Jump to content

Iskustva forumaša iz raznih dijelova svijeta kroz google street view

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 59 минута, Иван ♪♫ рече

Sta znaci ministrirati? Sluziti?

Da, ministranti služe u oltaru, pomažu svecenicima. To su kod vas akolite i čteci, svi oni koje oblačite u sticharion. 

https://www.bitno.net/mulitmedija/video-svjedocanstvo-mladica-sto-znaci-biti-ministrant/

https://www.medjugorje-info.com/hr/duhovni-kutak/sto-znaci-biti-ministrant

https://hr.wikipedia.org/wiki/Ministrant

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Justin Waters рече

Razlog tome leži u nekoj čudnjoj činjenici da ako sa bangladeshanima u prosjeku sa vi strogo pređeš na ti i ostaviš utisak da možete imati prijateljski odnos, on će se onda ulijenjiti i praviti greške ili neće izvršavati posao kako treba, ili će te čak pokušati podkrasti neće smatrati da će snositi sankcije jer si ti jednom pokazao prijateljsko ponašanje koje se često tumači kao naivnost kod mnogih, odsustvo lukavstva pa si kao takav pogodan za prevaru

Šta ti je tu čudno, ciganska posla, kao i sa nama :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Natasa. рече

Šta ti je tu čudno, ciganska posla, kao i sa nama :smeh1:.

Ma degenerici kao i mi, nisu uređeni kao ovi sa zapada. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Ma degenerici kao i mi, nisu uređeni kao ovi sa zapada. 

Ljudska priroda je svugde ista, samo je pitanje koji sistem šta dozvoljava. Ništa oni sa zapada nisu ni bolji ni gori od bilo koga, ali samo im je vaspitanje drugačije. Inače, često kažem ciganska posla od Mađarske ka jugu (što se Evrope tiče), ne mislim nikoga da time uvredim.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Ljudska priroda je svugde ista, samo je pitanje koji sistem šta dozvoljava. Ništa oni sa zapada nisu ni bolji ni gori od bilo koga, ali samo im je vaspitanje drugačije. Inače, često kažem ciganska posla od Mađarske ka jugu (što se Evrope tiče), ne mislim nikoga da time uvredim.

Ja više ne mogu tako da razmišjam. Cigani su i jedni i drugi bez neke suštinske, samo je razlika površinska. Jedinu razliku koju sada i u buduće priznajem između istoka i zapada je da na zapadu relativno lakše i više para možeš zaraditi bez susretanja sa korupcijom. Samo to i ništa više. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

na zapadu relativno lakše i više para možeš zaraditi bez susretanja sa korupcijom.

Pa to, ljudska priroda je ista, samo ti sistem nešto dozvoli ili ne. Što se tiče "ciganskih posla" tu uključujem i temperament, što ne znači ništa loše. Grk i Šveđanin se ipak razlikuju u temperamentu. Ima tu i do klime.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Natasa. рече

Pa to, ljudska priroda je ista, samo ti sistem nešto dozvoli ili ne. Što se tiče "ciganskih posla" tu uključujem i temperament, što ne znači ništa loše. Grk i Šveđanin se ipak razlikuju u temperamentu. Ima tu i do klime.

Ma ima svega, klime, geografije i istorije ponajviše, geopolitike, religije... svega i svašta. 

Подели на овим сајтовима

Улица Виа Егнациа у Солуну. Улица у којој сам одсела у хотелу и којом сам се сваки дан радо шетала,  пре пар година. Веома ми је драга, можда зато што ме помало подсећа и на Београд. Ова улица ме је одвела и до Галеријевог славолука, а може вас одвести чак и до Истанбула, али то нисам пробала да урадим :-D Цео Солун заправо има посебно место у мом срцу.

Untitled.png

Подели на овим сајтовима

On 29.4.2018. at 9:12, Natasa. рече

Šta ti se više dojmilo, East coast or West coast?

Нисам пуно видео од западне обале - Лос Анђелес и Сан Франциско, мало около. Западна је више драматична јер су уз обалу планине, па ето зато имају глас.

Ево поглед на прелепи Малибу где живе Брус Вилис и компанија, ту сам се брчкао на овој плажи некад: :) 

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

LA ili NYC? Je l San Francisko Meka za LGBT ili je sad svuda isto?

NYC.

Сад су свуда прихваћени, али углавном сами бирају урбане средине и веће градове. СФ, Мајами и сл. Има више ноћног живота и тако. У предграђима сви иду на спавање у 9... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Grizzly Adams рече

Нисам пуно видео од западне обале - Лос Анђелес и Сан Франциско, мало около. Западна је више драматична јер су уз обалу планине, па ето зато имају глас.

Ево поглед на прелепи Малибу где живе Брус Вилис и компанија, ту сам се брчкао на овој плажи некад: :) 

Jeste ovo lijepo, ali opet meni je ljepše gdje ima neka ljepota, a žive obični smrtnici. 

Imaš neko mjesto da pokažeš koje ti se svidjelo u SAD, a gdje žive obični ljudi. Isto tako možeš navesti i neko suprotno, gdje si ono došao i gulp knedla u grlo, majko gdje sam nabasao. 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Justin Waters рече

Jeste ovo lijepo, ali opet meni je ljepše gdje ima neka ljepota, a žive obični smrtnici. 

Imaš neko mjesto da pokažeš koje ti se svidjelo u SAD, a gdje žive obični ljudi. Isto tako možeš navesti i neko suprotno, gdje si ono došao i gulp knedla u grlo, majko gdje sam nabasao. 

Има тамо и обичног народа, није резервисано само за супер-богате. Неко мора и да им одржава те виле... :smeh1:

Има пуно лепих места, тешко је издвојити. Већина њихових предграђа где живе обични људи су веома лепа. Ево нпр. Боулдер, Колорадо:

Где сам се баш саблазнио је центар Сан Франциска... Као да си улетео у неку зомби-апокалипсу... Улице препуне наркомана, алкохоличара, бескућника, ужас живи.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...