Jump to content

Срећна Нова година 2018!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мсм у праву си. Ово овде све безбожно, ја не знам како успевам да останем православан! 

Опрости, овај текст сам добио од ова Доситеја Хиландарца. Упућен је свим људима, ја сам цитирао и сложио се у потпуности с’ њим. Нек нам Бог помогне да истрајемо на правом путу. Свако добро од Господа!

Послато са iPhone користећи Pouke.org мобилну апликацију
Подели на овим сајтовима

Опрости, овај текст сам добио од ова Доситеја Хиландарца. Упућен је свим људима, ја сам цитирао и сложио се у потпуности с’ њим. Нек нам Бог помогне да истрајемо на правом путу. Свако добро од Господа!

оца* да се исправим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, StefanLugic рече

Управо сада, StefanLugic рече

оца* да се исправим.

И отац Доситеј ни у чему није погрешио. Он је један од оних који је "прљајо своју душу када је супротно духу поста, улазио у весеља, и игре, и опијања, и мрсио се и грешио се и због обичаја људских укидао оно што је Богу угодно."

Е сад, ово су "преименоване" Миланове речи!

Но, како год "окренеш", суштина је та је Божићни пост!!!!

И у чему је проблем????

Подели на овим сајтовима

И отац Доситеј ни у чему није погрешио. Он је један од оних који је "прљајо своју душу када је супротно духу поста, улазио у весеља, и игре, и опијања, и мрсио се и грешио се и због обичаја људских укидао оно што је Богу угодно."
Е сад, ово су "преименоване" Миланове речи!
Но, како год "окренеш", суштина је та је Божићни пост!!!!
И у чему је проблем????

Ако желиш да се промениш – ето ти нове године, новог лета благости Божије. Ако не желиш да се мењаш – нема за тебе ничег новог. Биће мандарине, биће „плава ватрица“, биће мигрена ујутру, наравно, биће и туге. А новине неће бити Већ сам сто пута покушавао да почнем живот из почетка и нисам имао скоро никаквог успеха. Али у мени нема очајања. Ове Нове године ћу покушати поново. Нова година, на крају крајева, заиста треба да буде нова. Помози нам, Господе. Поздрав Милане.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, StefanLugic рече

Ако желиш да се промениш – ето ти нове године, новог лета благости Божије. Ако не желиш да се мењаш – нема за тебе ничег новог. Биће мандарине, биће „плава ватрица“, биће мигрена ујутру, наравно, биће и туге. А новине неће бити Већ сам сто пута покушавао да почнем живот из почетка и нисам имао скоро никаквог успеха. Али у мени нема очајања. Ове Нове године ћу покушати поново. Нова година, на крају крајева, заиста треба да буде нова. Помози нам, Господе. Поздрав Милане.

Е баш ми је драго што нема мигрене код тебе. Наравно, поносан сам што сам "успео" да промени себе-а кажу да под Новим Сунцем ичег новог нема...

и НЕМА МИГРЕНЕ, АКО УМЕШ ДА ПИЈЕШ :)))

нИТИ ТУГЕ! тО МОЖДА КОД ВАС БОЛЕСНИКА... аРТЕМИТА

Подели на овим сајтовима

Као неко ко је синоћ легао у 22h, да изнесем своју осуду: ако неког може да узнемири или саблазни шта је ко појео или попио једне вечери, или нечије обележавање неког суштински неутралног календарског или астрономског догађаја, или окићена јелкица и брадати декица, тај неко можда има неки проблем.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Paradoksologija рече

Као неко ко је синоћ легао у 22h, да изнесем своју осуду: ако неког може да узнемири или саблазни шта је ко појео или попио једне вечери, или нечије обележавање неког суштински неутралног календарског или астрономског догађаја, или окићена јелкица и брадати декица, тај неко можда има неки проблем.

Амин, систер. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Срећна вам Нова календарска година! Здравље, мир, љубав и радост и свако добро да вас прате. Био сам уморан, легао око 22.30, ама ниједну петарду нисам чуо. :)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Милан Ракић рече

Ово овде све безбожно, ја не знам како успевам да останем православан!

Ja sam tek dosla i cini mi se da su ovde divni i po malo usamljeni ljudi. Ja ne idem u Crkvu na molitve, ne ispovedam se a postim samo nekoliko puta u toku godine.

Postujem obicaje i trudim se da budem ispravna osoba. Verujem da u svakom coveku ima nesto dobro, da svacju licnost treba postovati i da lep pristup svakome zaista otvara srce.

Da li sam bezbozna?! Prosudi sam...

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Vesna M рече

Ja sam tek dosla i cini mi se da su ovde divni i po malo usamljeni ljudi. Ja ne idem u Crkvu na molitve, ne ispovedam se a postim samo nekoliko puta u toku godine.

Postujem obicaje i trudim se da budem ispravna osoba. Verujem da u svakom coveku ima nesto dobro, da svacju licnost treba postovati i da lep pristup svakome zaista otvara srce.

Da li sam bezbozna?! Prosudi sam...

Pusti ti naseg Milancheta sestro, voli on tako da nas malo handri, kako bi sam rek`o... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Драга форумска рајо,

Опростите нам што смо на пар сати слушали музику уз јелку, осмех, по коју чашу пића, опростите нам што смо се тих неколико сати отргли од тмурних и тешких мисли и околности.

п.с. 

само булазним, ај' у здравље.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...