Jump to content

Лепша жена

Препоручена порука

пре 2 часа, Juanito рече

Мени се чини да ти стално замишљаш како мушкарци тако нешто седну, отворе пиво, па рачунају у глави, размишљају о жени овако или онако, провуку све закључке кроз гомилу некаквих идеолошких поставки које су научили и усвојили и онда, ето, донесу одлуку да се понашају овако или онако и да размишљају о жени вако или нако. У стварности тип види комшијину рибу, па се онда излуче те неке супстанце и хормони (брзином коју диктира кинетика дате хемијске реакције, типа пар нано или милисекунди), па онда још пар милисекунди да сигнали дођу од неурона до неурона и назад до одговарајућих органа и БУМ!!! - добијеш осећај ”у стомаку” који се описује ”љубомора због лепше жене” јер је језик (бар већине нас смртника) поприлично ограничен да то опише мало боље. И да риба није комшијина, било би исто којекаквих осећаја, ал пошто је комшијина, то значи да смо ”изгубили битку”, знаш оно кад се два срндаћа крљају роговима док срна чека. Наравно да то све није тако у овом моменту људске историје и еволуције, него много комплексније. Вероватно чак комшиница уопште и није лепша од жене, само је нова, ал проклета биологија и еволуција... Ми не посматрамо жене као нешто што треба добити. У смислу да тако размишљамо. Не бисмо чак (већина нас, наравно да има разних патологија) ни умели да опишемо да нас неко пита. Ми то најдубље изнутра осећамо, аутоматски, рефлексно то нам је урођени инстикт. Тако смо направљени.

A meni se čini da ti kad vidiš bilo šta tangencijalno vezano za seksualnu privlačnost ne pročitaš pitanje, nego pojuriš da vikneš "Biologija! Priroda! Seks!"

Ali to nije bilo pitanje koje je Džumandži postavila. Nije bilo govora o osećanju privlačnosti prema drugim i "tuđim" partnerima, već zavisti što komšija poseduje objektivno veću kuću, skuplji auto, lepšu ženu... A to je druga priča.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Nije bilo govora o osećanju privlačnosti prema drugim i "tuđim" partnerima, već zavisti što komšija poseduje objektivno veću kuću, skuplji auto, lepšu ženu... A to je druga priča.

Није друга прича. То је друга прича само у оквиру феминистичког дискурса, јер све те ствари сматрате социјалним конструктом. Завист према комшијином бољем је такође с биолошком позадином и инстиктивна је. Е сад, друга је ствар како ће неко реаговати на тај инстикт. Већина га рационално одбаци након пар минута и настави са својим животом који у 99% случајева уопште није гори од комшијиног, само нам очи гладне. Они који су навикнути на мржњу ће га можда и мрзети. Једино што нисам сигуран да ли се та инстиктивна реакција о којој причам зове завист. Ко што рекох, слаб сам с тим именима.

Подели на овим сајтовима

Pitanje je bilo vrlo konkretno vezano za zavist i sadržalo konkretne citate na koje se odnosilo. Prirom, ako nisam dovoljno bila jasna, totalno mi deluje iskonstruisano i fejk ta priča o zavisti u citatima i ne verujem da važi za ogromnu većinu normalnih ljudi.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Ali to nije bilo pitanje koje je Džumandži postavila. Nije bilo govora o osećanju privlačnosti prema drugim i "tuđim" partnerima, već zavisti što komšija poseduje objektivno veću kuću, skuplji auto, lepšu ženu... A to je druga priča.

Да, конкретно ово: 

пре 2 часа, Џуманџи рече

Мсм, акценат је на негативном осећању према особи А, а не на жељи за поседовањем нечега што је у власништву особе А.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Не капирам шта ту није јасно... Људи завиде једни другима због разних ствари па имају "негативна осећања".

Лепа жена је симбол статуса, а за мушкарце генерално је статус главна ствар у животу. То је исто биологија која постоји у живом свету већ милијарду година.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

А жене не завиде кад комшика има супер-згодног или богатог мужа? :)

За згодног нас је баш брига. Таквих има колико хоћеш. Али за богатог очи вадимо. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Лепа жена је симбол статуса, а за мушкарце генерално је статус главна ствар у животу.

Фуј и бљак :dry:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

А жене не завиде кад комшика има супер-згодног или богатог мужа? :)

neee, pare nek podeli, muža može i da zadrži :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je problem u razumevanju terminološki.

"Ova osoba mi se konkretno sviđa, šteta što je u vezi sa nekim drugim" nije zavist kao u datim citatima, nego privlačnost.

"Moja komšinica ima zgodnijeg/bogatijeg muža, šteta što moj muž nije zgodniji/bogatiji, pa da meni bude tako lepo/lako u životu" je možda donekle zavist, ali opet nije situacija data u citatima.

"Muž moje komšinice je objektivno zgodniji od mog, te joj ja zavidim iako nije jasno da mi se on konkretno sviđa" je prilično neobičan sentiment, ali dati citati deluju kao da se upravo na to odnose.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Фуј и бљак :dry:

Ми смо тако програмирани што би реко Хуан. Биологија.

Мушкарци се бију да буду на што вишој позицији. А жене генерално воле мушкарце "на врху". Није случајно да најуспешнији мушкарци по правилу имају најлепше жене. Од Трампа до Џони Депа и Илона Маска. Оплаках :))

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Лепа жена је симбол статуса

Pa da, kad posmatraju ženu kao objekat a ne subjekat. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Ми смо тако програмирани што би реко Хуан. Биологија.

Ма немој, тако сте програмирани? Сад је као Таја крив што вас није дебаговао, него је све грешке исправио тек код v2, жене.. 

Подели на овим сајтовима

Е куд је отишо овај форум, кад главни администратори спамују теме....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ninaana рече

Pa da, kad posmatraju ženu kao objekat a ne subjekat. 

Није тако.

Жена је субјекат који бира најуспешније. Није симбол статуса жена као "објекат", него то што те је лепа жена одабрала.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...