Jump to content

Доситеј Хиландарац: МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ – ШТА О ЊЕМУ МИСЛЕ ХИЛАНДАРЦИ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 49 минута, sirig рече

Na ovom forumu na jednoj temi sam pročitao da je jedan sveštenik rekao da je MP uradio lavovski deo posla oko preispitivanja teorije evolucije. Ne znam što je problem reći ako nešto neko dobro uradi?

Vise je odradio magareci deo posla. 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Његови наступи су на нивоу оних турбо-фолк певаљки са Пинка. Вулгарни, неотесани, само да привуче пажњу на ниске страсти.

А Карлеуша је доктор теологије за њега.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, sirig рече

Na ovom forumu na jednoj temi sam pročitao da je jedan sveštenik rekao da je MP uradio lavovski deo posla oko preispitivanja teorije evolucije. Ne znam što je problem reći ako nešto neko dobro uradi?

МП није одрадио ништа око било каквог преиспитивања теорије еволуције, него само понавља једне те исте креационистичке небулозе које су одавно разобличене и оповргнуте. Има по нету колико хоћеш одговора на те приче ако те занима.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, sirig рече

Ovo je tema koja u naslovu nosi ime M. Petrovića. 

Ne vidim zašto se penjem nekom po glavi ako pišem o temi u temi koja je predviđena za to.

Ne znam, novi sam ovde, jel običaj da svi u temi misle isto o toj temi?

Ako je jeste, onda se izvinjavam i ubuduće ako budem pisao to će biti samo u skladu sa onim što je već ispisano.

obicaj je da te svi napadaju ako mislis drugacije ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Vise je odradio magareci deo posla. 

on samo magarcima i može da plasira srednji vek i gusle a vamo ima firmu i račun u americi kao i "diplomu" otale

inače on sve ovo radi za dž, kao entuzijasta, a i ove druge spontano organizovane srBske družine to sve entuzijasti i volonteri

ko se bude dovoljno trudio društvo će ga prepoznati pa od šištavca postaneš zaposlen u kancelariji za KiM, itd.

sve to samo od sebe ide...

• Свиђа ми се 1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Phoebe рече

Ja sam bila na nekoliko subotarskih predavanja, 2 ili 3. Videla reklamu predavanja na temu Knjiga proroka Danila. Nigde nije pisalo ko stoji iza toga. Ali niko me nije pojeo. Bila, videla, postavljala pitanja. I nikom ništa. Ne sviđa mi se to što se ne predstavljaju, sektaška posla. Hteli su da mi poklone Bibliju zato što sam remetila tišinu, uh što je bila lepa, crvena 7896634 Odbila jer sam znala da će da mi se popnu na glavu ako uzmem, nema ništa za džabe. Nije bio Miroljub, neki Sima iz Kule.

Sima iz Kule je Baptista a ne Adventista (subotar). ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Grizzly Adams рече

Његови наступи су на нивоу оних турбо-фолк певаљки са Пинка. Вулгарни, неотесани, само да привуче пажњу на ниске страсти.

А Карлеуша је доктор теологије за њега.

Ovo cu da uramim. Bacio si me u sevdah! :))12:smeha::))12:smeha::))12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, sirig рече

Izlasci i provod su i danas kod velikog broja mladih u redu, ali to nisu samo izlasci, to je opijanje i promiskuitet. Ko to ne radi misli se da taj nije normalan, postavljen je skroz pogrešan sistem vrednosti. 

Ма дај.. као друштво те шиканира ако ниси промискуитетан и пијаница. :0212_rolleyes:

пре 8 часа, sirig рече

Šta je Crkva uradila da ja dobijem osnovna teolška znanja bez kojih je svaki čovek mentalno hendikepiran?

Ајде искрено, колико је просечном човеку теолошог знања потребно? Ево ти, сад претпостављам да имаш нека теолошка знања, и шта ти то помаже? Боље би да су те атеистичке школе и родитељи научили мало критичком мишљању. Тада би ти од теологије било довољно да знаш две Христове заповести и да верујеш у Њега.

пре 8 часа, sirig рече

I onda se čudite što MP ima toliko sledbenika. Ja nisam njegov sledbenik, ali sam mu zahvalan. Prihvatio sam dobre stvari koje radi, odbacio loše i generalno se trudim da uvek cenim čoveka po dobrom, a ne po lošem. To je valjda hrišćanski, a baš i ne videh puno toga ovde.

Е видиш, то је проблем. Људи од  Мирољуба чују породица, морал, нација, традиција и онда шта, не треба да им смета што прича о смртној казни, о укидању судства, устава? То је као да браниш Хитлера зато што је био вегетеријанац, није пушио, залагао се за очување прашуме, неких животињских врста, ценио је славне германске претке ловце, причао о моралу и традицији. Цениш ли Хитлера само по добром, а не по лошем?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Phoebe рече

Ti znaš. Ovaj nije Ralević, znam za njega. Ne znam kako se preziva ovaj Sima.

Što? Jesi i njega zvao na ručak?;)

Nisam nego znam da je on bio u Crvenki pa sam mislio da nisi pomesala. ;)

• Волим 1

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, sirig рече

Izgleda da nisi pažljivo čitao. 

Kako da idem na liturgiju kad nisam ni znao šta je to?

Družio sam se ljudima koji su isto tako bili u neznanju.

Nisam njegov sledbenik već poštujem dobre stvari koje je uradio.

A šta je i gde je provalija i ko će u njoj završiti neko drugi će da sudi, a to sigurno nisi ti.

Ne treba da budeš nervozan, ponašaš se kao Miroljub kad mu se ne svidi neki post. Mislio sam da ne želiš biti poput njega.

al sto se nalazis na pravom forumu znak je da si napredovao

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Muramasa рече

Те поштовани, те јунак и част, а иза леђа Миробуљ... ццц 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Rekao mi je da se ženim i da naučim da radim poljske radove. Umem da kosim i otkivam, tako da mi je jedini problem ovo prvo, da nađem suprugicastu devojku u moru polupanih kamenjarki. :0212_rolleyes:

Шта имаш даље да тражиш поред Нинане? :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...