Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Trifke znam sve.

Uzivaj budi sa Gospodom i igraj se, znaš da On voli recimo da Ti se skriva na raznim mestima, kako bi te uvezbao da Ga svuda nađeš. Nije šala ali je zanimljivo,lepo,ponekad i smešno.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@Volim_Sina_Bozjeg Evo i jednog prakticnog primera koji mi bas pade napamet. Npr sada.ti mi postavis pitanje a ja volim da se pomolim za onog sa kojim komuniciram. Sada dok ja nadjem u molitveniku koju bih molitvu mogao da izmolim za tebe ode voz a i nije mi ista molitva za tebe i za druge ljude ovde na forumu. Ovako kazem u sebi:Gospode blagoslovi ovoga coveka i daj da nas razgovor bude plodonosan. Da me recimo nerviras, rekao bih: Blagoslovi ovoga coveka i pomozi mu da shvati da promasuje u onome sto govori a da me odusevljavas ja kazem: Hvala ti Boze za ovoo sto ovaj covek govori i uzvrati mu dobrim za ovo sto mi lepo pise. I td. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Trifke рече

Da pocinjemo u 5. 

Ma ne samo to nego gledaj psalmiste. Ljudi lepo kazu Bogu sve kako im stoji na dusi, kada vole vole a kada mrze mrze, kada su zahvalni zahvalni, kada slave slave. Ne ispovedaju grehe koje nisu pocinili niti govore sto im ne lezi na srcu. I molitve u molitveniku su pisali ljudi u razlicitim duhovnim stanjima koja uopste nemoraju da se poklope sa mojim. 

Ово ми се јако допада. Управо тако. Ми не знамо да се молимо, јер смо формалисти и формализам стављамо изнад искрености. А Бога не можемо слагати. Треба му се исповедити, отворити се према Њему да би сагледали себе. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Trifke рече

@Volim_Sina_Bozjeg Evo i jednog prakticnog primera koji mi bas pade napamet. Npr sada.ti mi postavis pitanje a ja volim da se pomolim za onog sa kojim komuniciram. Sada dok ja nadjem u molitveniku koju bih molitvu mogao da izmolim za tebe ode voz a i nije mi ista molitva za tebe i za druge ljude ovde na forumu. Ovako kazem u sebi:Gospode blagoslovi ovoga coveka i daj da nas razgovor bude plodonosan. Da me recimo nerviras, rekao bih: Blagoslovi ovoga coveka i pomozi mu da shvati da promasuje u onome sto govori a da me odusevljavas ja kazem: Hvala ti Boze za ovoo sto ovaj covek govori i uzvrati mu dobrim za ovo sto mi lepo pise. I td. 

или се помолиш да га ошишају :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

или се помолиш да га ошишају :))

Za to ne moram da se molim za to imam @Isusovo magare. Sa obzirom koliko ti ona dobro cini time sto te redovno sisa mogla bi i u svetiteljke da udje jednog dana! :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Sa obzirom koliko ti ona dobro cini time sto te redovno sisa mogla bi i u svetiteljke da udje jednog dana! :) 

Ма и ја бих могао, њеним трудом, али је проблем што мени то ништа не смета, па не може да ме смири како би ви шћели. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Ма и ја бих могао, њеним трудом, али је проблем што мени то ништа не смета, па не може да ме смири како би ви шћели. :))

Zrno po zrno i kamen po kamen. Danas jedna dlaka, sutra druga i tako to. Na kraju ti ocerupan kao pile. :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Trifke рече

Zrno po zrno i kamen po kamen. Danas jedna dlaka, sutra druga i tako to. Na kraju ti ocerupan kao pile. :))

Пих. Па шта? Таки сам и упануо у овај свет.

И још сам тада прошао кроз затворена врата, у ствари ја сам кроз зид, нисам шћео на врата. Није ми било кул да идем куд и сви други. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Пих. Па шта? Таки сам и упануо у овај свет.

И још сам тада прошао кроз затворена врата, у ствари ја сам кроз зид, нисам шћео на врата. Није ми било кул да идем куд и сви други. :))

Vazno je da nisi upao sa gacama jer bi onda bio u sustini. :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Trifke рече

Za to ne moram da se molim za to imam @Isusovo magare. Sa obzirom koliko ti ona dobro cini time sto te redovno sisa mogla bi i u svetiteljke da udje jednog dana! :) 

Šteta što nemam puno vremena,aman ću riknut' od ove gripe..otegnuti papke..ali to bi bilo lijepo..:sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Isusovo magare рече

Šteta što nemam puno vremena,aman ću riknut' od ove gripe..otegnuti papke..ali to bi bilo lijepo..:sunce:

Ma ozdravices ti i nista ne brini nece ovaj Vedran nikuda. On je samo lajavi Krelac. 12:smeha:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Isusovo magare рече

Ош да те разрешим од греха твога? :)))

Оздравићеш кад се помолим за тебе. molimoli

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Ош да те разрешим од греха твога? :)))

Оздравићеш кад се помолим за тебе. molimoli

Kasniš.Ja se već pomolih za tebe i za nagradu dobih gripu,veli Gospod :"Magare moje drago cijenim tvoj trud ali moram te upozorit TEŽAK JE TAJ MALI" a magare ko magare veli":Dobro pristajem" i eto mi sad.

Подели на овим сајтовима

Pocela sam da koristim Bogorodicino pravilo. Za sada mi vise lezi.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Danijela рече

Pocela sam da koristim Bogorodicino pravilo. Za sada mi vise lezi.

Kada budes nasla svoje srce onda ces naci i molitvu. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...