srbija, nakon učestalih napada na Srbe i spekulacija prištinskih medija o raspoređivanju snaga bezbednosti na administrativnoj liniji, da na Kosovo "uvede" hiljadu pripadnika svojih snaga bezbednosti, kako to predviđa rezolucija UN.

"To nije pravo i to nije pravično, ali mi se borimo u skladu s vrlo malim mogućnostima i unutar veoma uskog manevarskog prostora i naše je da se borimo", rekao je Vučić.

Kako je pojasnio, on je lično povodom ideje o povratku hiljadu vojnika upozoren da ćemo, ako to pokušamo, doći u sukob s najvećom vojnom silom na svetu.

"Ako pokušate da uđete sa svojom vojskom i svojom policijom na Kosovo, NATO će to da tretira kao neprijateljski akt", preneo je predsednik upozorenje koje je dobio.

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1400737

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, ana čarnojević рече

da, on vrlo dobro zna i sta se sprema i kako stoje stvari.

ono sto je indikativno jeste da neprestano ponavlja da Srbija nece dozvoliti novu Oluju. ko razume shvatice.

@Дијана. i ja sam za referendum ali mi se dusa ledi od pomisli da se :napredni i emancipovani Srbi: pozaposljavani po NVO organizacijama i raznim katedrama, polucivilizovani Srbi odusevljeni mentalnim mogucnostima politicke korektnosti dok se gledaju u svom malogradjanskom ogledalcetu (ogledalce ogledalce moje kazi mi civilizovan i evropeiziran Srbin ko je?)  i Vucicevi poslusni penzioneri uljuljkani u sigurnost svojih izabranih doktora, elektronskih recepata, redovnih penzija i svetle buducnosti na cudan nacin udruze i svoje blagoutrobije ispostave kao tuznu i sramnu odluku nacije.

Sada je promenio i pricu i govori kako mi nemamo cime da ratujemo. Kako cemo da udjemo u rat sa NATO. Samo je obmanjivao narod kako on to nece da dozvoli da bi dobio glasove.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, grigorije22 рече

Sada je promenio i pricu i govori kako mi nemamo cime da ratujemo. Kako cemo da udjemo u rat sa NATO. Samo je obmanjivao narod kako on to nece da dozvoli da bi dobio glasove.

On mijenja pricu jer ne zna kako da kaza da ni on, a ni bilo ko ne mogu nista uraditi kako bi promijenili trenutnu sliku na terenu u korist Srbije. Pogledaj ko lobira za Tacija kod Trampa i shvatices koliko nasi politicari nisu nista radili godinama. Milion puta su mu rekli politicari iz SAD da je to za njih zavrseno pitanje. Ja mislim da Srbija jednostavno nema nikakce kapacitete ni u EU da se izbori za ZSO, niti ima bilo kakvu podrsku. Ove usmene podrske drugih zemalja ne znace nista. Vojno nema nikakvih sansi jer ce iza Albanaca stati NATO. Ne vidim sta bi se postiglo referendumom u vezi KiM.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ronald рече

On mijenja pricu jer ne zna kako da kaza da ni on, a ni bilo ko ne mogu nista uraditi kako bi promijenili trenutnu sliku na terenu u korist Srbije. Pogledaj ko lobira za Tacija kod Trampa i shvatices koliko nasi politicari nisu nista radili godinama. Milion puta su mu rekli politicari iz SAD da je to za njih zavrseno pitanje. Ja mislim da Srbija jednostavno nema nikakce kapacitete ni u EU da se izbori za ZSO, niti ima bilo kakvu podrsku. Ove usmene podrske drugih zemalja ne znace nista. Vojno nema nikakvih sansi jer ce iza Albanaca stati NATO. Ne vidim sta bi se postiglo referendumom u vezi KiM.

NATO ima 29 clanica i tesko da moze da stane uz Albance. Tamo je Spanija, Rumunija, Slovacka, Grcka. Mogu da stanu Amerika, Velika Britanija i Francuska. Da bi bilo spreceno ono sto se desili 99 godine, Srbija na svojoj teritoriji treba da ima S-400 trijumf, S300V3 i Krasuhu 20 koja paralise avione. To bi naravno znacilo odstupanje od vojne neutralnosti, i automatski sve sto je potpisano sa EU bi palo u vodu. A Vucic je dobio izbore na prici o ulasku u EU.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, ana čarnojević рече

znam čoveka iz gimnazije, tad mi nije izgledao baš toliki kapacitet da može toliko duboko da rasudjuje i donosi tako sudbonosne odluke za čitav jedan narod.

nema šta drugo, Vladike rekoše...veleizdaja.

Isla sa sa njim u skolu. :D

Подели на овим сајтовима

Еј, људи, шта је са вама :D 

Па СНС је и створио запад 2006. са задатком да смени 'жуте' који, иако су их многи сматрали издајницима а чињенично јесу били барабе и лопови, су показали да ипак неће прећи преко неке црте.  И да заврши питање Косова једном заувек, као и да спроведе што више "реформи" (читај лоповске дилове са западноевропским фирмама где ће овде да праве нови Вијетнам и добијају земљиште за џабе и паре од субвенција). Је л' неко стварно очекивао нешто друго од ове екипе? :D

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, grigorije22 рече

NATO ima 29 clanica i tesko da moze da stane uz Albance. Tamo je Spanija, Rumunija, Slovacka, Grcka. Mogu da stanu Amerika, Velika Britanija i Francuska. Da bi bilo spreceno ono sto se desili 99 godine, Srbija na svojoj teritoriji treba da ima S-400 trijumf, S300V3 i Krasuhu 20 koja paralise avione. To bi naravno znacilo odstupanje od vojne neutralnosti, i automatski sve sto je potpisano sa EU bi palo u vodu. A Vucic je dobio izbore na prici o ulasku u EU.

Zna se ko odlucuje u NATO tako da te clanice koje su malo bolje ekonomski od Srbije nemaju nikakvog znacaja. Srbija treba da ima s 400 trijumf itd., ali niti ima para, niti se u trenutnoj situaciji moze igrati oko ulaska u EU i remetiti proces pridruzivanja EU. Mislim moze ali i to bi imalo ogromne posledice. Pa kad bi EU uvela sankcije Srbiji na izvoz robe i uvoz iz EU, to bi bio tako jak ekonomski udarac, da od njega ne bi bilo vise oporavka, jer bi vecina stanovnistva trazila azil. Kad se zemlja raspadne onda sa strane moze da se utice daleko lakse u pogledu dovodjenja svojih predstavnika na vlast.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Zna se ko odlucuje u NATO tako da te clanice koje su malo bolje ekonomski od Srbije nemaju nikakvog znacaja. Srbija treba da ima s 400 trijumf itd., ali niti ima para, niti se u trenutnoj situaciji moze igrati oko ulaska u EU i remetiti proces pridruzivanja EU. Mislim moze ali i to bi imalo ogromne posledice. Pa kad bi EU uvela sankcije Srbiji na izvoz robe i uvoz iz EU, to bi bio tako jak ekonomski udarac, da od njega ne bi bilo vise oporavka, jer bi vecina stanovnistva trazila azil. Kad se zemlja raspadne onda sa strane moze da se utice daleko lakse u pogledu dovodjenja svojih predstavnika na vlast.

Srbija nema para za to oruzje, ali mogu Rusi da ga postave kao u Siriji. Sto se tice ulaska u EU ja ne znam ko vise moze da veruje u tu bajku. Drugo, pitanje je sta mi uopste izvozimo u EU i da li mozemo da se preorjentisemo na druga trzista? Sta ako sutra dan budu ispostavili zahtev za tri opstine na jugu Srbije ili Rasku oblast? Hocemo i tada da pricamo kako ne mozemo da ratujemo sa 1000 aviona i o sankcijama EU?

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, grigorije22 рече

Srbija na svojoj teritoriji treba da ima S-400 trijumf, S300V3 i Krasuhu 20 koja paralise avione

Samo jos da sve to nekako teleprontujemo ovde... `el imas neku ideju?... :D

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Samo jos da sve to nekako teleprontujemo ovde... `el imas neku ideju?... :D

Migovi su stigli rasklopljeni i ovde sastavljeni. Jel postoji Dunav kao medjunarodna plovna reka gde zemlje koje imaju izlaz na Crno more imaju pravo neskodljivog prolaza? Oni Dunavom mogu i Iskander da prebace ali rasklopljen. Tako su Nemci Dunavom neke podmornice prebacili Rumunima. Jesu Rumunija i Bugarska htele da zabrane prelet ruskim transporterima sa rasklopljenim migovima, pa im je Sergej Sojgu rekao mi krecemo a vi dodjite da nas oborite. I naravno morali su da popuste.

Подели на овим сајтовима

On 7.6.2018. at 11:00, Дијана. рече

Natasa je ili ko vec dobro rekao da postoji jedan dio naroda u Srbiji (ne znam tacno koliki ali cuh svojim usima takve stavove) koje bas briga za Kosovo i cak im je i smetnja,

Тај дио народа је скоро потпуно исти, брига их за Косово, мисле да су наши ратни хероји заправо ратни злочинци, не мисле да је њихов народ нешто посебно...да не кажем да га не воле.., мисле да осиромашени уранијум нема везе сса великим бројем канцера, мисле да је нато добра ствар, не воле Русију вец су наклонјени ка ЕУ, мисле да је геј ок....(има тога још много) и скоро сви ти људи су пуни себе, обожавају да исмијавају своје неистомишљенике....

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Migovi su stigli rasklopljeni i ovde sastavljeni. Jel postoji Dunav kao medjunarodna plovna reka gde zemlje koje imaju izlaz na Crno more imaju pravo neskodljivog prolaza? Oni Dunavom mogu i Iskander da prebace ali rasklopljen. Tako su Nemci Dunavom neke podmornice prebacili Rumunima. Jesu Rumunija i Bugarska htele da zabrane prelet ruskim transporterima sa rasklopljenim migovima, pa im je Sergej Sojgu rekao mi krecemo a vi dodjite da nas oborite. I naravno morali su da popuste.

I ti ladno mislis da to niko ne bi video ili da bi prosto zazmurali na to? Nista ne vredi masta, obe noge na zemlji, pa onda sednes pa promislis dobro o svemu. Pricasmo i napred na temi - sto se mene tice, ovo odavno uopste nije nikakvo geopoliticko ili vojno pitanje, nego sasvim duhovno, egzistencijalno i duboko bitijno: `ocemo li mi kao ljudi da se vratimo bogocovecnom etosu zivljenja, ili necemo?

KiM je, kazu, nasa zavetna zemlja. Kakvog zaveta? Pa tog, jevandjelskog, bogocovecnog. Dok god lutamo i udaljavamo se od tog i takvog zaveta, ta zemlja nece da bude nasa. Tako je bilo i kod staozavetnih Jevreja u vise navrata - zemlja moze, al` samo ako budete ljudi kako treba. Ako ne - sve vam se oduzima.

Tako da, ove sve neke dnevnopolitikantske pricice su samo nepotreban zamor. Molitva i rad na sebi, pa da se nadamo ukupno nekom boljitku. A narocito je vazno da prestanemo da gajimo mrznju prema svojim susedima, ma kakvi da su oni. Mi treba da smo im primer i vodilja, a ne neprijatelji.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo sta kaze nas savremeni prorok o svemu ovome, i o mnogo cemu drugom.

Sv. vladika Nikolaj, "Molitve na jezeru" - sve je napisao besprekorno, bas prorocki, ja sam naglasio ono sto je vazno za ovu temu.

...

"Знаш ли, дете моје зашто се затварају облаци онда када су поља жедна кише, а отварају онда када поља кишу не желе?
Од злочина људи збуни се природа, и напусти ред свој.
Знаш ли, дете моје, зашто њиве понесу тешки плод у пролеће, а у лето дају јалову жетву?
Зато што и кћери људске омрзоше на плод утробе своје и убијају га у цвету.
Знаш ли, дете моје, зашто извори пресушују и плодови земаљски немају више сласти оне које имадоше? Због греха људског, од кога уђе немоћ у сву природу.
Знаш ли, дете моје, зашто победоносни народ трпи поразе од своје неслоге и раздора и једе хлеб загорчан сузама и пакошћу?
Зато што победи крвнике око себе, а не победи их у себи.
Знаш ли, дете моје, зашто мајка храни и не може да нахрани децу своју?
Зато што дојећи их не пева им песму љубави но песму мржње према суседу.

Знаш ли, дете моје, зашто људи постадоше ружни и изгубише лепоту својих предака?
Зато што одбацише лик Божји што изнутра из душе деља лепоту лика и навукоше образину земље.
Знаш ли, дете моје, зашто се болести умножише и помори страшни?
Зато што људи почеше сматрати да је здравље отмица од природе, а не дар од Бога.
А што се отима с муком, с двојном муком се мора бранити.
Знаш ли, дете моје, зашто се људи боре за земљу и не стиде се свога равенства с кртицама?
Зато што им земља прорасте кроз срце, те очи виде само оно што у срцу расте.
И зато, дете моје, што их грех сувише онемоћа за борбу за небо.
Не плачи, дете моје, скоро ће Господ доћи и уредиће све."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...