Jump to content

Može li žena da pokrene opoziciju u Srbiji?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 часа, Војвода7 рече

Како мислиш не постоји ништа? Постоји љубав према Богу, према свом народу, према својој земљи, а само такви људи треба да воде државу.Милица или Младен ООбрадовић неће дозволити параду срама ни под какву цијену, неће дозволити да нам дјецу уче пдерелуку и осталим перверзијама, то раде ови који образ продају за власт.

e samo tog pederluka da nas oslobode patriJote i srbija ce zaleprsati na krilima prosperiteta i duhovnog preporoda!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Natasa. рече

Vi iz RS ste kao u kalup čoveče zar vam nije dovoljno žestine, pa bar ste vi propatili. Uopšte ne razumem tu vašu potrebu za fanatičnim vođom, kao da nemamo katastrofalno iskustvo ne_shvata. Nama je ovde toga preko glave, ne razmišljamo više u tom pravcu. 

Види се да ниси из Босне :D Кад живиш у земљи са другима са којима си се вијековима крљао нон-стоп, радикализујеш се мало. А и они такође.

И нико да попусти. А и шта ако смо пропатили? И опет ћемо, само овима одоздо у филџан републици да помрсимо рачун. А и они су спремни да "ослободе" обале Саве и Дрине... од нашег постојања. Као и ми што смо од њиховог "ослободили".

Болесна је то земља...

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Војвода7 рече

Али мораш признати да је тренутно Путин-Русија, без њега то не би било то.. Кад сам споменуо Путина..мислио сам на снагу државе а не на правосславље...

Путин је производ руског система. Њега је ФСБ изабрао и поставио на власт. Није он толики моћник колико се представља. Само је добар у рађењу свог посла, па нема потребе да га смакну. А опет, имаш брдо контра примјера. Шта би Америка била да није ограничила моћ свог предсједника? Шта би Британија била да се није вијековима борила и изборила да ограничи моћ свог монарха? Шта је било са француске под монархијом Бурбона а шта током Републике? Шта је Њемачка све изгубила у својим авантурама под кајзеровим империјализмом ( пола Пољске ) и под својим Вођом ( фирером, буквално "фирер" значи "вођа" ) што је доживјела етничко чишћење Нијемаца свуда источно од Берлина:

94ae70febfeeedcce158e8662b5916d0.thumb.jpg.bcf457e0a14cae7c37d72ef65720fe6b.jpg

Паралелно с тим, ђе су Срби из Хрватске? Срби Сарајлије? Пуштени низ воду. Од стране Вође Слобе. Исто бих радо питао и разне ултра Бошње гледе подриња и Хрвате гледе централне Босне. 

Не треба нама још неки Вођа, имали смо их на претек. Двије династије смо изродили чак, нисмо их морали увозити као Бугари, Румуни или Хрвати. Имали смо и Пашића и Александра и Тита и Слобу, Боту и сада Пресвијетлог, увијек смо играли на исту формулу "дај нам Вођу! Хеј ово не ваља - мора да није био добар Вођа. Дај нам Вођу!". И онда кад нас Вођа увуче у неки рат или уништи привреду онда су нам сви други криви, само не ми што смо хтјели Вођу.

Један човјек не може да има довољно знање да зна шта је најбоље за читав један народ. Само народ зна то, сваки човјек за себе. Кад нас све Вође пусте да живимо, радимо, мислимо и говоримо друга прича би се вртила, јер би свако урадио оно што зна да је најбоље за њега самог. Када сви тако испуне свој максимум, онда и народ као цјелина испуњава свој максимум. "Јака" држава ће се бавити само глупостима јер ће тражити неки начин да оправда свој опсег моћи и власти над људима, па ће стално тражити непријатеље, чак и кад их нема. Па онда да би одржала власт, држава мора бити стабилна, зар не? Па да би била стабилна требају у власти бити лојалисти. А најлојалнији су дебили које Партија или Вођа држи уз себе јер немају грама мозга ни интегритета. Као што су сви системи са "јаком државом" радили и раде. Наши комунисти су макар у рпвој генерацији након Другог свејтског били донекле способни, али и ти првоборци када су одумрли трулеж је изјела државу, јер она је морала бити "јака".

Кукамо о ропству под Турцима вијековима, а онда кад их се ослободимо тражимо да имамо новог робовласника. Само нек је домаћи. Какав год да је, наш је.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Ил` су болесни људи... Неки... Поједини...

"Босна је дивна земља, пуна мржње и страха" - Иво Андрић ( 1920 )

Народ(и) је болестан. Народ је бирао своје вође. Народ је на првим изборима 90-их гласао по етничким таборима. Народ је бирао рат. Народ је изгинуо својом кривицом. Народ је убијао народ, а не стране освајачке војске. Комшија комшију. Народ криви само оног другог. Народ је тај који бира Додика и Бакира јер "старају се о националном интересу".

Босна је таква земља у којој су националисти заправо у праву - јер су сами направили такво стање да само они могу бити у праву. То се у Србији не схвата.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

"Босна је дивна земља, пуна мржње и страха" - Иво Андрић ( 1920 )

Народ(и) је болестан. Народ је бирао своје вође. Народ је на првим изборима 90-их гласао по етничким таборима. Народ је бирао рат. Народ је изгинуо својом кривицом. Народ је убијао народ, а не стране освајачке војске. Комшија комшију. Народ криви само оног другог. Народ је тај који бира Додика и Бакира јер "старају се о националном интересу".

Босна је таква земља у којој су националисти заправо у праву - јер су сами направили такво стање да само они могу бити у праву. То се у Србији не схвата.

Немам шта да додам, сем чињенице да сам школујући се у БиХ, у Мостару и Сарајеву и сам сконтао да је национализам доооњи. (погледати ТЛН скеч са билијаром на чаршији и посматрачима УН). Слика говори више од тма ријечи

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Немам шта да додам, сем чињенице да сам школујући се у БиХ, у Мостару и Сарајеву и сам сконтао да је национализам доооњи. (погледати ТЛН скеч са билијаром на чаршији и посматрачима УН). Слика говори више од тма ријечи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Џабе и ТЛН, када су и сами пукли по националној линији. Неле је то описао у "Фајронт у Сарајеву" када је рекао:"Онда смо сви схватили да смо заправо дијелови нечег већег од нас, Срба, Хрвата, Муслимана и да нас сваког његово повукло и хоће да раздвоји" ( парафразирам из сјећања ). Ђуро се једини извукао потпуно из те приче, а и то само јер је имао среће у животу да није чисти Србин/Хрват/Бошњак него пола Словенац пола шта је већ. И убиј ме ако се нису можда договорили да посљедњи и најнадреалнији скеч ураде својим животима управо - да покажу колика је све ово глупост, па се посвађали и раздвојили. Сејо се преселио у Загреб, ал' дође помало да свирка у Сарајево и продаје причу о чаршији и Босни, а Неле му није нешто омиљен. Неле отишао у Београд и живи као љуштура јер је изгубио пола оне силе у себи коју је пунило "братство и јединство", па сада се љути што су му то узели. Зена се разочарао у Нелета али је и он запалио у Лондон, јер од љубави ка земљи и свом народу се не може љеба најести. Ови што су остали, хватају се за посљедње сламке некадашње славе свог бренда, не схватајући да заправо никад нису ни били нешто омиљени нити слушани. И тако они који су остали испадају највеће будале, а сву славу и кајмак покупише ови што су се из браће Југословена претворили у непријатеље, па запалили када је земља изгорјела до темеља.

Босна је једина земља ( данас поред Америке ) гдје се људи боре да буду представљени као жртве. Пази ово - "дјеца ће бити ускраћена да уче о геноциду над својим народом", мртво озбиљно написано. Умјесто да кажу "хвала Богу па смо једини ускраћени да учимо о томе".

Uskraćena za genocid.png

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

пре 57 минута, Милан Ракић рече

Немам шта да додам, сем чињенице да сам школујући се у БиХ, у Мостару и Сарајеву и сам сконтао да је национализам доооњи

Не бих ја рекао да је био доњи, прије ће бити да није био негативан него позитиван... Стране силе су искористиле тај позитивни национилазам односно претвориле га у негативни да би разбили Југославију.. Било каква сила да је кренула на Југославију не би се добро провела, тако да им је претварање позитивног у негативни  национализам био једини начин..

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Војвода7 рече

Не бих ја рекао да је био доњи, прије ће бити да није био негативан него позитиван... Стране силе су искористиле тај позитивни национилазам односно претвориле га у негативни да би разбили Југославију.. Било каква сила да је кренула на Југославију не би се добро провела, тако да им је претварање позитивног у негативни  национализам био једини начин..

Нико није тјерао људе да гласају за националисте. Нити је ико са стране измислио ономад МАСПОК или албански наципнализам на Косову. Све је то домаће. Друга је ствар што је то погодовало као оруђе Западу да се Југославија разбије, али далеко од тога да су они некаквом чаролијом изврнули позитивни у негативни националиазм ( што је бесмислена подјела. Национализам је национализам. Може урадити добра, али и зла. Нама је штете направио 90-их ).

Алија Изетбеговић је сам писао Исламску декларацију. Туђман је сам замишљао независну Хрватску. Милошевић је сам замишљао српску доминацију у Југославији. Нема ту извртања ничега. То је што је  - наше.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ћириличар рече

Болесна је то земља...

Ne znam kako vam se nije sve to smučilo i kako se svi kolektivno niste pokupili u potrazi za boljim i zdravijim životom ne_shvata.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ћириличар рече

Нико није тјерао људе да гласају за националисте.

SPO je recimo ucestvovao na izborima u BiH

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ћириличар рече

Алија Изетбеговић је сам писао Исламску декларацију

A danas u Gradu Sarajevu, 5-6 poslanika SDA su Srbi

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Ћириличар рече

Нико није тјерао људе да гласају за националисте. Нити је ико са стране измислио ономад МАСПОК или албански наципнализам на Косову. Све је то домаће. Друга је ствар што је то погодовало као оруђе Западу да се Југославија разбије, али далеко од тога да су они некаквом чаролијом изврнули позитивни у негативни националиазм ( што је бесмислена подјела. Национализам је национализам. Може урадити добра, али и зла. Нама је штете направио 90-их ).

Алија Изетбеговић је сам писао Исламску декларацију. Туђман је сам замишљао независну Хрватску. Милошевић је сам замишљао српску доминацију у Југославији. Нема ту извртања ничега. То је што је  - наше.

Нисам ја баш тако увјерен да стране силе нису имале утицај на јачање негативног национализма, сиугруно јесу.. Они и јесу Искористили Алију, Туђмана, да би урадили то што су урадили, тако да...на неки начин си ти у праву што кажеш ''све је то домаће'', јесте домаће али је тиме управљано са стране.. Мислим да је то све почело раније, нису странци 5 до 12 рекли, у види национализма...биће рата...ајмо подржати Алију и Туђмана..

Што је бесмислена пдјела на негативни и позитвини национализам, ако волиш своје а не мрзиш туђе..у томе нема ништа лоше..може само добро бити. Опасно је кад ти се национализам темељи на мржњи према другима...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Војвода7 рече

Опасно је кад ти се национализам темељи на мржњи према другима...

To i nije nacionalizam nego šovinizam,nacionalizam je ljubav prema sopstvenoj državi i narodu i njegovoj tradicji.Al kod nas se sve živo brka....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...