Aleksandar Ivanovic Написано Фебруар 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 3 часа, Поуке.орг инфо рече @Trifke Наравно да се нигде не говори на тај начин који би постављач теме хтео да имплицира у дискурс црквених људи. Donosite pogresne zakljucke, ne znam iz kog razloga. Ja prvi postujem Crkvene dogmate i trudim se da zivim bogougodno, ali po svojoj slabosti borim se sa strastima. Valjda se bogoslovlje razumeva u meri cistote zivota koji vodimo, a ne u meri logike. Ova tema je za dva sata imala 700 pregleda, tako da mislim da ljude itekako interesuje ova problematika. Ako sam nekoga sablaznio, neka mi oprosti. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 1 минут, Phoebe рече što najvažnije - brukamo familiju Ovo je ravno huli na Duha-sve će se oprostiti, ali to ne . Рапсоди and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 Ne, ti me ljubi iako sam prljav jer čistog i umivenog ljubio bi me svako... Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 1 минут, Aleksandar Ivanovic рече Ova tema je za dva sata imala 700 pregleda, tako da mislim da ljude itekako interesuje ova problematika I šta ti to govori o ljudskoj prirodi ? Znaš kad će neka filosofsko-teološka tema da bude posećena kao sexualna. Nikad ! srema, Жика and Aleksandar Ivanovic је реаговао/ла на ово 1 1 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
srema Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 Управо сада, Natasa. рече I šta ti to govori o ljudskoj prirodi ? Znaš kad će neka filosofsko-teološka tema da bude posećena kao sexualna. Nikad ! И филозофско-теолошке на крају изађу на секс... Жика, Vladan :::. and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 16 минута, Trifke рече Za hranu znam da moze do 60 dana. Znam ljude koji su jednom metodom lecili rak tako sto nisu jeli 40 dana. Bez vode mi je poznato najvise 5 dana tako da mislim da si preterao. Nisam prejerao, naucnici obicno kazu da se moze izdrzati u UDOBNIM uslovima 7 dan i duze, zatim kazu da smrt nastupa od 10 -14 dana, medjutim to su njihove slobodne procjene bez klinickih testiranja osim za ljude u vegetativnom stanju. Rekli su da se i bez sna ne moze vise od 7 dana pa je rekord 11. Trifke је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 Coa u 3 minuta objasnio odnos Božije ljubavi prema nama grešnicima http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 6 минута, Vladan3 рече То је без хране и без течности? Da, bez hrane i vode. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ni ja ne vidim, da sam drugačije rekao, osim da nas Bog voli onakve kakvi jesmo, ako želimo da ostvarimo sa Njim večnu zajednicu u Njemu. Tako i sex nije posledica pada, nego je jednostavno deo čovekove prirode. Tako i alkohol i sve ostale stvari koje Bog stvori radi i zbog čoveka, jesu za čoveka i čovek može nesmetano da uživa u tim stvarima ako ga ne udaljuju od Boga. Ne Bog nas ne voli onkave kakvi jesmo jer onda nebi trebalo da bude bilo kakve promene. Eph 2:1 I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha Eph 2:2 u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. Eph 2:3 Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi. Eph 2:4 Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, Eph 2:5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni! - "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 8 минута, Natasa. рече Znači Božija volja, a naše je da pokušamo. Što sam starija to sam više ubeđena da nam je "dan D" predodređen, ni lečenje ni molitva ni ništa tu ne pomaže. To ti pise i u Bibliji! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandar Ivanovic Написано Фебруар 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 1 минут, Natasa. рече Coa u 3 minuta objasnio odnos Božije ljubavi prema nama grešnicima Postovana Natasa, veoma cenim vas smisao za humor i Vasu vedrinu, ali bih voleo da ova tema ima tezinu. Hvala! Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 Управо сада, Trifke рече To ti pise i u Bibliji! Što se onda molimo za izlečenje? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 25 минута, Trifke рече Ne On nas nije stvorio takve kakvi jesmo i ne voli nas takve kakvi jesmo. како се у ово уклапа безусловну љубав Божју, где је ту наш слободан избор, и како си само успео да ставиш Бога и "не воли нас" у исту реченицу. Свакако да нас воли онаквим какви јесмо, али је и тужан због нас и наше палости, покајање постоји ради нас и наше љубави, а не ради Божије љубави и ради тога да би нас више волео. Жика је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 5 минута, Ronald рече Da, bez hrane i vode. ОК, ово на шта сам ја мислио су услови преживљавања а то је далеко од удобних услова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 16, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Ne Bog nas ne voli onkave kakvi jesmo jer onda nebi trebalo da bude bilo kakve promene. Eph 2:1 I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha Eph 2:2 u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. Eph 2:3 Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi. Eph 2:4 Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, Eph 2:5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni! - Naravno ali to nije promena, to je nedostatak promene, to je posledica usred nedostatka promene, koja je bila planirana ovaploćenjem Sina Božjeg. Bog je pozvao sve nas, da konačno učinimo promenu i voli nas uprkos tome što su posledice ne učinjene promene katastrofalne. Poziv za promenu, nije osuda čoveka i njegovo konačno stanje kao sud, nego naprotiv, poziv ljubavi za promenu na koju je već stari adam bio pozvan. Taj stari adam sada već posrnuli je dobio poziv ljubavi a ne osudu i presudu. Bezakonje, je odbijanje zajednice a ne moral ili nemoral sam po sebi, jer rekli smo da i moralan može biti bezakonik jer svoj život i svoje postojanje temelji na odsustvu od zajednice sa Bogom. Dakle stari adam i pali adam su jedno te isto, Bog ga voli podjednako i upućuje mu isti poziv iako je žrtva Boga veća i meri se sa stradanjem Sina. Da je stari adam ostao u zajednici Sin verovatno ne bi stradao ali ne bi imao ni veću ili manju ljubav prema starom adamu. Samo pomeram tačku pogleda, sve ostalo se razumemo. Phoebe and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука