Jump to content

Psihopate među nama

zejak

Препоручена порука

...

Сад ми више такви не прилазе. Чак мислим да и беже од мене. 

Тако да контам да све ово горе написано има везе са тим каква смо ми особа, а не дал је неко вакав или онакав вампир ил шта већ.

То је зато што сад имаш чаробни калпак!   :D

Ако мене питаш успостављање односа зависи од обе стране. Ако већ дође до интеракције мудрост се састоји у преусмеравању напада, као у борилачким вештинама...

:ih5loz:

Ево шта је рекао сенсеи М. Уешиба:

стави активан принцип (јанг) у десну руку

леву претвори у пасиван (јин)

и тако води непријатеља

значење је пута

да мачем љубави

преобратиш непријатеља

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Ne. Već sam te prijavio za vređanje.

Извини, нисам имао намеру да те увредим, мислио сам да ће онај смешак на крају да буде довољан знак да је у питању шала.

Подели на овим сајтовима

Извини, нисам имао намеру да те увредим, мислио сам да ће онај смешак на крају да буде довољан знак да је у питању шала.

Šalim se shvatio sam da je šala. :D

E sad da znaš koliko mi troll u meni govori da nastavim da se šalim, tj. da se pravim uvređen ili ti da budem onaj gore psihopata onaj što od sebe pravi žrtvu.

Подели на овим сајтовима

значење је пута да мачем љубави преобратиш непријатеља

More, sad mi je jasno zašto kažu da bi pošten kik-bokser mogao da prebije svakog aikidoku :P

No, da se vratim na temu: u toku volontiranju u Padinjaku sam upoznala nekoliko "psihopata". Znači, ne emocionalnih vampira, već ljudi sa dijagnozom F60.2 - antisocijalni poremećaj ličnosti. Kakvi god bili, u njima mi je najteže bilo da osetim ljudski lik. Strašno je što to kažem, ali izuzetno je teško imati saosećanja prema nekom ko ga sam ne poseduje. U nekima od njih si osećao da se krije strašna i "nesvarena" mržnja, iza jedne sasvim obične spoljašnjosti. 

Ali nemojmo se zavaravati, svako od nas ima takođe u sebi tu mržnju i agresivnost, samo je pitanje koliko, da li je sublimiramo, da li joj je suprotstavljena i velika ljubav, itd. 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

То је зато што сад имаш чаробни калпак!   :D

Ако мене питаш успостављање односа зависи од обе стране. Ако већ дође до интеракције мудрост се састоји у преусмеравању напада, као у борилачким вештинама...

:ih5loz:

Ево шта је рекао сенсеи М. Уешиба:

стави активан принцип (јанг) у десну руку

леву претвори у пасиван (јин)

и тако води непријатеља

значење је пута

да мачем љубави

преобратиш непријатеља

ВЕруј ми да сам размишљао, ал не знам тачно шта је. Контам да сам сада зрелији далеко него у том периоду, ал шта је то што их тачно одбија сада а није их одбијало онда, још увек не могу себи да објасним.

А ово што је сенсеи реко звучи много мудро, ал га ја не разумем ич :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Тако што јако им лоше иде плакање..Кад људи искрено плачу,плачу одједном из оба ока и бришу их паралелно а психопата брише сузе из под једног па испод другог ока у правилним размацима.

И говор тела им никад није у складу с оним што говоре.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Тако што јако им лоше иде плакање..Кад људи искрено плачу,плачу одједном из оба ока и бришу их паралелно а психопата брише сузе из под једног па испод другог ока у правилним размацима.

И говор тела им никад није у складу с оним што говоре.

Naprotiv, psihopate vrlo uverljivo plaču, i kamen bi zaplakao kad ih gleda.

Baš mi je juče pričao moj prijatelj, psihijatar, o psihopatskim strukturama ličnosti - oni znaju kako izgleda emocija radosti,tuge,iznenađenja, uzbuđenja itd. i sve to veoma dobro glume, deluje veoma autentično, a jedina njihova prava i zaista autentična reakcija je ljutnja, kada im neko osujeti planove.

Подели на овим сајтовима

Naprotiv, psihopate vrlo uverljivo plaču, i kamen bi zaplakao kad ih gleda.

Baš mi je juče pričao moj prijatelj, psihijatar, o psihopatskim strukturama ličnosti - oni znaju kako izgleda emocija radosti,tuge,iznenađenja, uzbuđenja itd. i sve to veoma dobro glume, deluje veoma autentično, a jedina njihova prava i zaista autentična reakcija je ljutnja, kada im neko osujeti planove.

Да уверљиво плачу али је реч о опонашању кад плачу,како бришу своје сузе јер сам доле нагласила да говор тела им никад није у складу с оним што говоре.Психопате су себичне особе,без имало бриге за друге.Њима је живот игра ,а важна им је само победа и слажем се са тобом да њихова аутентична реакција је љутња када им неко осујети планове.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Гости

.

Čini se kao da se malo mešaju dva pojma ovde: psihopata i sociopata.

Inače šta mislite da li antipsihotici pomažu psihopatama. [Ne mislim da li deluju, jer oni deluju, nego da li pomažu].

Kakav je moralni aspekt upotrebe antipsihotika?

.

DODATAK: desnom rukom držim miš, a levom brišem suze (ne znam odakle ih); jesam li psihopata/sociopata ili sam previše zavistan od neta?

Подели на овим сајтовима

.

Čini se kao da se malo mešaju dva pojma ovde: psihopata i sociopata.

Inače šta mislite da li antipsihotici pomažu psihopatama. [Ne mislim da li deluju, jer oni deluju, nego da li pomažu].

Kakav je moralni aspekt upotrebe antipsihotika?

.

DODATAK: desnom rukom držim miš, a levom brišem suze (ne znam odakle ih); jesam li psihopata/sociopata ili sam previše zavistan od neta?

Нисам квалификован и не знам да причам на ту тему сем онога што сам успут покупио, ал ако ти знаш нешто о томе и имаш времена да нам напишеш, било би фино проширити знање.

Ја све чекам да @@DankaM крене, ал се све нешто нећка и само по коју прозбори на ове теме.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Док она не дође да ја мало забављам публику...

...ово што је сенсеи реко звучи много мудро, ал га ја не разумем ич :)

Не мораш много да се замараш око "дешифровања". Сенсеи је дао образац који је применљив на међуљудске односе како кроз речи тако и кроз борбу прса у прса. Намерно сам навео ову поуку у стиховима јер се може применити и на хришћански живот. У суштини своди се на ово:

"Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник."

...Што не значи да потпуно одустанеш од ближњег и осудиш га већ да ствар препустиш Богу и молиш се за њега, само без даљих расправа, колико је то могуће.

Подели на овим сајтовима

Ако већ дође до интеракције мудрост се састоји у преусмеравању напада, као у борилачким вештинама...

Пази, није то нека мудрос', нити се састоји у преусмеравању... напад је сам по себи инертан, па се на ту инерцију једноставно дода минимална количина енергије, али довољна да га усмери у жељеном правцу... више је ту акцент на ефикасности, "као... па, па, па, пааа... аикидо, као... па, па, па, пааа... аикидо".
Подели на овим сајтовима

Пази, није то нека мудрос', нити се састоји у преусмеравању... напад је сам по себи инертан, па се на ту инерцију једноставно дода минимална количина енергије, али довољна да га усмери у жељеном правцу... више је ту акцент на ефикасности, "као... па, па, па, пааа... аикидо, као... па, па, па, пааа... аикидо".

"Па, то сам и казао..." 35238_416657097382_5476919_a.jpg?lvh=1

Шалим се, разумео сам те. У оба случаја своди се на исто, као што си рекао - ефикасна тј. адекватна и правовремена реакција.

[фото http://sr-rs.facebook.com/notes/sido-rodila-si-idiota-/tango-%C5%A1oji%C4%87-rokeri-s-moravu-i-sre%C4%87ko-%C5%A1oji%C4%87/419098299510]

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...