Jump to content

Епископ стобијски и Местобљуститељ струмички Давид: Несазрелост македонских власти у односу на верске слободе!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Вилер Текс рече

1. Што лажеш да ПОА сметају друге религије?

2.Објасни ми шта значи монопол на православље? Јел се то учи на вечерњој ВМРО школи или оној античкој?

2. Шта ти видиш заједничко између артемијеваца и ПОА?

3. Јел држава та која може да даје признање Цркви или Црква, тј све Цркве?

4. Нисам видео да ПОА пљује било кога већ износи став, нити да било кога шаље у затвор или руши верске објекте.

5. Европски суд је званична инститиција, која је далеко од савршенства али свако има права да јој се жали. Какве везе имају секте и ПОА?

6. Што се тиче љубави, далек је пут до ње али се стиже. А прво да се среди основно расуђивање, што видим да ти мањка.

1.Gde sam to rekao? POA Smeta to sto MPC i druge tradicione religije u Makedoniji imaju "veca" prava od ostalih verskih zajednica (megu kojim je i POA)

2. Pitaj to Davida a ne mene. "Jавност има право да буде обавештена да се на Европском суду за људска права воде још неколико сличних предмета против Р. Македоније, само зато што је држава поставила себи за циљ да штити монопол „Македонске православне цркве“ (МПЦ), на рачун других, што није неопходно за једно демократско друштво."

3. Zajednicko izmecu artemijevci i vraniskovci je to da su one verske manjine a ne pravoslavne crkve. Jedne za srpske vlasti u Srbiji a drugi za makedonske vlasti u Makedoniji. Tako vidi stvar Drzava, koliko je to eklisioloski tacno za nju to je nevazno.

4.Ako ne vidis pluvanje, ja ti tu nemogu pomoci. pitaj koji bilo vernik MPC.

5. Nema, sem u pljuvanje na MPC.

6.Sa rasugivanjem u meni je sve u redu. I normalno da (istoriska)VMRO ima veliki uticaj na mene jer Makedonija bez VMRO nije moguce zamisliti, mada i sa njom se neslazem bas u svemu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, MKD13 рече

1.Gde sam to rekao? POA Smeta to sto MPC i druge tradicione religije u Makedoniji imaju "veca" prava od ostalih verskih zajednica (megu kojim je i POA)

2. Pitaj to Davida a ne mene. "Jавност има право да буде обавештена да се на Европском суду за људска права воде још неколико сличних предмета против Р. Македоније, само зато што је држава поставила себи за циљ да штити монопол „Македонске православне цркве“ (МПЦ), на рачун других, што није неопходно за једно демократско друштво."

3. Zajednicko izmecu artemijevci i vraniskovci je to da su one verske manjine a ne pravoslavne crkve. Jedne za srpske vlasti u Srbiji a drugi za makedonske vlasti u Makedoniji. Tako vidi stvar Drzava, koliko je to eklisioloski tacno za nju to je nevazno.

4.Ako ne vidis pluvanje, ja ti tu nemogu pomoci. pitaj koji bilo vernik MPC.

5. Nema, sem u pljuvanje na MPC.

6.Sa rasugivanjem u meni je sve u redu. I normalno da (istoriska)VMRO ima veliki uticaj na mene jer Makedonija bez VMRO nije moguce zamisliti, mada i sa njom se neslazem bas u svemu.

На прво сам ти одговорио. 

Што се тиче моноплоа то питање је постављено у контексту том да се МПЦ понаша као да је Црква ђедово имање. Е па није.

На остале констатације нема смисла даље одговарати. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

На прво сам ти одговорио. 

Што се тиче моноплоа то питање је постављено у контексту том да се МПЦ понаша као да је Црква ђедово имање. Е па није.

На остале констатације нема смисла даље одговарати. 

U Makedoniji jeste, isto onako kako SPC u Srbiji.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, MKD13 рече

zato ti mene lepo razumes:)

Разумем те. Гледаш уско, национално и идеолошки. Ал човек се учи док је жив, тако да има времена. Мислим зезам те сад мало, али и сам и озбиљан.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Разумем те. Гледаш уско, национално и идеолошки. Ал човек се учи док је жив, тако да има времена. Мислим зезам те сад мало, али и сам и озбиљан.

Boze sacuvaj!:)

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Џуманџи рече

Где тачно?

Ово (болд) је сјајно. :D Брига о угледу "земље" је симпатична. :D А да пљује друштво нисам упућена. 

Не разумем подвучено.

A. У тој „варваризираној демократији“  „држава је осам пута затварала архиепископа Јована, рушила храмове ПОА, тукла свештенике и монахиње, а судски спорови још увек трају“.

Б. Не ради се „угледу“ земље, него о „земљи“, а то значи о народу коју тамо живи и коју сачињава друштво те земље, које он презире. А „пљување“ је његова специјалност, зато што је то једноствано његов ниво.  Он то „редовно“ ради за „најтиражније дневне новине“. Бог, Христос, јеванђеље, чак се и не помињу, а ако се и помену опет је то само инструменат да би оправдао сповођење туђинске антинародне политике злопупотребавајући Цркву.

В. Не разумем шта није јасно. Он је српски владика зато што ради за српске политичке интересе, није македонац зато што себе сматра да је припадник „наднационалног ромејства... на који је позван сваки човек, који жели да се ослободи од стега националшовинизма и трулежи“ (http://branislavilic.blogspot.mk/2017/12/blog-post_882.html).

И замислите, баш у овом моменту кад његов народ једва успева да опстоји и одбрани свог нацоналног идентитета и опстоји као народ, мудрица говори да је његов народ „националшовинистички“ зато што неће да се одрекне свог идентитета и да треба да прихвати неко „наднационално ромејство“! А видели смо како изгледа то „наднационално“ православље на демонстрације у Солуни и Атини.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, milos50 рече

A. У тој „варваризираној демократији“ „држава је осам пута затварала архиепископа Јована, рушила храмове ПОА, тукла свештенике и монахиње, а судски спорови још увек трају“. 

Питала сам где тачно ОН каже да је ОН

On 3/9/2018 at 21:54, milos50 рече

Давид каже да је прогоњен и дискриминован

као што си написао. 

Б. Не ради се „угледу“ земље, него о „земљи“, а то значи о народу коју тамо живи и коју сачињава друштво те земље, које он презире.

Онда ми није јасно чему јасна дистинкција у првом пост-у: 

On 3/9/2018 at 21:54, milos50 рече

„редовно“ пљује по земљи и  друштво

В. Не разумем шта није јасно. Он је српски владика зато што ради за српске политичке интересе,

Сад ми је јасно. :) Збунило ме то како си повезао да

On 3/9/2018 at 23:43, milos50 рече

шта је по националности и којем то народу је он владика?

то које је националности има везе са тиме "ком народу" је владика, пошто је из овог последњег јасно да и Јапанац може да буде владика македонском народу ако ради за македонске политичке интересе. 

Поштујем кад се јасно каже. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Џуманџи рече

пошто је из овог последњег јасно да и Јапанац може да буде владика македонском народу ако ради за македонске политичке интересе. 

Мени не смета да и Јапанац буде мој владика „ако ради за црковне интересе“ -  а то је да се брине за спасење народа Божјег који је њему доверен. ПОА је страна антинародна политичка инсталација која само има облик цркве, под изговором да спроводи „канонски поредак“ ради за антимакедонске политичке интересе. Црква треба да буде само... Црква. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, milos50 рече

Аааа, то је са других извора. Баш ме чудило што понављаш (цитираш) део о монахињама, рушењу храмова и сл., зато сам и питала. Хвала. :)

Мени не смета

У ово нисам залазила, нит' ме занима, само да нагласим. 

ПОА је страна антинародна политичка инсталација која само има облик цркве,

Црква треба да буде само... Црква. 

...Хмм, јасно.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Мени не смета да и Јапанац буде мој владика „ако ради за црковне интересе“ -  а то је да се брине за спасење народа Божјег који је њему доверен. ПОА је страна антинародна политичка инсталација која само има облик цркве, под изговором да спроводи „канонски поредак“ ради за антимакедонске политичке интересе. Црква треба да буде само... Црква. 

Видим да је теби брозовштина домаћа а Црква страна инсталација. Среди мало ум "антички македонче". 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...