Jump to content

Iskustva forumaša iz raznih dijelova svijeta kroz google street view

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Vladan ::: рече

Гледам слику и питам се... где му је та вода, каква вода... гледам и схватим да је оно за шта мислим да су црне асфалтиране улице у ствари вода... лудило... joooj

Имају водене лавиринте... цццц а шта раде за комарце вероватно их редовно трују иначе би изгинули :) 

Тотално лудило. :)

Ти лавиринти направљени су намерно тако да свака кућа има излаз на воду, а уједно постоји само један ”копнени” улаз. Ту пролазим често ових дана, цео пут је невероватан... Иначе, одмах поред: :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Grizzly Adams рече

Ево једна што је на продају... ко има слабо срце немој да гледа... :smeh1:

https://www.zillow.com/homes/for_sale/Admirals-Cove-Jupiter-FL/46815414_zpid/762222_rid/globalrelevanceex_sort/26.918339,-80.067566,26.894152,-80.102842_rect/14_zm/

Таман сам се намерачио, ал видех да има само 3 паркинг места. 

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Grizzly Adams рече

Где се богаташи окупе и направе кућерине тамо Гугл ауто не може да уђе јер има капију и чувара на улазу. Али по улазу може да се наслути како је унутра: :D

И ово као наплатна рампа, са фонтаном, и са три траке као ауто пут је у ствари улаз у насеље богаташа? Sick! :) 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Juanito рече

Таман сам се намерачио, ал видех да има само 3 паркинг места. 

И то ми запало за око, испред сваке радничке куће 1-3 аута а ови остали боље да не гледам...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vladan ::: рече

И то ми запало за око, испред сваке радничке куће 1-3 аута а ови остали боље да не гледам...

У 95% Мурике без аута можеш само да крепаш. Не само да не постоји никакав облик јавног превоза, већ често не постоји ни начин да ходаш од места А до места Б. Све је расуто, продавнице су километрима далеко од ових предграђа. Тако да је један ауто по члану домаћинства насушна потреба, а не луксуз. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

У 95% Мурике без аута можеш само да крепаш. Не само да не постоји никакав облик јавног превоза, већ често не постоји ни начин да ходаш од места А до места Б. Све је расуто, продавнице су километрима далеко од ових предграђа. Тако да је један ауто по члану домаћинства насушна потреба, а не луксуз. 

Да када се погледа колике су улице и насеља а ко зна где су школе и остало...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

Има тамо и обичног народа, није резервисано само за супер-богате. Неко мора и да им одржава те виле... :smeh1:

Има пуно лепих места, тешко је издвојити. Већина њихових предграђа где живе обични људи су веома лепа. Ево нпр. Боулдер, Колорадо:

Где сам се баш саблазнио је центар Сан Франциска... Као да си улетео у неку зомби-апокалипсу... Улице препуне наркомана, алкохоличара, бескућника, ужас живи.

Ovo je baš lijepo. Pošto je Kolorado, čini mi se da je Boulder negdje u planini, u svim godišnjim dobima je vjerovatno fenomenalno, i ovo kako je čisto i sređeno preverzija. Ali brate za mene je ovo veliko previše veliko i dosadno...više mi se sviđa istočnjačka skučenost. 

Mada kada poredom ovo u Boulderu i ovo:

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Ма да, не само код нас него уопште у Европи је тешко наћи било шта слично. Али пази, оно изнад нису ”богаташи” него нека ”средња класа”, опет обични људи који имају бољи посао. 

Где се богаташи окупе и направе кућерине тамо Гугл ауто не може да уђе јер има капију и чувара на улазу. Али по улазу може да се наслути како је унутра: :D

Ево поглед одозго, ако обратиш пажњу - направљено је да свака кућа има излаз на воду, а ове веће јахте су паркиране посебно горе десно, где је овај ”клуб”...

Чудо шта направише људи...

Boulder ima dušu, spram ovog megalomanskog naselja. Ne znam kako ljudi mogu živjeti na ovakvim mjestima. ne_shvata

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan ::: рече

Да када се погледа колике су улице и насеља а ко зна где су школе и остало...

За развожење деце у школу имају они чувени бусеви који су свуда потпуно исти. :smeh1:

SSDF923.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

За развожење деце у школу имају они чувени бусеви који су свуда потпуно исти. :smeh1:

Претпостављам да нису стари као што изгледају него је вероватно ретро лук а унутра су модерне машине.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Vladan ::: рече

И ово као наплатна рампа, са фонтаном, и са три траке као ауто пут је у ствари улаз у насеље богаташа? Sick! :) 

Је л си видео... :)

Баш сам се питао да л ће да се прошеташ до фонтане. Фора је да то код њих није само пар људи ”блиских власти” као у другим деловима света него дословно на хиљаде тако богатих људи има, разни предузетници итд. Свако има шансу да догура до тога.

Али да не претерам, моје одушевљење Вавилоном је већ добро познато... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A sad malo čamotinje, u kojoj se mogu naći biser nedostupni onim bogatašima iz Palm Springsa :smeh1:

Ovdje smo postavljali cijevi za vodu. Ja doduše nisam provodio vrijeme na gradilištu, ali kolege jesu. :smeh1: Evidentno je siromaštvo prisutno u ovom dijelu grada. Ljudi se bore da prežive, a mnogi nevino maštaju da će ih neki mali biznis kojeg vode na ulici vinuti među zvijezde Palm Springsa :smeh1:. Pored svih teškoća vidi se život. Na vrlo malo prostoru, mnogo je dućana raznih namjena, od prodavničica, do frizera, fotokopir radnji, prodavci guma, prodavci ma svega i svačega a ljudi mile svuda.  U ovakvim naseljima sam viđao radnje doslovno veličine 1.5m sa 1.5m, taman dovoljno da vlasnik ima sto za kojim sjedi i naginje na ulicu, a opus rada mu je ne znam neka papirologija pa tako da mu i ne treba neki prostor. :smeh1: Imaju i restorančići vrlo mali za 5-6 ljudi da sjednu u isto vrijeme...nisam zalazio u ovakve, a duša mi žudila, ali bilo je previše prljavo i zaglavio bi u bonici ako bi se usudio jesti. Međutim u nekim zemljam azije je isto ovako poput Vijetnama, ali je kud i kamo čistije pa bi bilo i više šansi za uživanje u malim stvarima. Recimo ono što mi fali od tamo su ovi prodavci povrća koji svoju robu drže izloženu na kolima. Često ih se moglo čuti kako voze ulicama i snažnim glasom, razvijenm od djetinjstva oglašvaju da prodaju povrće. Žena bi najpre jer ona se prvo isćaska pre nego siđe, a nekad i ja sa balkona bi mu samo doviknuo da stane...onda siđem stepenicima i na ulici kupim povrće za taj dan što smo planirali ručak..nerpocjenjivo...također ono u čemu sam uživao su isti takvi prodavci samo sa kokosom ili ananasom umjesto povrća. Često icrpljen od vrućine sam znao stati pored puta i naručiti jedan kokos kojeg ti on na licu mjesta isječe mačetom, i napravi rupu da možeš da popiješ nektar slamkom. Isto bi bilo i sa anansima, kojeg isjeku malo u stilu i onda ti pospu solju...da meni se tako jednom omaklo, pa nisam ni obraćao pažnju već samo naručio i on posu so dok sam ja gledao na stranu i kako sam zagrizao tako sam ispljunuo :smeh1:. Oni naime kombinuju kiselinu i so radi zadržavanja tečnosti u organizmu usljed veilikih vrućina. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ih u mene ne radi linak za embed, kako se postavlja 360 view? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

него дословно на хиљаде тако богатих људи има

Да види се, погледао сам и даље и до неког предшколског северозападно, и из птичије перспективе, има стотине кућа на воденим лавиринтима а још има и ваздан истих таквих само "без воде"...

Али она ширина ме запањује у односу на ове наше сокаке.... шири им тротоари од наших улица плус за бициклисте плус травнате траке између свега тога.... од улице до куће им је простор на којем људи овде праве стамбене зграде једну до друге...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Justin Waters рече

Ovo je baš lijepo. Pošto je Kolorado, čini mi se da je Boulder negdje u planini, u svim godišnjim dobima je vjerovatno fenomenalno,

У подножју Стеновитих планина, веома леп предео.

ovo kako je čisto i sređeno preverzija

То је код њих стандард. Сва предграђа изгледају слично томе, у било ком делу земље. Одеш у Хуанову Северну Каролину:

više mi se sviđa istočnjačka skučenost. 

:scratch_head:

ОК, о укусима не вреди расправљати... Ај гес...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...