Jump to content

Sta ako bismo ponovo ujedinili Jugoslaviju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Недо Бог

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Eto, ja bih bila srećna. Valjda jer pamtim taj period kada sam ponosno mogla reći odakle sam. Zaista sam svjedok one privilegije crvenog pasoša, kada sam bez čekanja bilo kakvog reda, sa roditeljima prolazila granicu, i na nas su gledali sa uvažavanjem i dužnim poštovanjem. Pamtim ekskurzije uzduž i poprijego naše Juge, gdje su nas veselo dočekivali i sa suzama pratili... ubiće me nostalgija, tjah. -.-

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ayla рече

Eto, ja bih bila srećna. Valjda jer pamtim taj period kada sam ponosno mogla reći odakle sam. Zaista sam svjedok one privilegije crvenog pasoša, kada sam bez čekanja bilo kakvog reda, sa roditeljima prolazila granicu, i na nas su gledali sa uvažavanjem i dužnim poštovanjem. Pamtim ekskurzije uzduž i poprijego naše Juge, gdje su nas veselo dočekivali i sa suzama pratili... ubiće me nostalgija, tjah. -.-

Немаш за чим. Сад људи више путују. 

А зашто се сад стидиш да кажеш одакле си? Због власти? Па они само настављају оно што је Броз радио.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Немаш за чим. Сад људи више путују. 

А зашто се сад стидиш да кажеш одакле си? Због власти? Па они само настављају оно што је Броз радио.

Ne čitaš napisano. Rekoh - sa ponosom sam mogla reći odakle sam.
Sada i ne, jer dolazim iz zemlje gdje se braća krve, gdje se politikom svi bave, i gdje se lagano pljuje na istoriju. Ne stidim se mog porijekla, znam ja ko sam, ali više ne znam među kim sam.
Nadam se da sam sada bila jasnija.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ayla рече

Ne čitaš napisano. Rekoh - sa ponosom sam mogla reći odakle sam.
Sada i ne, jer dolazim iz zemlje gdje se braća krve, gdje se politikom svi bave, i gdje se lagano pljuje na istoriju. Ne stidim se mog porijekla, znam ja ko sam, ali više ne znam među kim sam.
Nadam se da sam sada bila jasnija.

Све ти је то било у Југославији покривено црвеним плаштом. Која браћа? Хрвати? Муслимани? Албанци? Показали су братство, баш онако.

Пљувало се тад и на историју и на Вечност. Мислим да ви мало старији имате тај жал за "Опатијом 81" који је више жал за неким добрим зезањем, екипом итд а далеко је то од реалности.

Подели на овим сајтовима

Проблем са СФРЈ је било што је био политички франкенштајн заснован на (само)деструктивној идеологији.

Иначе, "наши народи и народности" су по природи ствари осуђени да живе једни поред других и сарађују, пре свега економски. Нека врста економске заједнице не само да је пожељна, него је и неизбежна. Па људи су и у сред рата шверцовали робу са једне на другу страну.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Доста нам је ваљда било двапут. Трећи пут нас не би остало ни за под ону митолошку крушку. Ма колико крушка била фалсификат, добра је метафора свега тога. Још је боља у Кустуричином Подземљу.

Нека, нек се сад други усрећују утопијским идејама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Проблем са СФРЈ је било што је био политички франкенштајн заснован на (само)деструктивној идеологији.

Иначе, "наши народи и народности" су по природи ствари осуђени да живе једни поред других и сарађују, пре свега економски. Нека врста економске заједнице не само да је пожељна, него је и неизбежна. Па људи су и у сред рата шверцовали робу са једне на другу страну.

Посао може увек. Иста држава никад. Били би баш бесловесни кад би се ујединили поново. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

крушку

Mislio sam da je to bila sljiva... :scratch_head:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Све ти је то било у Југославији покривено црвеним плаштом. Која браћа? Хрвати? Муслимани? Албанци? Показали су братство, баш онако.

Пљувало се тад и на историју и на Вечност. Мислим да ви мало старији имате тај жал за "Опатијом 81" који је више жал за неким добрим зезањем, екипом итд а далеко је то од реалности.

Ne pamtim Opatiju 81, mala sam bila da bih to pamtila,  ali pamtim strinu Amiru, koja je poginula u ratu, ne znam od čije ruke, a vjeruj mi da je bila anđeo među nama... ja sam iz multinacionalne porodice, i u mojoj avliji je bilo svih vjera, zato pusti mene i moje Hrvate, Muslimane, Srbe i ostale... pusti da ih volim kao i prije, mene niko nije mogao otrovati. Kad je bilo najteže, stisli smo se kao familija, i nismo dali jedno na drugo ni mrva da padne. I sada se držimo skupa, i odolijevamo presingu zatrovanog okruženja, a u Jugi nismo imali potrebu za tom vrstom zaštite. 
Ti kako želiš, ali rekoh, pusti meni moju žal, Vileru Texu. 1324_womens

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Ne pamtim Opatiju 81, mala sam bila da bih to pamtila,  ali pamtim strinu Amiru, koja je poginula u ratu, ne znam od čije ruke, a vjeruj mi da je bila anđeo među nama... ja sam iz multinacionalne porodice, i u mojoj avliji je bilo svih vjera, zato pusti mene i moje Hrvate, Muslimane, Srbe i ostale... pusti da ih volim kao i prije, mene niko nije mogao otrovati. Kad je bilo najteže, stisli smo se kao familija, i nismo dali jedno na drugo ni mrva da padne. I sada se držimo skupa, i odolijevamo presingu zatrovanog okruženja, a u Jugi nismo imali potrebu za tom vrstom zaštite. 
Ti kako želiš, ali rekoh, pusti meni moju žal, Vileru Texu. 1324_womens

Немам ја ништа против личних пријатељстава, бракова. Имам ја разне нације у фамилији.

Али иста држава и братство и јединство би нас уништило.

Подели на овим сајтовима

Немам ја ништа против личних пријатељстава, бракова. Имам ја разне нације у фамилији.

Али иста држава и братство и јединство би нас уништило.

E drago mi je da nemaš ništa protiv, sad mi je lakše... Bogami si me zabrinu da neću smjet više voljet tetku Mirsadu.
Vidi, ja šetam i sada kao i prije, i jednako volim kao i prije, ali ko nije osjetio ne zna o čemu pričam.
Hvala još jednom što nemaš ništa protiv prijateljstava i brakova. :)))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

E drago mi je da nemaš ništa protiv, sad mi je lakše... Bogami si me zabrinu da neću smjet više voljet tetku Mirsadu.
Vidi, ja šetam i sada kao i prije, i jednako volim kao i prije, ali ko nije osjetio ne zna o čemu pričam.
Hvala još jednom što nemaš ništa protiv prijateljstava i brakova. :)))

Нема потребе за иронијом. Лични и породични односи су друго. Ко их има треба да их негује наравно. Можда их ја имам? Можда ми је неки Хрват дражи од 50 неких Срба поред којих прођем сваки дан?

То је друго и на основу тога што сам ја супер са неким из Загреба или Сплита да кажем Југославија је супер. Није и никад неће а ја ћу волети људе које волим.

То сам хтео да кажем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...