Jump to content

Može li žena da pokrene opoziciju u Srbiji?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Војвода7 рече

Ја желим Душаново царство :) Ми тренутно имамо тотално ''тровање'' људи и ништа се не ради да се то заустави,ако се настави...ми смо за скоро вријеме Содом и Гомор.Скоро сам шалтао тв програме, кад некакав страни програм, момак се љуби са момком, серија за дјецу и ,ладеж. Једини спас је укидање демократије и долазак на власт човјека који верује у Бога, који воли свој народ, и то човјек фанатик, неко ко је спреман живот дати за нас...ја се надам да ће то бити ускоро.

Што се тиче рата, ја сам за то вријеме добио републику, што се мене тиче зид је разбијен.

Мислим да Милица, Младен, заиста воле своју државу свој народ, али као што сам горе рекао...треба нам неко још жешћи, можда би они и били кад би дошли на власт...

Шта то значи, Душаново Царство? Не разумем. То је сврха живота? Имамо јаку државу и сви смо морални? Па то не постоји. То мисле амерички пуританци.

Драго ми је што си поменуо Содому и Гомору, тј Стари Завет. Старозаветни пророци, које ми наравно прослављамо као светитеље, су били да кажем друштвено активни, изобличавали су друштвене неправде, отимачине и слично и били прогоњени од власти. Али они нису били фанатици него дубоко верујући људи. Они су чекали Христа а не формирање супер модерне државе. Имаш леп текст на поукама који се зове Пророчки бунт, ако се не варам.

Што се тиче рата, нико не спори да смо добили Републику Српску, али смо изгобили РСК и много људи је изгинуло узалуд, могло је паметније а не главом кроз зид. 

То колико ко воли Србију није нешто што иде на кантар. Не улазим у осећања али сам убеђен да нас фанатична жестина неће нигде одвести осим у дубљу рупу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Војвода7 рече

@Natasa.Чему збуњеност?

Vi iz RS ste kao u kalup čoveče zar vam nije dovoljno žestine, pa bar ste vi propatili. Uopšte ne razumem tu vašu potrebu za fanatičnim vođom, kao da nemamo katastrofalno iskustvo ne_shvata. Nama je ovde toga preko glave, ne razmišljamo više u tom pravcu. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вилер Текс рече

Шта то значи, Душаново Царство? Не разумем. То је сврха живота? Имамо јаку државу и сви смо морални?

Не морамо сви бити морални...само не смиијемо дозволити да се неморал шири. Умјесто тровања путем медија, исте искористити за јачање породице, јачање духовности..патриотизма... На почетку би морали пооштрити законе док се не ријешимо тумора...следеће генерације би биле све здравије...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Natasa. рече

Vi iz RS ste kao u kalup čoveče zar vam nije dovoljno žestine, pa bar ste vi propatili. Uopšte ne razumem tu vašu potrebu za fanatičnim vođom, kao da nemamo katastrofalno iskustvo ne_shvata. Nama je ovde toga preko glave, ne razmišljamo više u tom pravcu. 

Не вјерујем баш да је код вас тако, можда тако размишљају људи међу којиима се крећеш... Мора да буде вођа, без њега ништа...шта би Русија без Путина...

Подели на овим сајтовима

Не морамо сви бити морални...само не смиијемо дозволити да се неморал шири. Умјесто тровања путем медија, исте искористити за јачање породице, јачање духовности..патриотизма... На почетку би морали пооштрити законе док се не ријешимо тумора...следеће генерације би биле све здравије...

То је у реду да се не трују људи већ да се неке ствари користе у добре сврхе. Али брате ако људи са здравим родољубљем и здравом духовношћу не буду у првом плану већ неки други, нема ништа од тога. Већ замишљам моралне политичке говоре образоваца и сличних. Хвата ме језа исто као и кад слушам данас снсовце. 

Подели на овим сајтовима

Не вјерујем баш да је код вас тако, можда тако размишљају људи међу којиима се крећеш... Мора да буде вођа, без њега ништа...шта би Русија без Путина...

Moram da te razočaram, ali ovde bežimo od takvih kao đavo od krsta. Želja za nekim fanatičnim vođom ne postoji. Ja ne razumem vas iz RS, vala ako je neko propatio zbog toga, to ste onda vi.

Подели на овим сајтовима

https://sport.blic.rs/fudbal/svetski-fudbal/skrnavila-srpsku-crkvu-albanka-je-pevala-polugola-u-pravoslavnoj-crkvi-a-sada-otvara/sm9h134

Немој имати илузија о савршеној, "православној" држави. То не постоји. И немој имати илузија о Путину као вођи и спасиоцу.

Због таквих илузија је Христос разапет, Јевреји су хтели вођу на белом коњу а не Бога.

Да се ово не схвати као да ја имам нешто против Русије или Путина. Немам, напротив волим Русију и добро је што имају Путина али их не дижем у небеса нити сматрам то икаквим идеалом православља.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Али брате ако људи са здравим родољубљем и здравом духовношћу не буду у првом плану већ неки други, нема ништа од тога.

Шта подразумијеваш под здравим родољубљем, здравом духовношћу, какви су то политичари?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Moram da te razočaram, ali ovde bežimo od takvih kao đavo od krsta. Želja za nekim fanatičnim vođom ne postoji. Ja ne razumem vas iz RS, vala ako je neko propatio zbog toga, to ste onda vi.

Жестину разумем, јер су увек били на првој линији. Али жељу за фанатизмом не разумем. Жестина је одговор на сурове услове а фанатизам потпуни промашај.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

И немој имати илузија о Путину као вођи и спасиоцу.

Али мораш признати да је тренутно Путин-Русија, без њега то не би било то.. Кад сам споменуо Путина..мислио сам на снагу државе а не на правосславље...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Војвода7 рече

Шта подразумијеваш под здравим родољубљем, здравом духовношћу, какви су то политичари?

Не видим их међу политичарима. Видим здраво родољубље и здраву духовност код нпр владике Атанасија. Код владике Григорија исто.

Видим здраво родољубље и осећај са лепоту и духовност у ономе што ради Кустурица. Такође код Николе Пејаковића.

И тако има још много примера који немају везе са професионалним родољубљем и фанатизмом који се представља као вера. 

Наравно никога не сматрам савршеним, нити градим култ личности али просто сматрам да од наведених може доста тога паметног да се чује и примени.

Подели на овим сајтовима

Али мораш признати да је тренутно Путин-Русија, без њега то не би било то.. Кад сам споменуо Путина..мислио сам на снагу државе а не на правосславље...

Добро. Али ти стално причаш о теократији, зато сам и скренуо причу у том правцу.

Наравно да је Путин најбоље у политичком смислу што се догодило Русији од револуције. Али само без култа личности.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...