Jump to content

Putin: Od ove nuklearne bombe nema odbrane!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, grigorije22 рече

To zavisi pre svega od nacina zivota koji vode Pravoslavni hriscani. Starci koji se ovde ne cene mnogo se mole za pocetak Treceg svetskog rata. Razlog je da ce kroz njega da se spase ogroman broj dusa, i da ce time da budu spreceni mnogi da pruze svoju ruku ka zigu zveri.

Салжем се са свим наведеним могућностима. И ја кажем због неких својих личних проблема кажем "Дођи Господе". Уз сво поштовање и уважавање Стараца, јер је врло могуће да су у праву, ја бих ипак остао при молитви да се зло одгоди. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

To zavisi pre svega od nacina zivota koji vode Pravoslavni hriscani. Starci koji se ovde ne cene mnogo se mole za pocetak Treceg svetskog rata. Razlog je da ce kroz njega da se spase ogroman broj dusa, i da ce time da budu spreceni mnogi da pruze svoju ruku ka zigu zveri.

Dobro je sto Bog ipak vidi neuporedivo dalje od njih i od svih ljudi uopste.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Dobro je sto Bog ipak vidi neuporedivo dalje od njih i od svih ljudi uopste.

Pusti sad teologisanje, nego kako ti se svidja saveznicka ratna tehnika? :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Салжем се са свим наведеним могућностима. И ја кажем због неких својих личних проблема кажем "Дођи Господе". Уз сво поштовање и уважавање Стараца, јер је врло могуће да су у праву, ја бих ипак остао при молитви да се зло одгоди. 

Po molitva pravednih se zlo i odgadja, a dokle ce ne znamo.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ronald рече

Izvan nuklearnog i ostalog naoruzanja( u koje su uvijek ulagali)  i rata, mene vise zanima kako ce Rusija ekonomski stajati kad Putina vise ne bude. Jedan covjek drzi sve konce u rukama, svi se oslanjaju na njega, on jedini moze toliki broj tajkuna da kontrolise, svi u njega gledaju kao u Boga, institucije neizgradjene i korumpirane, vladavina prava skoro da ne postoji, previse oslanjanja na sirovine a ne na znanje, stopa nataliteta bolja nego nekad, ali i dalje nedovoljna, stopa razvoda najveca na svijetu, obrazovano stanovnistvo u velikom broju napusta zemlju....

Не верујем да је Путин човек који не мисли о својој смрти.

Мислим да запад инсистира на томе да је Русија један човек. Није нити ће икада бити тако. Неће никада нико покорити Русију.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Po molitva pravednih se zlo i odgadja, a dokle ce ne znamo.

И делима. А и дело је молитва. Сећам се да је пре пар година један муслиман из Новог Пазара, управник библиотеке преполовио своју плату да би задржао једну радницу у библиотеци.

Био је случај и у Хрватској када је једна жена (самохрана мајка или трудница не сећам се) требала да добије отказ, а онда је њен колега рекао да он даје отказ само да она остане на послу. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

Pusti sad teologisanje, nego kako ti se svidja saveznicka ratna tehnika? :ani_biggrin:

U principu, ne svidja mi se nikakva ratna tehnika, daleko mu bilo. Jasno mi je da Rusi moraju da misle o tome, i da nemaju drugi pravac nego da se dobro utvrde, ali da neko prosto prizeljkuje rat i jos i da se moli za to - to nije nimalo normalno, pa nek je starac i od 300 godina.

Nase nije da uzimamo sebi nikakav sud, to je iskljucivo Bozije, bez ostatka. Ti starci, ako je ta sumanuta rec uopste tacna, treba bas da se mole kao nekad davno Majka Bozija - da svet jos potraje, da jos pozivi, da se sto vise ljudi spase, da se uklone sva strahovita iskusenja od nas, i da medju ljudima ponovo zavlada red i ljubav. To je uvek moguce, jer je Bogu sve moguce, i to treba svi mi da zelimo, upravo po ugledu na Majku Boziju i svete: da se molimo kako se oni mole, a ne da prizeljkujemo razaranje i unistenje, daleko im bilo lude pameti, ko god tako nesto zeli.

"I ne uvedi nas u iskusenje", a ne "smrvi nas do u nista". To treba da znas, a ne da se zanosis ovakvim glupostima.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

"I ne uvedi nas u iskusenje", a ne "smrvi nas do u nista". To treba da znas, a ne da se zanosis ovakvim glupostima.

Људи мисле да ако почне свецки, они ће да висе уз пиво са друштвом у соби и да навијају и коментаришу по фејсу и форумима  :) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Људи мисле да ако почне свецки, они ће да висе уз пиво са друштвом у соби и да навијају и коментаришу по фејсу и форумима  :) 

Буквално. Мало видео игрице па сутра у школицу. Или као да је уткамица.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, GeniusAtWork рече

To ti pricam. Neverovatno koliko su TV i internet otupeli osecaj za stvarnost kod mnogih.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, obi-wan рече

To ti pricam. Neverovatno koliko su TV i internet otupeli osecaj za stvarnost kod mnogih.

Рекох већ на оној теми о јеропланима... Русољуби и Амерофили... Видели рат на интернету

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

da medju ljudima ponovo zavlada red i ljubav

,,Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, medju ljudima dobra volja".

Problem je sto ljudi nemaju i ne zele da imaju dobru volju. Ja sam ranije mislio da vecina ljudi ne zeli ni sukobe ni rat, i da su nevini ugurani u krvave interese manjine. Posle sam shvatio da je to (i verujem dobrim delom) iluzija, i da je sve odraz duhovnog stanja u drustvu. Iluzija je jer: iako ljudi ne zele stradanje, to je sve dok se to stradanje ne dotice njih samih. Ali cim dobije priliku da ostvari interes ili ideologiju ili puku sujetu, ali da drugi strada, nema nikakav problem s tim. Takvi su ljudi, i takav je i svet (geo)politike. Kakvi ljudi, takav svet.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ronald рече

Izvan nuklearnog i ostalog naoruzanja( u koje su uvijek ulagali)  i rata, mene vise zanima kako ce Rusija ekonomski stajati kad Putina vise ne bude. Jedan covjek drzi sve konce u rukama, svi se oslanjaju na njega, on jedini moze toliki broj tajkuna da kontrolise, svi u njega gledaju kao u Boga, institucije neizgradjene i korumpirane, vladavina prava skoro da ne postoji, previse oslanjanja na sirovine a ne na znanje, stopa nataliteta bolja nego nekad, ali i dalje nedovoljna, stopa razvoda najveca na svijetu, obrazovano stanovnistvo u velikom broju napusta zemlju....

Мислим да се на Русију не могу применити западни стандарди за статистику, па самим тим ни процена. 

Владавина права је својствена прича за толику територију и народ, ако неко очекује у капитализму 10% онога што је социјалистичко друштво, за то ће морати да има довољно новца. А тај новац се у некадашњој комунистичкој економије не може направити на леп начин, јер иста није стварала механизме за то, осим да поново држава народним парама субвенционише масовну народну садњу памука по туркменистану и сличне идеје. Мислим да су и Путин и Медведев успели да већином стабилизују то питање.

Колико година ће бити потребно Русији да се приватизује све шта је на њој изграђено током совјетског савеза?

Русија је стално у процесу приватизације неког дела државне својине, кад Путин сиђе са власти, очекује се убрзанији процес приватизације државних акција почевши од енергената. Ткз. Јерврејска олигархија под вођством Жировског је водила политику и владу Јељцина, они су због Путина пребегли углавном у Лондон, Брежовски то најбоље објашњава. Данас олигархија није битан фактор, нити могу да изазивају унутрашњу политичку кризу.

А та филозофија да жене након једног детета масовно траже развод, ми није јасна уопште. Ту су светски феномен ево 30 година:). А имају програме за наталитет типа, ако жена роди 3 деце, држава преузима све хипотекарне кредите и кредите уопште на себе... ако је жена трудна и она и супруг добијају плаћено породиљско, па неки програм за студирање факултета упоредо са трудноћом постоји, да жене не би прекидале образовање...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Mиљан Л. рече

Мислим да се на Русију не могу применити западни стандарди за статистику, па самим тим ни процена. 

Владавина права је својствена прича за толику територију и народ, ако неко очекује у капитализму 10% онога што је социјалистичко друштво, за то ће морати да има довољно новца. А тај новац се у некадашњој комунистичкој економије не може направити на леп начин, јер иста није стварала механизме за то, осим да поново држава народним парама субвенционише масовну народну садњу памука по туркменистану и сличне идеје. Мислим да су и Путин и Медведев успели да већином стабилизују то питање.

Колико година ће бити потребно Русији да се приватизује све шта је на њој изграђено током совјетског савеза?

Русија је стално у процесу приватизације неког дела државне својине, кад Путин сиђе са власти, очекује се убрзанији процес приватизације државних акција почевши од енергената. Ткз. Јерврејска олигархија под вођством Жировског је водила политику и владу Јељцина, они су због Путина пребегли углавном у Лондон, Брежовски то најбоље објашњава. Данас олигархија није битан фактор, нити могу да изазивају унутрашњу политичку кризу.

А та филозофија да жене након једног детета масовно траже развод, ми није јасна уопште. Ту су светски феномен ево 30 година:). А имају програме за наталитет типа, ако жена роди 3 деце, држава преузима све хипотекарне кредите и кредите уопште на себе... ако је жена трудна и она и супруг добијају плаћено породиљско, па неки програм за студирање факултета упоредо са трудноћом постоји, да жене не би прекидале образовање...

Naravno da se moze primjeniti ista statistika, zasto ne bi mogla  ako se mjere isti parametri? Zasto se ne bi vladavina prava primjenila na citavu teritoriju, necemo valjda tretirati jedan dio stanovnistva privilegovano u odnosu na drugi? Medvedev kaze da su oni skoro sve privatizovali, medjutim pitanje je da li ti privatizujes posteno i transparentnio ili kriminalno. I Djukanovic i Vucic sve privatizuju, ali u odsustvu vladavine prava i inkluzivnih institucija vecinom zavrsi u rukama nekih tajkuna bliskih vlasti.

Nisu bitni oligarsi iz tog perioda koji su pobjegli jer se nisu dogovorili sa Putinom, vec dobar dio bogatih koji je ostao nakon 2000-ih,koji su bliski sa njim, ali i ljudi koji su se kasnije pojavili. Moj stric je zivio u Rusiji od 1990-2013 u Moskvi i imao posao koji mu je omogucavao da svakodnevno dolazi u kontakt sa ekstra bogatim ljudima, tako da je imao priliku da gleda kako i u kojem pravcu se Rusija krece.

U Rusiji nisu izgradjene institucije, nije bilo ozviljnih reformi, a bez njih, jedno drustvo se uvijek suocava sa rizikom da dozivi ozbiljnu ekonomsku i politicku nestabilnost. Znam neko ce reci u Rusiji nema tradicije institucija, tako da ne mozemo ocekivati od ljudi koji su bili pod snaznom diktaturom da brzo evoluiraju ka liberlno demokratskim drustvu. Medjutim trazenje spasa u jednom covjeku, ljudima u njegovoj partiji ili ministarstvima koji su mu podredjeni je takodje veliki rizik. Ne mislim da ce se Rusija vratiti u nekakvu tvrdu dikatturu, vec mislim da se moze desiti da protraci dosta godina za ekonomski rast, transformaciju privrede i politicko institucionalnu evoluciju. Vidis ako pogledas Srbiju od 2000, plate su porasle i apsolutno i relativno( i u Rusiji su),  paleta proizvoda je daloko sira, medjutim uvijek poredis sa drugim zemljama koje napreduju bolje a krenule sa manje vise slicnog nivoa. Ako ti ostvarujes rast od 1 ili 2 %, zatim ako ga zasnivas na sirovnama a ne na inovacijama,  a debelo zaostajes za ozbiljnim drzavama koje napreduju od 2 do 3 %, onda gotovo da i ne napredujes uopste.

Ja bih prvi volio ekonomski i politicki razvijenu Rusiju u kojoj ce biti nadam se renesansa umjetnicke i knjizevne genijalnosti iz 19. i pocetka 20. vijeka.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...