Jump to content

Замироточиле мошти Светог Нектарија Егинског у Јагодњаку

Оцени ову тему

Препоручена порука

Извор:https://www.facebook.com/profile.php?id=1504322654&hc_ref=ARTaEX6u_hWe_yLHaXdGjDhNC_vtq9HcYbee_5v2_OeKHDhdln75kj8w709QHGMfnYw&fref=nf

НЕДЕЉА РАСЛАБЉЕНОГ 29. 04 2018. ГОД.

НОВО ЧУДО СВЕТОГ НЕКТАРИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ОЦА НИКОЛАЈА У ЈАГОДЊАКУ

У нашем светом храму у Јагодњаку смо служили Свету Литургију у 9 часова. Литургији је поред наших верника, присуствовала група верника из Републике Српске. После Свете Литургије Прота Слободан је отворио кивот Св. Нектарија, да прочита молитву свим присутнима. На радост свих нас, на стаклу над моштима су се виделе капљице светога мира. Синоћ смо служили Акатист Св. Нектарију и није било ништа, данас сам отворио кивот пред свима и сви смо били сведоци овога чуда Божијег. Свети Некатрије помози нам твојим светим молитвама, твоје присуство је више него очигледно у нашем светом храму. Данас се баш тако хтело, да сви присутни посведоче ово чудо Божије!

Радуј се Свети Нектарије, Архијереју Божији!

Протојереј Слободан Мајкић

31543390_10216384603796725_5854382736367418959_n.jpg

2.jpg

View full Странице

Подели на овим сајтовима

:slavaaa:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Баш ових дана доста читам о светом Нектарију егинском. Колико се напатио за живота.Ничим се није истицао.Прогоњен био и онда га Бог прослави.Епископ без епархије мученик и страдалник.Као свети Тихон задонски.Ко зна можда и око нас има таквих људи а ми их не препознајемо.Осећао сам ових дана као да сам упознао светог Нектарија и сада видим за ово чудо.Нек нам помогне свима својим светим молитвама.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Августин рече

Баш ових дана доста читам о светом Нектарију егинском. Колико се напатио за живота.Ничим се није истицао.Прогоњен био и онда га Бог прослави.Епископ без епархије мученик и страдалник.Као свети Тихон задонски.Ко зна можда и око нас има таквих људи а ми их не препознајемо.Осећао сам ових дана као да сам упознао светог Нектарија и сада видим за ово чудо.Нек нам помогне свима својим светим молитвама.

Za naš narod iz RH to mnogo znači, pred sam Sabor Sv. Sinoda SPC, mi Episkopa u našoj Eparhiji nemamo ( baš tu se i nalaze mošti). Na ovom Saboru iščekujemo da nam dodele Episkopa! Šta god bude, mirotočenje je samo potvrda da je uz naš narod sam Gospod, a to je nama najvažnije!

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, ines рече

Za naš narod iz RH to mnogo znači, pred sam Sabor Sv. Sinoda SPC, mi Episkopa u našoj Eparhiji nemamo ( baš tu se i nalaze mošti). Na ovom Saboru iščekujemo da nam dodele Episkopa! Šta god bude, mirotočenje je samo potvrda da je uz naš narod sam Gospod, a to je nama najvažnije!

Знам како је ја сам одрастао у Загребу срећом дошао сам 86.Тешко је бити Србин и овде у Србији,а камо ли у Хрватској.

Али мало шале није на одмет.Када су једном интервјуисали Мому Капора за -Благовести лист Београдске надбискупије јер су знали да је слободоуман и религиозан прво питање у духу ркт екуменизма било је-Ето ми сматрамо да смо ми у праву ви православни сматрате да сте ви у праву али треба да се зближавамо шта кажете о томе.А он им одговори-Како сматрате да сте у праву кад сви ваши свеци имају браду као наши свештеници.

Али ето Бог показује и овим чудима која је истинита Црква.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...