Jump to content

Iskustva forumaša iz raznih dijelova svijeta kroz google street view

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Ја одем у ”Код” па онда убацим директно...

Ša biraš, html ili javascript? Brzo ima još malo vremena da ispravim :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Justin Waters рече

Ali brate za mene je ovo veliko previše veliko i dosadno...više mi se sviđa istočnjačka skučenost. 

Слажем се да велики простор чини да се можда формира просторно отуђење али опет и овде су људи отуђени иако су куће близу, отуђени су и у стамбеним зградама. А има и оних разуђених села по планинама па су људи опет блиски... Ваљда више зависи од менталитета. Не знам ја волим ширину...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Vladan ::: рече

Претпостављам да нису стари као што изгледају него је вероватно ретро лук а унутра су модерне машине.

Држава је ”регулисала” школске аутобусе тамо још 1930-тих па дан данас изгледају као аути из тог доба... Мислим да нису ни изнутра много ”модернизовани”.

Шта ћеш...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan ::: рече

Слажем се да велики простор чини да се можда формира просторно отуђење али опет и овде су људи отуђени иако су куће близу, отуђени су и у стамбеним зградама. А има и оних разуђених села по планинама па су људи опет блиски... Ваљда више зависи од менталитета. Не знам ја волим ширину...

Ma nije to do mentaliteta...ima raznih faktora. Ja više volim kad imam neke osnovne male ali prijatne stvari na dohvat ruke..mala prodavnica, mali kafic blizu mene, vidiš ljude u bilo koje doba dan itd...ako baš sve u životu moram raditi sa autom, to mi je onda dosadno. Ako radim sa autom nešto onda volim da je kraće...ne znam kakav je ovo osjećaj voziti se autom u SAD kada radiš svakodnevne stvari, ali mi se čini da mi se ne bi sviđao baš tolika potreba da moraš sve raditi autom. 

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Исправио сам. ;)

HTML

Hvala, zaboravio da imaš crvene privilegije. :smeh1: 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Држава је ”регулисала” школске аутобусе тамо још 1930-тих па дан данас изгледају као аути из тог доба... Мислим да нису ни изнутра много ”модернизовани”.

Шта ћеш...

Па фарови ми изгледају модерно и рекох да можда машина ипак није на лож уље :) 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vladan ::: рече

Ух, ја обожавам ширину. Они се не друже по ”географској основи” тј. са комшијама, него са људима из цркве, неког клуба и слично. Са комшилуком углавном само на ”добар дан”.

Једно време кад сам живео у Бруклину хтео сам душу да испустим тамо од скучености и ружноће... Ево баш у овој улици:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan ::: рече

Па фарови ми изгледају модерно и рекох да можда машина ипак није на лож уље :) 

Да, да, што се мотора тиче усавршавају их. Има ваљда сад и ових ”еколошких” итд.

Мислио сам на изглед.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Ух, ја обожавам ширину. Они се не друже по ”географској основи” тј. са комшијама, него са људима из цркве, неког клуба и слично. Са комшилуком углавном само на ”добар дан”.

Једно време кад сам живео у Бруклину хтео сам душу да испустим тамо од скучености и ружноће... Ево баш у овој улици:

Да... "уживање" када се возиш по насељима у Београду а углавном и у осталим градовима...

Подели на овим сајтовима

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!4v1525116355021!6m8!1m7!1sdXbnN3WIqmxtoFn1voD5Iw!2m2!1d23.74996687965774!2d90.3866750901637!3f10.86685924754812!4f-7.846950880860675!5f0.7820865974627469" width="600" height="450" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>

Ovo je green road u Dhaki. Ulica koja je krcata radnjama od vrha do dna plus svaka uličica na stranu ima isto tako niz prodavnica, pa onda sve to puta dužina i širina grada...desetine hiljada malih radnji svih mogućih poslova. To je još uvijek tipično za Aziju i ostaće hvala Bogu vjerovatno dugo dok god su ovako mnogoljudne i napučene. E sad ono o čemu sam stalno razmišljao je kako te male radnjice opstaju! Naravno nikad mi niko nije izdao neki fiskalni račun i vlada ove male radnjice ne tereti za porez jer znaju da ako im to učine vjerovatno će im to biti kraj, i onda je bolje da žive i privređuju kako umiju i znaju nego su na ulici gladni. 

Подели на овим сајтовима

Каква разлика брате мили... Као да није иста планета... :(

Dve planete...a nisam postavio ono najgore, vjerovatno i ne može jer google auto nije mogao ući u toliko uske ulice..Zapravo na tim mjestima nema ulica, to je jedan prostor na kome su nakalamljene konzerve u kojima ljudi preživljavaju...a pokušaću naći jedan prizor kojeg je bilo moguće vidjeti na ulici, užasan je ali prikazuje bijedu sa kojom se ljudi suočavaju. 

E opet ne radi linak, dakle nešto ja ne kopiram dobro sa google maps, ovaj put sam birao HTML. :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters На ово ”Код” у горњем левом углу треба да се кликне:

image.png

Meni toga nema:

image.thumb.png.f2f03aff5361a3415d66a9871b3f34e8.png

Ima samo ovaj drugi kod nakon citata, a prije smajlija. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...