Вилер Текс Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 пре 2 часа, MKD13 рече Makedonci, posle sve sto su prosli, su namanje krivi shto su u ovo stanje u kome jesu. Zamisli jedno dete ko je je od roditelja otugeno jos od pelena i zatvoreno i jednoj sobi. Pa ga vospitavas samo ti bez da mu das istinsko znaje i o njegovim roditeljima i o opste o svetom koji ga okruzuje. Па ти Деретић из истих књига учите, само где он чита Срби ти читаш Бугари. И заборавих да ти напишем нешто о узурпацији? Јесу Немањићи и Мрњавчевићи што изградише онолике цркве узурпатори? Мислим ти причаш чисту политичку причи и заиста не знам што се са тобом дописујем, искрено. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD13 Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 пре 6 часа, Вилер Текс рече Фанариоте су посебна прича, нимало здрава. Што тебе не оправдава. Сваки етнофилетизам па и грчки је лош. А шта ћемо са Светим Владиком Николајем жичким и охрдиским? Јел то видиш као благослов за Орхид и Македонију или не? Остави по страни грешке и слепило српске политичке елите између два рата, али такође заборави усташко-комунистичку -вмро пропаганду о Краљевини као тамници народа. То са усташама и скојевцима причај. Ако ти је Македонија све, нећеш имати ни прошлост ни садашњост ни будућност. Е дал ћеш ти разумети ово што ти пишем, сумњам. Vladika Nikolaj je unikatna i komplicirana licnost. Posebno mi se sviga negov prolog, bio je asketa, i imao dar reci. U svoje vreme, citao sam jednu knjigu monah Kalist, gde ima dosta informacija o vladiku NIkolaja. Ka sazaljenju shto se tice nacionalizma i Makedonije vladika Nikolaj isto je bio podlozan veliko-srpskim idealima. U to vreme isto je bio sv.Jovan Maksimovic u Bitolju i to su bile neke svetle tacke na mracnom nebu Makedonije u to vreme. Meni se Loticevci vise svigaju nego li bogomolci, a Justin Popovic vise mi lezi za citanje nego li vladika Nikolaj. Kraljevinu ja stvarno hocu da zaboravim, i bolje i vi da se ogradite od njena zlodela, da ne bi taj greh nosili na dusi. Ako mislite da ona je u Makedoniji postupala kako treba, tesko vama. Ja mislim, to je moje licno misljenje, da u mnogome potom ste posradali imeno zbog vasih dela u Makedoniji. U vreme kad su srbi gradili manastiri po MK mi nismo imali problema, naprotiv u svemu smo bili poslusni. Jer vlast nije nas ugnjetavala ili prisiljavala da budemo srbi, bila je bliska narodu i starala se oko sve probleme shto narod ima. Kraljevic Marko je jedan od najomilenjih junaka kod naroda. Isto i crkvu Dusan nije dirao i uporedo sa srpskom crkvom sustestvovala je i Ohridska Arhiepiskopija. I to su razlike izmegu tih srba i srba 19-20 veka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 пре 11 минута, MKD13 рече Isto i crkvu Dusan nije dirao Цар Душан је проузроковао раскол, и тек је кнез (цар?) Лазар вратио српску цркву из раскола. У Пећкој Патријаршији, пише да је Лазар крунисан за цара, и да се Лазар одрекао круне ради политике, ал о томе нема много информација. "СВЕТИ ЈЕФРЕМ ПАТРИЈАРХ од 1371. до 1383. и од 1389. до 1399. У том међувремену оставио је престо и предао га Спиридону. Крунисао је кнеза Лазара за Цара 1382 године." http://www.srpskaistorija.com/pecka-patrijarsija-kroz-fotografije/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 пре 16 часа, milos50 рече У то јесте и проблем. Тема је о МЕНИ, о МОЈОЈ земљи, МОЈОЈ Цркви, МОЈОЈ заједници, МОМ народу. Потпуно нетачно, говорили смо уопштено. On 3/11/2018 at 9:52, Џуманџи рече Збунило ме то како си повезао да то које је националности има везе са тиме "ком народу" је владика, пошто је из овог последњег јасно да и Јапанац може да буде владика македонском народу ако ради за македонске политичке интересе. On 3/11/2018 at 13:37, milos50 рече Мени не смета да и Јапанац буде мој владика „ако ради за црковне интересе“ - а то је да се брине за спасење народа Божјег који је њему доверен. Исто би следило и да је Индијац епископ епархије канадске. Нема "ех, па то је другачије". Није. И рекао си свој став. Жао ми је. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 1 hour ago, MKD13 рече Meni se Loticevci vise svigaju nego li bogomolci Све време ти то и причам а ти се браниш па опет признајеш. Е муко моја, боље бре да попијеш чашу вина, мало запливаш у охридском језеру, скокнеш во Грција на моренце...Пусти дози ахтунг приче. Ај уздравље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD13 Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 1 hour ago, Вилер Текс рече Све време ти то и причам а ти се браниш па опет признајеш. Е муко моја, боље бре да попијеш чашу вина, мало запливаш у охридском језеру, скокнеш во Грција на моренце...Пусти дози ахтунг приче. Ај уздравље. Nisam bas razumio shta si hteo da kazes sa loticevce i bogomoljce. A ovo drugo ispunjavam doslovno i vino i jezero i more... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD13 Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 пре 1 сат, Ђорђе Р рече Цар Душан је проузроковао раскол, и тек је кнез (цар?) Лазар вратио српску цркву из раскола. У Пећкој Патријаршији, пише да је Лазар крунисан за цара, и да се Лазар одрекао круне ради политике, ал о томе нема много информација. "СВЕТИ ЈЕФРЕМ ПАТРИЈАРХ од 1371. до 1383. и од 1389. до 1399. У том међувремену оставио је престо и предао га Спиридону. Крунисао је кнеза Лазара за Цара 1382 године." http://www.srpskaistorija.com/pecka-patrijarsija-kroz-fotografije/ Na kraj cu da ispadnem zastitnik svih raskola To je bio politicki raskol, u Hristu obe crkve i carigradska i pecka su bile jedno. I Patrijarh Kalist i Patrijarh Joanikije su bili svetci. Za Dusana neznam al je bio jako pobozan, cak u to vreme slikali su Dusana sa oreolom. Danilo u svojih zitija srpskih kraljeva i arhiepiskopa bas jako pozitvno opisuje Dusana. Vizantisko carstvo za vreme Dusana je oslabelo a carstvo Dusanovo se sve vise i vise sirilo. Mislili su da je Bozja volja da se prebaci carstvo i patrijarsestvo sa vizantijca kod njih. Sveti su bili ljudi i koji su savetovali Dusana da ucini taj korak, nije on sam odlucivao o tome, kako zele da prikaze. Dusan nije bio nikakav zlotvor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milos50 Написано Март 13, 2018 Пријави Подели Написано Март 13, 2018 пре 5 часа, Џуманџи рече Потпуно нетачно, говорили смо уопштено. У томе јесте проблем. Све је „уопштено“. Само је Јапанац конкретан (извини, и Индијанац такођере). Ја (и мој народ) сам апстрактан, апстрахиран, апостазиран. И рекао сам свој став, али испада као да нисам. И због тога не жалим, а желим ти свако добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 14, 2018 Пријави Подели Написано Март 14, 2018 (измењено) пре 15 часа, milos50 рече У томе јесте проблем. У свему следећем ће бити "е, (сад) у овоме јесте* проблем", осим у твоме повезивању националности са од Бога повереним народом. Измењено Март 14, 2018 од Џуманџи * "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milos50 Написано Март 14, 2018 Пријави Подели Написано Март 14, 2018 пре 6 часа, Џуманџи рече осим у твоме повезивању националности са од Бога повереним народом. ? Ја сам то рекао или ти кажеш да сам то рекао? Нисам знао да сам сада Јеврејин. Ти добро знаш шта причам. У томе и јесте проблем :-) И ово је уопштено, јел да? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука