Jump to content

Доситеј Хиландарац: МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ – ШТА О ЊЕМУ МИСЛЕ ХИЛАНДАРЦИ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ma kapiram ja da je to preneseno značenje, ali problem je što nije tačno to što pričaš. Ima mnogo primera da ista stvar može biti i otrov i lek.

Konkretno kažeš da izvor ne može biti čist i otrovan i to je tačno, ako se doslovno misli na vodu, ali pošto kažeš da je metafora onda nisi u pravu.

Evo npr. internet može da se koristi za sticanje korisnih znanja, a može i za destrukciju.

Isto tako i čovek, nekada ima dobar uticaj, a nekada loš. Pa jel treba sada i Justina Popvića da razapinjemo što je imao učenje o duši koje nije u skladu sa hrišćanskim pravoslavljem.

Evo nikola888 mu ne zamera što mu većina ovde zamera već što se prodao vučiću.

Suština je da od svakoga naučimo ono što je dobro. Ne sviđa vam se njegova teologija, u redu, ne sviđa se ni meni, ali jel sad treba zbog toga da kažem, e zato što Miroljub priča da se treba zdravo hraniti, da ne treba piti i pušiti, da se ne treba kurvati, da treba naučiti nešto raditi, a ne izdržavati se od prljavih para bez pokrića koje daje MMF da bi održao ovaj destruktivni sistem u kome živimo, da treba biti fizički aktivan, da treba imati jaku porodicu, da se treba ženiti sa moralnim devojkama, a ne sa onima u koje zaljubiš.

Jel sad treba da kažem da to ništa nije tačno jer eto on ne propagira pravoslavne kanone, ali ih istini za volju i ne kritikuje. Njegove reči su, ako nekome to pomaže da učvrsti veru to je u redu.

Mislio sam da ću ovde pročitati nešto što već nisam čuo za njega, ali to su manje više iste optužbe koje kruže ispod svakog njegovog klipa na YT. Ljudi od drveta ispred očiju ne vide celu šumu.

Više neću pisati na ovu temu, očigledno da su u pitanju različiti pogledi na stvar i svaka dalja diskusija je besmislena, tako da ću se ovde zaustaviti. Samo je bitno da li si na strani Boga i Hrista ili na onoj drugoj, jer Bog sigurno neće zameriti ako si u neznanju zaveden, ako si čistog srca.

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sirig рече

Miroljub priča da se treba zdravo hraniti, da ne treba piti i pušiti, da se ne treba kurvati, da treba naučiti nešto raditi, a ne izdržavati se od prljavih para bez pokrića koje daje MMF da bi održao ovaj destruktivni sistem u kome živimo, da treba biti fizički aktivan, da treba imati jaku porodicu, da se treba ženiti sa moralnim devojkama, a ne sa onima u koje zaljubiš.

Пронашо топлу воду... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 24.1.2018. at 20:40, Ana B. рече

ima dar govora, jako je interesantan kad govori

Kao i svaki sektaš koji pokušava da te navede na njegov put. Svi oni imaju talenat interesantnog govornika. To im je od suštinskog značaja.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Natasa. рече

Kao i svaki sektaš koji pokušava da te navede na njegov put. Svi oni imaju talenat interesantnog govornika. To im je od suštinskog značaja.

on ima talenat od Boga, a dal ce da posluzi na pravi nacin zavisi od njega

Подели на овим сајтовима

Човек је секташ. И не може те секташ утврдити у православној вери. Имаћеш девијације кад/ако се извучеш из његових канџи.

То што неко нон стоп помиње Бога не значи да је близак Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, sirig рече

Suština je da od svakoga naučimo ono što je dobro. Ne sviđa vam se njegova teologija, u redu, ne sviđa se ni meni, ali jel sad treba zbog toga da kažem, e zato što Miroljub priča da se treba zdravo hraniti, da ne treba piti i pušiti, da se ne treba kurvati, da treba naučiti nešto raditi, a ne izdržavati se od prljavih para bez pokrića koje daje MMF da bi održao ovaj destruktivni sistem u kome živimo, da treba biti fizički aktivan, da treba imati jaku porodicu, da se treba ženiti sa moralnim devojkama, a ne sa onima u koje zaljubiš.

Што рече Гризли, није он овде измислио сад топлу воду, нити је он први који то говори. И наша Црква то говори и наша вера. Друго, зар је теби требао Мирољуб да ти каже да ти треба да здраво живиш и да се храниш, да будеш физички активан, да ствараш породицу итд? Ти то ниси знао пре него се Мирољуб појавио?

Дакле, није проблем у том делу његовог ,,ангажмана", проблем је што он, под фирмом здравог и моралног живота, људима пласира свој секташки (деструктивни) концепт и тиме погубљује многе који га следе и верују му (а притом је склон и да их превари, кад може и ако може).

Е зато је Мирољуб веома лош пример и узор.

Подели на овим сајтовима

Што рече Гризли, није он овде измислио сад топлу воду, нити је он први који то говори. И наша Црква то говори и наша вера. Друго, зар је теби требао Мирољуб да ти каже да ти треба да здраво живиш и да се храниш, да будеш физички активан, да ствараш породицу итд? Ти то ниси знао пре него се Мирољуб појавио?

Дакле, није проблем у том делу његовог ,,ангажмана", проблем је што он, под фирмом здравог и моралног живота, људима пласира свој секташки (деструктивни) концепт и тиме погубљује многе који га следе и верују му (а притом је склон и да их превари, кад може и ако може).

Е зато је Мирољуб веома лош пример и узор.

Svi znaju šta treba, ali malo ljudi se tako i ponaša, a veliki broj sebe naziva hrišćanima. A na takve on cilja i zato su jako osetljivi na njegovu priču.

On priča zašto i kako da se to uradi i koje su posledice ako se ne živi tako i to je velika razlika u odnosu na ono tipa "nemoj to da radiš jer je loše"

Ja sam bivšu ženu našao u 2 sata posle ponoći u diskoteci, bio sam mlad, šta sam onda znao, zaljubio se, to se tako i danas radi, prvi put sam od Miroljuba čuo da žena treba da bude pobožna i da roditelji treba da dogovore brak sa devojkom iz dobre porodice.

Nisam čuo da Crkva priča o tim stvarima jer ona je prvenstveno kako neko ovde reče banja preporoda i spasenja, a trebalo bi na prvom mestu da edukuje ljude o moralu, da im daje smernice o svim stvarima u vezi praktičnog života, jer ovo je danas pogibelj, ne kažem da to ne radi, ali njen glas jedva se čuje ako se uopšte i čuje. Hrist je naš spasitelj.

Kada sam napisao prvi post ovde pitao sam zašto se Dositej Hilandarac ne oglasi povodom svih loših stvari koje se dešavaju, izdajničke politike koja se vodi, sistema koji obezduhovljava čoveka, robovanja materijalizmu, ateističkih škola u koje deca idu, ali to niko ovde nije komentarisao.

M.P. priča i protiv ovog sistema obrazovanja koji zaglupljuje decu, insistira na istoriji, da se vratimo korenima.

Zašto Crkva ne osniva svoje škole gde će se deca učiti pobožnosti, moralu, gde će učiti da rade, ja bih prvi svog sina upisao u takvu školu, a ne da ide u ove trening kampove za proizvodnju jeftine radne snage.

Ne znam MP privatno, a ne znate ga ni vi, čuli ste "priče", da li se "priče" mogu uzeti za gotovu stvar. Budite hrišćani, ne osuđujte, ima ko će to da radi, gledajte šta je dobro kod čoveka.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sirig рече

Svi znaju šta treba, ali malo ljudi se tako i ponaša, a veliki broj sebe naziva hrišćanima. A na takve on cilja i zato su jako osetljivi na njegovu priču.

Сам Мирољуб се не понаша тако како прича, тако да је мислим беспредметно да пласираш овде причу како он ,,погађа" лицемере, јер је и сам лицемеран. Мирољуб је цео век живео у граду, а сад се преселио на неко имање (али опет је више у граду, по београдским емисијама, него на селу) и сад пљује по свима осталима. Рекох, има неких позитивних ствари у његовој причи, али све је то прикривено оним негативним, чега је много више. То је оно што ти изгледа не примећујеш.

Не примећујеш, такође, да овде нико Мирољуба не напада због његовог залагања за породичне и моралне вредности (што је мање-више ок, мада има претеривања и ту), већ због његових неправославних ставова. Једноставно човек има нехришћанска учења и то је мој проблем са његовим деловањем. Не то што он говори о моралу, породици, деци (што је ок), већ то што човек пропагира неправославна учења. То што он прича је мешавина адвентизма, јеховистичких учења и месијанског јудаизма. Ок, ако је о његово учење тако и назива, али не, он каже ,,не, то је Православље". Као ,,право Православље". Дакле, о подмеће, служи се лажним представама и тиме вара људе. Зар један моралан човек и хришћанин може да се служи подметачинама? На пример, Мирољуб тврди да ми треба да се обрезујемо попут Јевреја и муслимана, тврди да је Господ Исус Христос (Боже ме прости) исто што и арханђел Михајло (а то је покупио од јеховиста), даље, он износи учење по коме произилази да су српски и остали Православни Светитељи обични људи којима се не треба молити јер они више не постоје и нису свесни ничега и такви ће остати до страшног суда, а кад је реч о мајци Божијој Светој Богородици, ствар је иста, јер после земаљске смрти она је престала да постоји. То је такође учење јеховиних сведока и суботара о привременој смрти душе. (види 91 - 99. стр.његове књиге), итд. Пошто си тражио доказе, ево ти неких линкова, линк за његову књигу ,,Православље за почетнике" или ,,Основи Православља", где он излаже сва ова неправославна учења (да треба да се обрезујемо, да имамо храм налик на јеврејски храм у Јерусалиму, итд):http://www.cps.org.rs/Knjige/pravoslavlje_za_pocetnike.pdf

Такође, ево ти линкова на његовом форуму где је износио остале неправославне ставове: http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&rowstart=9779

http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&rowstart=12760

Па погледај сам, ако мени не верујеш.

Даље, доказане су његове подметачине више пута- превод Библије за који је тврдио да је његов је заправо превод Јеховиних сведока, само мало прерађен. Дакле, то је типична крађа нека и од јеховиста, али је крађа. Крађа је крађа. Човек који се бави крађом, да ли се може назвати моралним хришћанином? Мирољуб је и плагијатор, на пример књиге Елене Вајт (адвентистичке ,,пророчице") Мирољуб је мало дорађивао и представљао као књиге неког Александра Медведева који у стварности не постоји. Дакле, служи се фалсификовањем.

Па те питам: да ли моралан човек, хришћанин може да се служи подметачинама, фалсификовањем и крађама? Па не.

Што се саме његове породице тиче, ово ти пишем из проверених извора: ћерка Анђа му се уопште не храни здравом храном, него једе фаст фуд, има вишак килограма и понаша се сасвим супротно него што Мирољуб проповеда (имала је проблематично друштво у школи, итд). Ни син (који му није биолошки син, него син његове прве жене) му није нешто нарочито моралан, живи ко и већина младих данас у Србији, итд.

И тако даље. Дакле, сам Мирољуб је лицемеран у много чему, у много чему није моралан а видишп да има и неправославно учење. То су разлози зашто за једног православног хришћанина Мирољуб не може бити узор кога треба следити. Ако желиш исправно и морално да живиш, онда живиш тако, ту ти Мирољуб ништа не треба. Такође, ако неко у Цркви не живи морално, то не значи да ти нећеш живети. Ако желиш да живиш морално, живећеш. Али, у Цркви мораш остати ако желиш Спасење, али следити Мирољуба може бити погубно.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, sirig рече

izdajničke politike koja se vodi,

Чекај, мислиш на политику Александра Вучића? Па да ли ти је познато да ако неко хвали Вучћа и његову политику као ,,мудру" и ,,паметну" онда је то Мирољуб Петровић. Није ваљда да то ниси знао?

Подели на овим сајтовима

Чекај, мислиш на политику Александра Вучића? Па да ли ти је познато да ако неко хвали Вучћа и његову политику као ,,мудру" и ,,паметну" онда је то Мирољуб Петровић. Није ваљда да то ниси знао?

To priča da bi imao prostor u medijima, siguran sam da ne misli tako.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sirig рече

To priča da bi imao prostor u medijima, siguran sam da ne misli tako.

Ма то је и најмање проблематично, свако има право на свој политички став. Обрати пажњу на оно пре тога што сам написао, то је кључно.

Подели на овим сајтовима

Сам Мирољуб се не понаша тако како прича, тако да је мислим беспредметно да пласираш овде причу како он ,,погађа" лицемере, јер је и сам лицемеран. Мирољуб је цео век живео у граду, а сад се преселио на неко имање (али опет је више у граду, по београдским емисијама, него на селу) и сад пљује по свима осталима. Рекох, има неких позитивних ствари у његовој причи, али све је то прикривено оним негативним, чега је много више. То је оно што ти изгледа не примећујеш.

Не примећујеш, такође, да овде нико Мирољуба не напада због његовог залагања за породичне и моралне вредности (што је мање-више ок, мада има претеривања и ту), већ због његових неправославних ставова. Једноставно човек има нехришћанска учења и то је мој проблем са његовим деловањем. Не то што он говори о моралу, породици, деци (што је ок), већ то што човек пропагира неправославна учења. То што он прича је мешавина адвентизма, јеховистичких учења и месијанског јудаизма. Ок, ако је о његово учење тако и назива, али не, он каже ,,не, то је Православље". Као ,,право Православље". Дакле, о подмеће, служи се лажним представама и тиме вара људе. Зар један моралан човек и хришћанин може да се служи подметачинама? На пример, Мирољуб тврди да ми треба да се обрезујемо попут Јевреја и муслимана, тврди да је Господ Исус Христос (Боже ме прости) исто што и арханђел Михајло (а то је покупио од јеховиста), даље, он износи учење по коме произилази да су српски и остали Православни Светитељи обични људи којима се не треба молити јер они више не постоје и нису свесни ничега и такви ће остати до страшног суда, а кад је реч о мајци Божијој Светој Богородици, ствар је иста, јер после земаљске смрти она је престала да постоји. То је такође учење јеховиних сведока и суботара о привременој смрти душе. (види 91 - 99. стр.његове књиге), итд. Пошто си тражио доказе, ево ти неких линкова, линк за његову књигу ,,Православље за почетнике" или ,,Основи Православља", где он излаже сва ова неправославна учења (да треба да се обрезујемо, да имамо храм налик на јеврејски храм у Јерусалиму, итд):http://www.cps.org.rs/Knjige/pravoslavlje_za_pocetnike.pdf

Такође, ево ти линкова на његовом форуму где је износио остале неправославне ставове: http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&rowstart=9779

http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&rowstart=12760

Па погледај сам, ако мени не верујеш.

Даље, доказане су његове подметачине више пута- превод Библије за који је тврдио да је његов је заправо превод Јеховиних сведока, само мало прерађен. Дакле, то је типична крађа нека и од јеховиста, али је крађа. Крађа је крађа. Човек који се бави крађом, да ли се може назвати моралним хришћанином? Мирољуб је и плагијатор, на пример књиге Елене Вајт (адвентистичке ,,пророчице") Мирољуб је мало дорађивао и представљао као књиге неког Александра Медведева који у стварности не постоји. Дакле, служи се фалсификовањем.

Па те питам: да ли моралан човек, хришћанин може да се служи подметачинама, фалсификовањем и крађама? Па не.

Што се саме његове породице тиче, ово ти пишем из проверених извора: ћерка Анђа му се уопште не храни здравом храном, него једе фаст фуд, има вишак килограма и понаша се сасвим супротно него што Мирољуб проповеда (имала је проблематично друштво у школи, итд). Ни син (који му није биолошки син, него син његове прве жене) му није нешто нарочито моралан, живи ко и већина младих данас у Србији, итд.

И тако даље. Дакле, сам Мирољуб је лицемеран у много чему, у много чему није моралан а видишп да има и неправославно учење. То су разлози зашто за једног православног хришћанина Мирољуб не може бити узор кога треба следити. Ако желиш исправно и морално да живиш, онда живиш тако, ту ти Мирољуб ништа не треба. Такође, ако неко у Цркви не живи морално, то не значи да ти нећеш живети. Ако желиш да живиш морално, живећеш. Али, у Цркви мораш остати ако желиш Спасење, али следити Мирољуба може бити погубно.

Zahvalan sam ti što si se potrudio da napišeš ovaj post, ali znam ja otprilke njegova teolška učenja i pravo da ti kažem ne obraćam pažnju na njih, ne dotiču me.

Po rođenju sam pravoslavni hrišćanin, poštujem to i to ne može niko da promeni.

Moja zamerka Crkvi je što malo radi na edukaciji ljudi, što jedan MP više radi na tome od Crkve.

Sad je pitanje samo da li MP radi više korisnih ili štetnih stvari. Ti misliš da radi više štete, a ja koristi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sirig рече

Po rođenju sam pravoslavni hrišćanin, poštujem to i to ne može niko da promeni.

Moja zamerka Crkvi je što malo radi na edukaciji ljudi, što jedan MP više radi na tome od Crkve.

Sad je pitanje samo da li MP radi više korisnih ili štetnih stvari. Ti misliš da radi više štete, a ja koristi.

Брате, по крштењу смо православни хришћани. Не по рођењу, нема етничких хришћана. Као што и нема негирања припадности неком народу у времену и простору, тј овом свету.

Сигурно да може више да се ради на образовању народа. Да се више рачуна води о томе, а то је одговорност и свештенства и народа, овакви опрелешћени секташи не би имали оволико простора.  

И ИСИС говори о моралу и Богу а уствари служи сатани.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...