Jump to content

Psihopate među nama

zejak

Препоручена порука

Човеку је тешко да појми да постоји чисто зло. Чисто зло јесте могуће само ако нема саосећања, савести, кајања. Зато и када се сусретнемо са психопатом, наш мозак не може да појми колико је дубок понор, докле та хладноћа сеже. Зато ми почнемо да рационализујемо појаву и правдамо евидентне знаке који се пројављују, и сами себи сплетемо мрежу у коју нас наш лични психопата покупи. То ђаво и хоће, да не верујемо да он постоји. Понашање психопате подводимо под појмове које можемо да разумемо, као нпр. није он лош, он само није сентименталан, он је рационалан. Да, то може да важи за особу која је таква али и таква особа има своју границу, докле иде. Психопата нема границе, он ће урадити све  да би постигао свој циљ. Без икаквог реципроцитета. То су они људи који су у стању да вас убију за сто динара. 

Е сад, има и она врста што не жели да сноси последице свог деловања, они се веома чувају да не изађу из оквира социјално прихватљивог, и веома им је битно шта други мисле о њима.

Када се нађете у односу са психопатом, највише времена треба да схватите да то заиста постоји и да је нашао баш вас за погодну жртву. Битно је знати да свако може бити преварен, и треба су чувати од нормалних претпоставки да можете тој особи да објасните да то није лепо што ради....пре ћеш научити карфиол да штрика. Јер психопате знају да чине зло, али их је баш брига. Па се питате која личност је права, она дивна добра сјајна или ово зло што искочи, па док проверите да није можда ваша кривица...оде пола живота. 

Један од добрих начина да се извучете од психопате је да га држите у незнању о вашем животу и по коју дезинформацију, човек се најежи кад схвати како су ти делови интегрисани одједном у причу која тече даље и коју психопата жртви представља као реалност.

Још нешто сам данас схватила. Са психопатом никад није завршено. Извући ће вас из нафталина и 15 година касније ако можете да му послужите у некој игри. Тим поводом сам нашла овај фантастични клип, све је речено...

Подели на овим сајтовима

Odbrana od psihopata (Defense Against the Psychopath)

Ово је наслов, ако линк не ради само ово убаците у јутјуб.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ако сте често на мети психопата или нарциса, може бити да сте програмирани да их тражите.

Изузетан текст на тему " зашто се будале баш за мене каче" 

http://www.healthyplace.com/personality-disorders/malignant-self-love/the-inverted-narcissist/

Подели на овим сајтовима

Боље иди ради неки користан мушки посао, него што вичеш по форуму. Имаш ли нешто да кречиш, поправљаш, а?

Подели на овим сајтовима

Vidis da ste Juanu hijackovali temu, pa on je strucnjak u prepoznavanju psihopata kome nema ravnog, psihopate su svuda oko nas, svi su psihopate, ti si psihopata! :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ja sam trenutno pishopata, izvinte me odma se vracam :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Odbrana od psihopata (Defense Against the Psychopath)

Ово је наслов, ако линк не ради само ово убаците у јутјуб.

Добар је видео.

Није савршен али може да послужи.

Оно што сам до половине извукао :

Особине по којима се препознају психопате:

Manjak empatije

Odsustvo griže savesti

Površnost

Grandioznost( samoobožavanje)

Neodgovornost(neko drugi je odgovoran/kriv)

Impulsivno ponašanje

Kompulzivno laganje

Manipulativnost

Anti-socijalno ponašanje

Врсте психопата:

Narcisoidi

Žrtve

Prevaranti

Zloće

Profesionalci

Подели на овим сајтовима

Уф, овоје много озбиљнија тема, имате код Скот Пека, који је писао неке књигице лаке психологије, али његова књига " Људи лажи" управо описује искуства која ја имао са психопатама који су долазијли код њега. Описао је управо то демонско у њима, и није се шалити са тим, јер су у стању да преваре и искусне психијатре. Постоји доста литеретуре о томе, али их је тешко препознати, осим ,као што неко рече ниси  имао искуства.

Немамо ми одбрамбене механизме за те људе, они су углавном изузетно интелигентни, јер наравно да им мозак ради триста на сат,не спречава их савест,иопасно је сукобити се са њима, а још опасније мислити да их можете променити. Ко је са њима живео, и био емотивно укључен, или је изашао из тога са траумама, које само Бог може да зацели, или ако останеш у тој вези да би преживео, временом постајеш исти.Циљ психопате је да разори личност, и да све што виде да је добро, имају потребу да униште

Slazem se sa prvom boldovanom recenicom. Nisu svi "teski" ljudi psihopate, ali, oni koji jesu su zaista... Ulivaju jezu. Iz nekog razloga, "upoznala" sam jednog.

Sto se odbrambenih mehanizama tice, imamo ih, itekako. Ne gubite nadu, ni veru. U principu, oni zbunjuju i emotivno iscrpljuju ljude. Imate osecaj da je to dvostruka licnost: jedna od njih divna, a druga je uzasna i ne znate kako da se postavite. Ono sto je meni najteze palo je to sto sam "morala" da priznam (bolje reci - uvidim) da zaista postoje zli ljudi (ne, ne kazem da su oni eto, takvi, vec da mogu toliko da "uznapreduju" u zlu da je to stravicno (mi mislimo da su to izuzeci poput onih poznatih: Staljin, Bandi, itd.). Potpuno suprotno od svega sto sam dozivela. Cim shvatite sa cime se suocavate - biva lakse. Gospod je uvek tu, osvetlice vam onoliko koliko vam je potrebno da ih razumete. U sustini, sve sto rade, rade iskljucivo za sebe i u sopstvenu korist, dakle, ne vide dalje od nosa. Jesu oni inteligentni ali, ni mi ne smemo zaboraviti kolika nam je sila data, zar ne? ;) Kljucno je ne plasiti se. To su nekakvi antihristi i u to ne sumnjam.

Sto se cilja tice, zavisi od stepena zla. Ne znam zbog cega, ali mislim da oni (licno) nemaju nikakvu potrebu za unistavanjem, to su vec zli dusi u njima. Oni postanu hodajuce lutke, tesko, tesko da moze da se dopre do njihove licnosti... Ni oni sami ne znaju ko su.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Добар је видео.

Није савршен али може да послужи.

Manjak empatije

Odsustvo griže savesti

Površnost

Impulsivno ponašanje

Kompulzivno laganje

Manipulativnost

Anti-socijalno ponašanje

Врсте психопата:

Narcisoidi

Žrtve

Prevaranti

Zloće

Profesionalci

Шта добар? Одличан видео ( ја се препозн'о у ама баш свакој особини ).

Него, јесу л' те врсте психопата поређане у градацији?

Миси'м, јел мора баш сваки тај стадијум да се прође док не добијеш статус професионалца?

То ми сад нешто, што би се 'но у нас казло, heavy.

Јел може мало и да се прескочи?

Бар два-три?

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Manjak empatije

Odsustvo griže savesti

Površnost

Impulsivno ponašanje

Kompulzivno laganje

Manipulativnost

Anti-socijalno ponašanje

Врсте психопата:

Narcisoidi

Žrtve

Prevaranti

Zloće

Profesionalci

Sto se tice "vrsta" - psihopate su sve ovo u jednom.

Njihova kontradiktornost i jeste uzrok zbunjenosti drugih. Recimo: kazu da su ljudi rasisti, a onda ismevaju Kineze. U sustini,sve sto rade je projekcija. Ako se zale da ih je neko prevario - znaci da su oni nekog zavrnuli. Ako kazu da se neko ponasa superiorno - to znaci da se plase te osobe i ljubomorni su sto se osecaju manjim u prisustvu te osobe (potpuno bezrazlozno, btw, paranoicni su, takodje).

Evo snimka, koga ne mrzi...

To je otprilike taj mindset... Kainovski, biblijskim jezikom receno.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...