Jump to content

Доситеј Хиландарац: МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ – ШТА О ЊЕМУ МИСЛЕ ХИЛАНДАРЦИ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, sirig рече

Ne slažem se ni ja sa nekim stvarima koje priča, ali treba gledati kao i kod svih dobre stvari, a od njega se dosta dobrog može čuti.

Oci lepo kazu: "ne moze jedan izvor da toci zdravu i otrovnu vodu istovremeno". Vidi moju prethodnu poruku o tome.

пре 14 минута, sirig рече

Svi koji pljuju po njemu neka se zapitaju kakvi su oni zapravo hrišćani i da li žive u tom duhu.

A ovo je vrlo lukava zamena teza: nije uopste u pitanju licnost Miroljuba Petrovica kao takva, nego ono sto on naziva hriscanskim ucenjem. Cak i da je on prepun vrlina, one su uzalud ako su sagradjene na pogresnom temelju. "A temelj je Hristos, i drugoga osim toga nema". Em sto tim nedotupavim pozivanjima na kojekakve oblike linca i nasilja taj covek potpuno odudara od bilo cega jevandjelskog.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Православни Србин рече

То је неки адвентизам помешан са месијанским јеврејством.

U osnovi - najbesmisleniji moguci konglomerat sektaskih i jeretickih otpadaka i buncanja, nista drugo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Да, само имање врлина није показатељ исправности нечијих учења, ставова, итд. Личне врлине могу да имају и атеисти. Али то не значи да су они у праву.

Подели на овим сајтовима

To je upravo ono o čemu on priča, ljudi se hvataju za religijska učenja i od toga prave centralno pitanje, a satanisti uništiše sve prave vrednosti. Ali nema veze, mi ćemo da fiđozofiramo umesto da im se suprotstavimo.

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

U osnovi - najbesmisleniji moguci konglomerat sektaskih i jeretickih otpadaka i buncanja, nista drugo.

Тачно. Да, и његов ,,исправни превод Светог Писма" који рекламира на свом сајту, у ствари је превод Јеховиних сведока. Дакле, од свих секташа је узео помало и тако склепао своје учење које назива ,,Православљем".

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Да, само имање врлина није показатељ исправности нечијих учења, ставова, итд. Личне врлине могу да имају и атеисти. Али то не значи да су они у праву.

Upravo tu lezi koren svih sektaskih i jeretickih zabluda: Crkva nije liga pravednika, nego Banja preporoda i spasenja.

Подели на овим сајтовима

A ovo je vrlo lukava zamena teza: nije uopste u pitanju licnost Miroljuba Petrovica kao takva, nego ono sto on naziva hriscanskim ucenjem. Cak i da je on prepun vrlina, one su uzalud ako su sagradjene na pogresnom temelju. "A temelj je Hristos, i drugoga osim toga nema". Em sto tim nedotupavim pozivanjima na kojekakve oblike linca i nasilja taj covek potpuno odudara od bilo cega jevandjelskog.
A gde on to negira Hristosa?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, sirig рече

Nađi mi gde je to reakao.

Ne pada mi na pamet da ti ja trazim. Nadji sam. Ja sam, jos dok sam bio na starom forumu Verujem (znaci, pre 10+ godina), uzivo i svojim ocima imao prilike da citam te bljuvotine na samom Miroljubovom forumu. To mi je bilo sasvim dosta da mi bude jasno o kakvom coveku se radi. Ne, nije se ni za dlaku promenio na bolje ovih godina, ali je - kao sto Pravoslavni Srbin rece malo napred - naucio da krije sve to prema potrebi.

Ono sto je njemu najbitnije je samopromocija i reklama, licna korist, nista drugo osim toga.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, sirig рече

A gde on to negira Hristosa?

Evo poruke iznad, da ne kucam dva puta.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, sirig рече

To je upravo ono o čemu on priča, ljudi se hvataju za religijska učenja i od toga prave centralno pitanje, a satanisti uništiše sve prave vrednosti. Ali nema veze, mi ćemo da fiđozofiramo umesto da im se suprotstavimo.

Zlu se suprostavljas zidanjem dobra, nema drugog nacina. A dobro se zida jedino tako sto zivis po neizmenljivom etosu Jevandjelja Hristovog. Drugim recima, ako si aktivni liturgijski hriscanin, onda si na dobrom putu da, radeci na sebi, promenis i ono sto ne valja u drustvu.

Jedina prava i istinita revolucija je ona unutrasnja, podviznicka, koja se odvija u samom coveku.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Zlu se suprostavljas zidanjem dobra, nema drugog nacina. A dobro se zida jedino tako sto zivis po neizmenljivom etosu Jevandjelja Hristovog. Drugim recima, ako si aktivni liturgijski hriscanin, onda si na dobrom putu da, radeci na sebi, promenis i ono sto ne valja u drustvu.

Jedina prava i istinita revolucija je ona unutrasnja, podviznicka, koja se odvija u samom coveku.

Овде се нема шта додати.

Такође, апропо приче да се Мирољуб као нешто сад ,,бори за праве вредности", на пример код Теше у оној емисији, Мирољуб је често користио и неке простачке чак изразе, глупирао се, итд. Каква је то ,,борба"?? Друго, причали су ми људи који су или лично били упознати са Мирољубом или су њихови познаници били Мирољубови следбеници. Многе своје следбенике који су му искрено веровали, човек је тако обрлатио и преварио, насамарио. Дакле, служи се и преварама. Друго, ти исти причају како се сама његова деца не придржавају тих ,,моралних вредности" о којима прича на емисијама. И тако даље.

Дакле, види се да је та Мирољубва ,,борба" и те његове ,,врлине", да су у ствари празне, спољне и да нису унутрашње. То сведоче људи који су лично упознали Мирољуба.

Подели на овим сајтовима

On žestoko udara po svim religijama, jedino o pravoslavlju ništa loše nije rekao.

Evo kako je je jednom adventisti odgovorio

http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=500#post_716

http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=500#post_723

Подели на овим сајтовима

Ne pada mi na pamet da ti ja trazim. Nadji sam. Ja sam, jos dok sam bio na starom forumu Verujem (znaci, pre 10+ godina), uzivo i svojim ocima imao prilike da citam te bljuvotine na samom Miroljubovom forumu. To mi je bilo sasvim dosta da mi bude jasno o kakvom coveku se radi. Ne, nije se ni za dlaku promeni na bolje ovih godina, ali je - kao sto Pravoslavni Srbin rece malo napred - naucio da krije sve to prema potrebi.
Ono sto je njemu najbitnije je samopromocija i reklama, licna korist, nista drugo osim toga.
Odgeldao sam dosta njegovih emisija i nigde to nisam našao.

Najlakše je reći on je to rekao, a izvora nigde. Nijedan pretraživač to ne može da nađe.

Njemu da je do dobre reklame pričao bi priču koju vi želite da čujete, zar ne bi istu ovu priču mogao zapakuje u pravoslavlje, ali to ne radi. On hoće da ta priča bude oslobođena religijskih obreda.

Подели на овим сајтовима

Сириг, било је тих извора доста, па и на овом форуму. И сам можеш да нађеш ако желиш.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...