Vladan :::. Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Неко баца, неко чува, неко спаљује, неко даје црквењацима. Црквењаци обично избаце остатке кађења и нафоре испод неког дрвета "да се не гази" а остало се углавном спаљује. Имамо у цркви један сто где се донесу стари часописи, књижице и остало па узме ко хоће. Ја спаљујем и то не само своје него ми ближњи донесу шта имају: разно од кандила, кађења, бочице, кесице и вате са ужеглим уљем, поцепане и оштећене иконе, текстове, календаре и све остало црквено што не би да баце. Када се накупи доста онда наложим добру ватру у шпорету напољу и кренем полако. Ако имам вишак тамјана ставим на плотну па мирише цело двориште и пола улице Sanja Т., ines, ana čarnojević and 4 осталих је реаговао/ла на ово 4 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 20, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Често добијем температуре од око 700-800 степени и све се претвори у бели прах, стакло се топи а челични ексери из дрвеног лома се прекале и постану плавичасти. Понекада добијем резултате који су неочекивани и чак лепи. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 20, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Сломљено плаво кандило се помешало са белим бочицама од уља и заробило парче угља и један челични ексер... Phoebe, ana čarnojević, RYLAH and 6 осталих је реаговао/ла на ово 7 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 20, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Плаво стакло, бело стакло, рђа, бели пепео... ines, ana čarnojević, Sanja Т. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Не, Владане, не треба стакло да се топи, него олово. Све си помешао.. Sanja Т., Лидија Миленковић, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Били јеховци на капију и набасају на моје Ови из пристојности узеше литературу, а ја правац у шпорет. Лидија Миленковић, ana čarnojević and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 20, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 пре 35 минута, Lady Godiva рече Не, Владане, не треба стакло да се топи, него олово. Све си помешао.. Што бре олово, нећу још и сачму да правим Лидија Миленковић and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 20, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 пре 14 часа, Драгана Милошевић рече Били јеховци на капију и набасају на моје Ови из пристојности узеше литературу, а ја правац у шпорет. Ја занимљиве памфлете сачувам за часове у школи када радимо секте. Једна слика говори више од хиљаду речи ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 11 часа, Vladan3 рече Што бре олово, нећу још и сачму да правим Ма зезам се. Подсети ме на бабе врачаре што топе олово и гледају какав је облик добијен. пре 11 часа, Muramasa рече Sad mi dade ideju za municiju. Сад ми даде идеју који филм да гледам вечерас. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 13 часа, Драгана Милошевић рече Ови из пристојности узеше литературу, а ја правац у шпорет. Nema potrebe da ti uskaces u sporet, samo ubaci te knjige! Милан Ракић, Sanja Т., Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 2 часа, Lady Godiva рече Ма зезам се. Подсети ме на бабе врачаре што топе олово и гледају какав је облик добијен. Пробаћу ја са овим мојим чудима па те обавештавам ако ми се нешто јавља Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 2 часа, Muramasa рече Ja ću .44 konična zrna, sa staklenim fragmentima po dužini. Да неће то да се заглављује? Не бих се зезао са тим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 Иначе једна од ствари која мени доста смета је када се на ускршња јаја лепе налепнице са иконама које онда мора да се поцепају и баце... ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 2 минута, Vladan3 рече Иначе једна од ствари која мени доста смета је када се на ускршња јаја лепе налепнице са иконама које онда мора да се поцепају и баце... То је само парче папира. Имаш сада и оне кесе које ти људи донесу за славу, а на њима лик Исуса. Али не можеш да чуваш све то и да се према томе односиш као према светињи. Мени није проблем да бацим тај папирић јер он ни нема везе с Хришћанством. То је само маркетинг. Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 4 минута, Lady Godiva рече То је само парче папира. Имаш сада и оне кесе које ти људи донесу за славу, а на њима лик Исуса. Али не можеш да чуваш све то и да се према томе односиш као према светињи. Мени није проблем да бацим тај папирић јер он ни нема везе с Хришћанством. То је само маркетинг. Свестан сам ја да је то религиозна индустрија и маркетинг и да се у тој масовној продукцији губи веза са хришћанством. Када сам ја кренуо у Цркву иконе и књиге су биле реткост и чувале су се па можда мој став има везе и са тим. Мада са друге стране некако ми је икона икона и ко год да је и зашто одштампао некако је ја ипак не третирам као остало ђубре. Драган_Петровић and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука